Recomandări TV. Feminitatea, în toate ipostazele ei, în filmele acestei săptămâni

de Gloria Sauciuc în 7 Mar 2016
La mulți ani tuturor cititoarelor noastre, cu ocazia acestei săptămâni dedicate Femeii! Cum 9 martie e ziua pe care bărbații o revendică, mai adăugăm un set de recomandări TV, la finalul acetui articol. „Răsfoiți” rubrica „Program TV” de pe Cinemagia, pentru oferta completă a posturilor TV

Fantasy. „Beowulf

luni, 7 martie, miezul nopții, HBO

Considerat poemul național britanic ( deși acțiunea se desfășoară mai degrabă în Scandinavia), ca singurul text literar important păstrat din perioada saxonă , Beowulf e povestea unui erou care înfrânge monștri, dragoni, adversari, pentru a deveni rege în Gaetland – regiune localizată în sudul Suediei de astăzi
Plecat în regatul vecin , eroul îl va ucide pe monstruosul Grendel, care teroriza orașele Gaetlandului – doar pentru a înfrunta mai apoi furia mamei monstrului.
Regizorul Robert Zemeckis si scenaristii Roger Avary si Neil Gaiman pun pe ecran o poveste mitologica utilizând mijloace grafice computer - generated. Vocile sunt date de Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson si Angelina Jolie, pentru rolul mamei - pe cât de amenințătoare, pe atât de seducătoare a lui Grendel. În spatele adaptării pentru ecran se află Neil Gaiman.

Thriller. Traducătoarea

marți, 8 martie, ora 23.30, TV1000

Primul film din istorie care primește acces la filmări în clădirea ONU. Evenimentele o iau razna și se precipită când traducătoarea Silvia Broome (Nicole Kidman), născută în Africa, mărturisește că a auzit niște amenințări cu moartea care-l vizau pe un șef de stat African. Cuvintele “Profesorul nu va părăsi această sală viu” îi întorc viața Silviei pe dos și îi vor umple nopțile cu coșmaruri.

Pusă sub protecția agentului FBI Tobin Keller (Sean Penn), Silvia devine o țintă a nu se știe cui. Keller sapă să găsească explicații și dovezi în trecutul ei, dar descoperă secrete înfricoșătoare care-l fac să creadă că și ea este implicată în conspirație. Fiecare pas în rezolvarea misterului îl face să fie și mai suspicios în privința Silviei.

Dramă. „Orhideea sălbatică

miercuri, 9 martie,  ora 23,  FilmCafe

Emily, o tânără angajată a unei firme de avocatură, e trimisă în Brazilia împreună cu mai experimentata sa colegă Claudia, pentru definitivarea unui caz. La Rio, Emily trăiește o șocantă experiență amoroasă, în compania lui Wheeler, un milionar excentric.

Film cu Priyanka Chopra (protagonista serialului Quantico ). „Necunoscuta

Joi, 10 martie, ora 22.40, Bollywood FILM

Fsta Miss World e protagonistă în acest film despre Kiara (Priyanka Chopra), stabilita in San Francisco, și  Aakash, un barbat din New York. Aakash trebuie să returneze un împrumut de 12 milioane dolari. Sinuciderea e unica opțiune pentru el. În acel moment, el o întâlnește pe Kiara.

Documentar „Pina

vineri, 11 martie, ora 20.30,  ProCinema

Un film pentru Pina Bausch. Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj ilustrează amețitoarea și inimitabila artă a marii coregrafe germane care a murit în vara lui 2009. Invitând spectatorul într-o senzuală și uimitoare călătorie într-o nouă dimensiune pe scena legendarei companii de dans, filmul îi însoțește pe dansatori și în afara teatrului, în oraș și în peisajul industrial din jurul Wuppertalului, locul care a fost căminul și centrul activității creatoare a Pinei Bausch timp de mai bine de 35 de ani.

Comedia nerecomandată sub 15 ani. „Fără obligații

sâmbătă,  12 martie, ora 23,  ProTV

Întâlniri fără pretenții, sex fără responsabilități. Fără promisiuni, fără minciuni, fără gelozie, fără alintături în public, fără mic dejun împreună, fără „mi-e dor de tine”, fără porecle pentru părțile intime, pe scurt... „“Fără obligații”.

Ceea ce începe ca o soluție ideală pentru nevoile fizice devine un pic altceva când Adam începe să-și dea frâu sentimentelor în pat (și în debaraua de la spital, și pe scaunul din spate al mașinii, de fapt, cam pe oriunde se găsește loc de stat la orizontală). Într-un final, amândoi se trezesc chinuindu-se să descurce legăturile în care s-au încurcat tot încercînd să le evite. Așa că ajung să-și pună întrebarea esențială: doi prieteni pot să facă sex fără să lase dragostea să se insinueze între ei? Cu: Natalie Portman, Ashton Kutcher.

SF. „Ascensiunea lui Jupiter

Duminică, 13 martie, ora 20.00, HBO

La nașterea lui Jupiter Jones (Mila Kunis), semnele au arătat că destinul ei va fi unul măreț. Acum adultă, Jupiter visează la stele, dar este adusă la realitate de slujba ei de femeie de serviciu. Numai când Caine (Channing Tatum), un fost soldat modificat genetic, ajunge pe Pământ pentru a o găsi, Jupiter începe să întrevadă destinul ce i s-a hărăzit: semnătura ei genetică o face următoarea pe lista unei extraordinare moșteniri în stare să readucă echilibrul în cosmos.

Și acum, așa cum am promis, iată și recomandările pentru „ei”, cititorii noștri de gen masculin

Aventuri/fantasy. Dincolo de pădurea Sherwood

luni, 7 martie, ora 18.25, Paramount Channel

Este Anglia 1166, când trei oameni urmăresc călare o creatură hidoasă înaripată prin Pădurea Sherwood. Creatura omoară unul dintre oameni, pe Roland, actualul șerif al Nottingham-ului, și ceilalți doi bărbați, Malcolm și William, descoperă că această creatură se tranformă în om când se lasă seara. Când creatura se transformă într-o tânără frumoasă pe nume Alina, bărbații rămân șocați de faptul că rănile ei se vindecă de la sine într-un mod miraculos. Din cauza faptului că Malcolm vroia să păstreze secretul, lăcomia și ambiția îl determină să îl injunghie cu sabia pe William, care vroia să reporteze știrile regelui. Fiul lui William este martorul crimei, și fuge de Malcolm în pădure. Malcolm se reîntoarce in Nottingham, împărtășind vestea că prietenul i-a fost omorât de creatură, devenind noul șerif.

După 20 de ani, îl reîntâlnim pe tânărul Robert, sub numele de Robin Hood. Și-a petrecut toată tinerețea în pădure, creând un grup de oameni care fură de la cei bogați pentru cei săraci. Ținta lui este șeriful, iar acesta caută răzbunare. Robin o reîntâlnește pe Marian, care a scăpat dintr-o căsătorie pre-aranjată și sentimentele din vremea copilăriei se reaprind între ei. Șeriful o dezlănțuie pe Alina asupra orașului, promitându-i libertate în schimbul lui Robin Hood

Horror. American Psycho

marți, 8 martie, ora 22.15, ProCinema

American Psycho e o puternică satiră socială, care reflectă viața urbană rapace de la sfârșitul anilor '80 prin ochii unui criminal în serie, silind audiența să pătrundă în mintea lui tulbure și să-i înțeleagă motivația acțiunilor. Specimen superb, care pare să aibă toate calitățile unui tânăr "stăpân al universului", Patrick Bateman (Christian Bale) apare ca un personaj perfect, cel puțin la fel de "perfect" ca și cei din jurul său. Cu cât se străduiește să semene altora, cu atât se pierde în mulțime. În cele din urmă, el devine exemplarul perfect al unei societăți amorale...

Telecinemateca. „Îngerii iadului

miercuri, 9 martie,  ora 19.30,  TVR 2

Prezentare (5 minute) de Radu F. Alexandru. Roy şi Monte Rutledge, fraţi şi studenţi la Oxford, se înrolează în Forţele Aeriene Britanice când izbucneşte Primul Război Mondial. Mare Don Juan, Monte are o listă lungă de cuceriri, inclusiv pe iubita fratelui său, mai potolit din fire. Condiţiile dure de pe front scot la iveală adevăratul caracter al fiecăruia, mai ales când cei doi tineri acceptă o misiune care le pune viaţa în pericol. Realizat de excentricul miliardar Howard Hughes, filmul a avut cel mai mare buget de producţie din istoria cinematografiei de până atunci, iar filmările s-au întins pe o perioadă de 4 ani.

Film de festival. „Urmele pașilor noștri”

Joi, 10 martie, ora 23.30, TVR 1

Existența familiei Giordano este zdruncinată de moartea bruscă, într-un accident de mașină, a celui mai mic dintre cei patru copii, studentul Lorenzo. În timp ce părinții se despart, iar mama cade într-o profundă depresie, cei trei frați - Nora, psiholog, ea însăși proaspătă mamă, Andrea, funcționar la Ministerul de Externe, și Nino, strălucit absolvent de Arhitectură - încearcă să-și regăsească echilibrul, acceptând că propriile lor vieți trebuie să continue..

Acțiune cu Arnold Schwarzenegger. „Febra roșie

vineri, 11 martie, ora 20.30,  Antena 1

Capitanul Ivan Danko nu este un politist ca oricare altul. Datorita aspectului sau fizic, al firii taciturne si retrase, capitanul Ivan si-a castigat, printre colegii sai, porecla de „Falca de Fier”. Cu toate acestea el este cel mai bun politist al diviziei criminalistice din Moscova. La polul opus se afla detectivul sergent Art Ridzik, un detectiv mereu pus pe sotii, bine imbracat, cunoscut de toti colegii sai drept "zapacit" dar recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni politisti din Chicago. Doi politisti de elita, doi oameni total diferiti ce fac parte din doua culturi total opuse, nevoiti sa colaboreze, impotriva vointei lor, pentru rezolvarea unui complicat caz, chiar in inima mafiei drogurilor.

Dramă. „Aviatorul

Duminică, 13 martie, ora 20.30, Pro Cinema

In regia lui Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio si Cate Blanchett in rolurile principale, „Aviatorul” a reusit sa se inalte dincolo de asteptarile producatorilor, reusind sa captiveze publicul si totodata sa castige admiratia Academiei americane de film. Cele cinci premii Oscar sI trei premii Globul de Aur o dovedesc. Filmul lui Scorsese isi propune sa vorbeasca despre acei oameni care viseaza la viitor, dar mai ales despre cei care aleg sa-l faureasca. Howard Huges, interpretat de Leo DiCaprio, se numara printre acestia.

 Una dintre cele mai interesante figuri ale secolului XX, industrias, producator revolutionar de filme, dar mai presus de toate aviator temerar, Howard Huges a incercat sa-si imagineze o viata in care nu exista limite, in care totul este posibil. Despre Howard Huges se poate spune ca a trait totul: faima, succesul, marile inovatii, povestile de dragoste tumultuoase si perfectionismul dus pana dincolo de limite. Nimic nu i-a fost strain. Insa pana la urma, indiferent cat de sus a zburat si cat de mult s-a apropiat de cer, Howard Huges nu a reusit sa se inalte mai presus de propriile temeri, devenind prizonierul lor.

 

Exploreaza subiecte similare:

Beowulf, The Interpreter, Wild Orchid, Anjaana Anjaani, Pina, No Strings Attached, Jupiter Ascending, Beyond Sherwood Forest, American Psycho, Hell's Angels, Red Heat, The Aviator, Le cose che restano

Alte știri din cinema

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells