Recomandări TV. Răul încarnat sub mai multe forme în filmele programate pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 30 Oct 2017
În preajma Halloween-ului, filme horror, dar și thrillere interzise sub 18 ani, SF-uri distopice și animații cu monștri pe micul ecran

Săptămâna 30 octombrie - 5 noiembrie este, fără îndoială, cea a filmului horror pe micile ecrane. Mai multe posturi TV au programat filme clasice de gen. De exemplu, Paramount Channel programează săptămâna aceasta horror-ul japonez Ringu 2 (1999) și remake-ul Avertizarea din 2002, cu Naomi Watts. În anii 1990 franciza Scream a adus 331,7 milioane de dolari la box office-ul mondial, rămânând în istoria genului prin această performanță. În preajma Halloween-ului, TV 1000 difuzează Scream 2 și Scream 3. TV 1000 mai are în programul săptămânii horror-urile The Exorcism of Emily Rose (2005), The Amityville Horror (2005), primele două filme din seria Underworld, Cirque du Freak: The Vampire's Assistant (2009), From Dusk Till Dawn (1996) și parodia Scary Movie 2. Canalul TNT difuzează săptămâna aceasta filme din seria Blade și Rosemary's Baby (1968). Bineînțeles că nu doar iubitorii genului vor găsi titluri interesante în programul micului ecran, iar Cinemagia a selectat pentru Recomandările TV ale săptămânii, alături de horror-uri, thrillere, filme de război, SF-uri și animații.

Iată propunerile noastre pentru această săptămână:

Documentar. Deliver Us from Evil (2006)
luni, 30 octombrie, ora 22:30, Pro Cinema

Mutându-se dintr-o parohie în alta, pe teritoriul Californiei, în anii '70, părintele Oliver O'Grady a câștigat cu repeziciune respectul și încrederea fiecărei congregații. Necunoscut pentru marea majoritate a celor cu care intră în contact, O'Grady era un pedofil activ și periculos pe care mai marii Bisericii îl adăposteau de peste 30 de ani, permițându-i astfel să abuzeze de nenumărați copii.

SF. Snowpiercer (2013)
marți, 31 octombrie, ora 00:20, Digi Film

Povestea (adaptarea romanului grafic Le Transperceneige al francezului Jean- Marc Rochette) este plasată într-un viitor în care, după un experiment scăpat de sub control pentru oprirea încălzirii globale, o nouă eră glaciară s-a instalat, ucigând aproape toată viaţa de pe Pământ. Singurii supravieţuitori sunt ocupanţii lui „Snowpiercer”, un tren uriaş pus în mişcare de un motor perpetuum-mobile. O parabolă similară biblicei Arce a lui Noe, SF-ul are o atmosferă realmente apăsătoare şi paranoică, accentuată şi de mediul claustrant - un tren - în care supravieţuitorii sunt condamnaţi să trăiască. Regizorul Joon-ho Bong face convingător portretul acestei lumi a viitorului. Este ajutat creativ de scenografi, designerul de costume şi directorul de imagine Kyung-Pyo Hong.

Animație. Hotel Transylvania (2012)
miercuri, 1 noiembrie, ora 23:00, Disney Channel

Hotel Transylvania este o poveste despre un tată și o fiică – numai că tatăl se întâmplă să fie Dracula. În Hotel Transylvania, descoperim că cei mai renumiți monștri ai lumii – Dracula, Frankenstein, Vârcolacul, Omul Invizibil si Mumia – sunt ca și oamenii obișnuiți, au familii, probleme… dar spre deosebire de oameni, ei trebuie să trăiască departe de lume, pentru că oamenii îi consideră… monștri! Și ce loc ar fi mai bun ca ascunzătoare decât Hotelul Transylvania, pe care Dracula însuși l-a transformat într-un fel de sanctuar, care n-a mai văzut picior de om din 1898?

Horror I18.  Don't Breathe (2016)
joi, 2 noiembrie, ora 02:30, HBO

În 2013, scenaristul și regizorul Fede Alvarez a devenit faimos în lumea filmelor horror cu un reboot care-ți îngheață sângele-n vine al filmului clasic al lui Sam Raimi, Evil Dead. În noul său film, Omul din întuneric, explorează un teritoriu diferit dar la fel de terifiant, într-o poveste șocantă și plină de suspans. În Omul din întuneric, trei prieteni care au comis o serie de furturi plănuite perfect au decis să dea o lovitură finală atunci când au auzit de un om orb care trăiește singur într-un cartier părăsit din Detroit. Dar le lipsesc câteva informații cruciale. Acest bărbat este neobișnuit de înzestrat și nemilos la modul absolut, până în punctul în care pare aproape suprauman.

Horror. The Bye Bye Man (2017)
vineri, 3 noiembrie, ora 00:05, Digi Film

Doug Jones (Abe Sapien în filmele Hellboy, Omul Palid și Pan în El laberinto del fauno) este The Bye Bye Man, un rău supranatural în filmul omonim, capabil să posedeze pe oricine îi iese în cale. Producătorii filmelor „Oculus”şi „The Strangers” prezintă „The Bye Bye Man: Numele nerostit”, un horror care expune originea răului din spatele celor mai teribile fapte omeneşti.

Motion-capture.  Maleficent (2014)
Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 14:00, Diva

Prințesa Aurora este o copilă curioasă și gânditoare care dezvoltă o legătură cu natura ce rivalizează doar cu cea a lui Maleficent. Dar pe măsură ce crește, Aurora este prinsă în mijlocul conflictului tumultuos dintre regatul pădurii, pe care a ajuns să îl iubească și regatul uman, de care o leagă moștenirea. Nemiloasa Maleficent aruncă un blestem irevocabil asupra copilei nou-născute a regelui oamenilor, Aurora.

Război. The Search (2014)
duminică, 5 noiembrie, ora 22:10, TVR 2

O poveste emoţionantă despre războiul din Cecenia anului 1999 văzută din perspectiva a patru personaje angrenate cu sau fără voia lor în conflict. Regia şi scenariul sunt semnate de Michel Hazanavicius (premiul Oscar pentru The Artist), iar într-unul din rolurile principale joacă actriţa Bérénice Bejo (The Artist). Annette Bening (The Kids Are All Right, American Beauty) apare, de asemenea în film, într-un rol secundar.

Exploreaza subiecte similare:

The Ring, Deliver Us from Evil, Snowpiercer, Hotel Transylvania, Don't Breathe, The Bye Bye Man, Maleficent, Doug Jones, The Search, Bérénice Bejo, Annette Bening, Blade, The Amityville Horror, Naomi Watts, Cirque du Freak: The Vampire's Assistant, From Dusk Till Dawn, Scary Movie 2, Rosemary's Baby, Scream 3

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells