Recomandări TV. Misiuni de salvare, echipe improbabile și un clasic cu Sean Connery

de Gloria Sauciuc în 10 Sep 2018
Iată cele mai bune filme programate pe micul ecran de luni până duminică

Micul ecran ne propune săptămâna aceasta să recuperăm o serie de filme care - fie nu au fost distribuite pe marile noastre ecrane  (precum The Mountain Between Us), dar sunt acum difuzate la TV, fie au rulat la noi, dar le-am pierdut ori dorim să le revedem. Consultați programul TV pentru oferta completă a canalelor de la noi. Nu uitați că filmele și serialele au secțiuni de sine stătătoare în programul TV oferit de cinemagia.ro.

SF. Contagion: Pericol nevăzut (2011)
Luni, 10 septembrie, ora 20:20, AMC
Respirarea aceluiași aer cu un pasager care are o boală contagioasă sau simpla atingere a obiectelor uzuale infectate cu bacterii... cum ar fi dacă aceste interacțiuni obișnuite, nevinovate ar transmite ceva letal? Și dacă s-ar răspândi rapid, în lumea întreagă? Aceasta este premisa filmului programat luni și miercuri pe micul ecran. Luptându-se să creeze o imagine pe care o numește „epică, dar totuși intimă”, regizorul Steven Soderbergh urmărește evoluția pandemiei din câteva puncte de vedere extrem de personale. În centrul poveștii se găsește personajul lui Matt Damon, Mitch Emhoff, un bărbat familist care vede întoarcerea acasă ca pe un coșmar, atunci când soția sa, Beth, interpretată de Gwyneth Paltrow, revine dintr-o călătorie de afaceri și devine primul caz fatal al bolii misterioase.

Dramă. Silence (2016)
Marţi, 11 septembrie, ora 22:25, HBO
„Silence”, în regia lui Martin Scorsese, laureat al premiului Oscar, este povestea despre credință și religie, care se concentrează asupra unor misionari portughezi din secolul al XVII-lea. Aceștia pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia, pentru a-și găsi mentorul pierdut, părintele Cristavao Ferreira, și pentru a împărtăși și altora crezul creștin.

Aventuri/romantic. The Mountain Between Us (2017)
Miercuri, 12 septembrie, ora 20:00, HBO
Alex, o ziaristă, şi personajul lui Idris, Ben, medic neurolog, se află blocaţi pe aeroportul din Salt Lake - toate cursele au fost anulate. Alex, după ce a încheiat un reportaj cu neo-nazişti, urmează să se căsătorească a doua zi. Ben trebuie să ajungă de urgenţă să opereze un băiat de 10 ani, aflat în pericol de moarte. Cei doi decid să-l convingă pe pilotul unui avion personal să îi traverseze în zbor munţii, chiar dacă furtuna stă să înceapă şi, inevitabil, avionul se prăbuşeşte, iar cei doi vor depinde unul de altul pentru supravieţuire. În mijlocul acestei situaţii, cei doi formează o legătură extrem de intensă care culminează cu o relaţie intimă: fanii lor vor vedea scene fierbinţi de la acest cuplu de categorie grea.

Comedie. My Super Ex-Girlfriend (2006)
Joi, 13 septembrie, ora 18:25, Paramount Channel
Regizorul Ivan Reitman a fost încântat de ideea scenariului lui Don Payne – aceea a unui individ normal care se îndrăgostește de o femeie cu puteri supranaturale. Ideea a mai fost explorată anterior, în seriale TV precum Bewitched/Ce vrăji a mai fãcut nevasta mea și I Dream of Jeannie, dar scenariul lui Payne contine un element inedit. „M-am gândit cã ar fi interesant ca individul în chestiune să constate că iubita sa paranormalã nu este în toate mintile si sã vrea sã se descotorosească de ea, lucru aproape imposibil”. explică Payne. Super-eroina lui Payne se numeste Jenny Johnson și, la prima vedere, este o new-york-eză obișnuită, care lucrează într-o galerie de artă. Jenny își dorește pe cineva în viața ei, ca orice persoană singură. Din nefericire, faptul de a fi dotată cu puteri supranaturale o împiedică sistematic să-și găsească „perechea”. Pentru rolul lui Jenny/G-Girl, regizorul Ivan Reitman a avut-o de la început în vedere pe Uma Thurman.

Comedie de acțiune. The Hitman's Bodyguard (2017)
Vineri, 14 septembrie, ora 20:00, Antena 1
Este prima dată când meseria devine un coşmar pentru cel mai bun agent de protecţie din lume (Ryan Reynolds), atunci când primeşte misiunea de a-l apăra pe inamicul său nr. 1, un notoriu asasin plătit (Samuel L. Jackson). Neobositul bodyguard şi explozivul criminal au fost rivali toată viaţa, însă acum trebuie să reziste împreună 24 de ore şi să înveţe să colaboreze. Improbabila echipă aminteşte de cuplul comic Jerry Lewis-Dean Martin, şi a lor continuă ciondăneală şi tachinare. Cei doi au chimie bună, atenuând conceptul scenaristic ce urmează rețeta: Reynolds e ”the straight guy” - corect, educat, mereu pregătit și mereu cu un plan făcut ca la școală (asta pe lângă faptul că e un luptător invincibil), iar Jackson e băiatul de cartier îmbătrânit în închisori și delicte, cu aceleași glume răsuflate și mereu imprevizibil (cu toate că arată, într-un flashback, un trecut dureros în care chiar a luptat împotriva nedreptății). Ce frapează la Hitman’s Bodyguard: Care pe care este dihotomia dintre cât de grav e fondul poveştii şi cât de explozivă comedia.

Mister. Numele trandafirului (1986)
Sâmbătă, 15 septembrie, ora 00:40, TVR 2
O dramă de tip investigație polițistă a cărei acțiune este plasată integral într-o abație benedictină din perioada evului mediu inchizitorial. Sean Connery joacă rolul unui foarte inteligent călugăr franciscan cu mintea liberă, William of Bakersville, care - împreună cu tânărul novice Adso (Christian Slater) - sosește la mânăstire pentru a desluși ițele încurcate ale acestui mister. Numai că decesele inexplicabile nu se opresc și un reprezentant al Inchiziției își face apariția pentru a pune lucrurile la punct.... După romanul omonim al lui Umberto Eco

Dramă. Our Heroes Died Tonight
Duminică, 16 septembrie, ora 00:32, TV5 Monde
Paris, 1963. Simon, wrestler renumit, îi propune prietenului său,Victor, să îi fie adversar cu masca neagră. Însă, pentru Victor, revenit de pe front și încă vulnerabil, rolul pare prea greu de suportat. Pentru prima dată în viață, și-ar dori să fie în pielea celui aplaudat… Film nominalizat la Caméra d'Or și la Marele premiu al Saptamanii Criticii.

Exploreaza subiecte similare:

Contagion, Matt Damon, Steven Soderbergh, Silence, Martin Scorsese, The Mountain Between Us, My Super Ex-Girlfriend, Uma Thurman, Der Name der Rose, Sean Connery, Samuel L. Jackson, Nos héros sont morts ce soir, Christian Slater, The Hitman's Bodyguard, Ryan Reynolds

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells