Recomandări TV. Film de război cu altfel de eroi, experimente mortale, drame individuale

de Gloria Sauciuc în 27 Mai 2019
Iată cele mai interesante titluri din programul TV al săptămânii

Biografic. The Monuments Men (2014)
Luni, 27 mai, ora 18:00, HBO
După ce a avut premiera europeană în afara competiţiei la festivalul de la Berlin, ediția din 2014, filmul Eroii monumentelor se poate vedea pe micul ecran. George Clooney, John Goodman, Matt Damon, Bill Murray şi Cate Blanchett apar în rolurile principale, iar povestea ne poartă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice ale Europei. Într-o cursă contra cronometru în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi Monuments Men, şi-au riscat vieţile cutreierând continentul pentru a preveni distrugerea a mii de ani de artă. Aceasta este povestea lor.

Documentar. Un jour, un destin: Alain Delon
Marți, 28 mai, ora 19.40, TV5 Monde
Latura ascunsă a omului și actorului Alain Delon vi se relevă în acest documentar.
„Rocco”, „Ghepardul”, „ Le Samouraï”, „Domnul Klein”... Aceste filme-simbol care vor rămâne pentru totdeauna în memoria cinefililor au un lucru important în comun: fața frumoasă a actorului Alain Delon. Pentru mulți, el va rămâne mereu această imagine a unei frumuseți incandescente și răvășitoare, o frumusețe a unei anumite epoci. În 2019, Festivalul de la Cannes l-a omagiat pe Alain Delon cu un Palme d'Or d'Honneur pentru a sărbători patriciparea acestuia la istoria cinema-ului.

Dramă. La sconosciuta (2006)
Miercuri, 29 mai, ora 00:10, Filmbox
„Probabil că filmul va fi catalogat ca un noir, dar o asemenea definiție nu va ajunge la natura acestei opere, care este o interacțiune complexă de sentimente și mister ce s-au relevat chiar mie însumi pe parcursul filmărilor” - cu aceste cuvinte regizorul sicilian Giuseppe Tornatore descrie La Sconosciuta/Necunoscuta. Necunoscuta este Irena, o ucraineancă venită în Italia, bântuită de fantomele trecutului. Cine este ea de fapt? O femeie cu un trecut înfiorător, plin de violență și abuzuri. Pentru a-și atinge un scop misterios, femeia face tot posibilul să intre menajeră în casa unui cuplu bogat.

Dramă. Die Welle (2008)
Joi, 30 mai, ora 21:00, Filmbox Premium
Încercând să facă o vie demonstraţie de regim dictatorial, un profesor de liceu începe un amplu proiect experimental alături de elevii săi. Previzibil sau nu... ideea ia formă, iar totul scapă de sub control.

Horror. After.Life (2009)
Vineri, 31 mai, ora 23:10, TVR 2
După un teribil accident de mașină, Anna (Christina Ricci) se trezește și realizează că trupul ei este pregătit pentru înmormântare de către directorul Eliot Diacon (Liam Neeson). Confuză și îngrozită, cu toate că se simte în viață, Anna află de la director că a murit. Eliot o convinge că are capacitatea de a comunica cu morții, fiind singurul care o poate ajuta. Prinsă în interiorul casei de pompe funebre, Anna este forțată să accepte propria moarte. Iubitul ei, ei Paul (Justin Long), suspectează că Eliot nu este ceea ce pretinde.

Aventuri. The Revenant (2015)
Sâmbătă, 1 iunie, ora 22:00, Paramount Channel
Destinul crud îl urmărește pe Hugh Glass, un membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi în prima jumătate ca secolului 19, când zona era controlată de pieile roşii. O „întâlnire” cu un urs grizzly şi laşitatea tovarăşilor săi îl vor transforma pe Glass dintr-un om în pragul morţii într-unul obsedat de răzbunare. The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale.

Thriller. Aftermath (2017)
Duminică, 2 iunie, ora 23:30, PRO TV
În Aftermath, Arnold Schwarzenegger este un bărbat care își pierde soția și copilul într-un accident de avion, cauzat de eroarea unui controlor de trafic aerian. Vinovatul este pus sub protecția forțelor de ordine după accident, însă soțul îndurerat și dornic de răzbunare este pe urmele lui.

Exploreaza subiecte similare:

The Monuments Men, George Clooney, John Goodman, Matt Damon, Alain Delon, La sconosciuta, Die Welle, After.Life, The Revenant, Aftermath, Arnold Schwarzenegger, Christina Ricci, Liam Neeson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells