Recomandări TV. Dușmani redutabili, situații aparent fără ieșire în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 29 Iul 2019
Iată cele mai interesante titluri oferite de posturile TV de la noi de luni până duminică

Secțiunile „Filme la TV” și „Seriale TV” vă pun la dispoziție programul zilnic al canalelor TV de la noi iar Cinemagia face o selecție și vă informează lunea asupra celor mai bune producții programate săptămâna în curs. 

SF. Predatorul/The Predator (2018)
Luni, 29 iulie, ora 23:15, HBO
Anul 1987 aducea pe marile ecrane una dintre cele mai interesante concepţii SF: aceea a unei fiinţe extrem de agresive şi redutabile, cu tot sistemul biologic adaptat anihilării: Predatorul. La trei decenii distanță și cinci filme în franciza slasher SF, cinefilii au ocazia să reintre în acest univers, urmărind pe micul ecran producția programată de HBO. Premisa filmului este ofertantă - dacă un Predator cu o încărcătură prețioasă pentru omenire este urmărit prin spațiu de un recuperator? Dar dacă, odată ajuns pe Pământ, acest recuperator aproape invincibil va avea un oponent neașteptat și, chiar, improbabil?

Război. Dunkirk (2017)
Marţi, 30 iulie, ora 19:10, CineMAX
Puţin regizori fascinează publicul, iar Christopher Nolan pare să fie unul dintre ei. Nolan reuşeşte să îmbine spectacolul cu un conţinut artistic, şi niciodată una în detrimentul celeilalte. Povestea filmului Dunkirk surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.

SF. Atlasul norilor/Cloud Atlas (2012)
Miercuri, 31 iulie, ora 23:00, Paramount Channel
O poveste ambițioasă și uimitoare care se întinde pe parcursul a cinci secole, Atlasul norilor explorează scopul vieții oamenilor pe Pământ, teme care au preocupat omenirea de la începutul vremurilor. Cu o serie caleidoscopică de acțiuni, emoții și conexiuni umane, filmul sugerează ideea că viețile individuale își continuă traiectoriile personale de-a lungul vremurilor. Sufletele renăscute își reiau legăturile unul cu celălalt, în epoci diferite. Greșelile pot fi reparate sau... repetate. Libertatea poate fi câștigată sau pierdută, fără ca oamenii să înceteze vreodată să o caute. Și, întotdeauna, dragostea supraviețuiește.

Biografie. Milk - Prețul curajului (2008)
Joi, 1 augut, ora 02:05, TV 1000
În 1977, Harvey Milk a fost ales în San Francisco Board of Supervisors, devenind primul bărbat gay declarat care a primit o funcție publică prin vot în America. Victoria lui nu este numai victoria drepturilor gay; el este cel care a făurit coalițiile de-a lungul spectrului politic. De la cetățeni de frunte până la muncitori sindicaliști, oamenii au căpătat o nouă perspectivă asupra ideii de luptător pentru drepturile omului. Sean Penn joacă rolul lui Harvey Milk, sub îndrumarea regizorului nominalizat la premiul Oscar Gus Van Sant.

Thriller. Peppermint (2018)
Vineri, 2 august, ora 00:00, Film Now
La aproximativ 15 ani de la serialele Alias și Electra, Jennifer Garner revine în forță într-un rol de acțiune solicitant, ca protagonistă în thrillerul Peppermint. La cei 46 de ani arată în continuare credibil alergând cu arma în mână, în luptele corp la corp și încasând pumni, gloanțe, cuțite ori chiar explozibil. Este o vigilante în toată puterea cuvântului, cu o motivație puternică și arsenal. În același timp vulnerabilă, deci umană, o mașină de ucis cu suflet, care poate fi distrasă de o imagine din trecut în momente dintre cele mai periculoase, când concentrarea poate fi cheia scăpării cu viață. Regizorul Pierre Morel (Taken/Teroare în Paris) vine cu încadraturi şi mişcări de cameră apte să potenţeze suspansul și să dea ritm alert producției.

Fantasy. Busola de aur/The Golden Compass (2007)
Sâmbătă, 3 august, ora 19:10, Cool TV
Povestea începe într-unul din universurile paralele-o lume similară cu Occidentul de astăzi, doar că are în spate o istorie alternativă: moda și oamenii par să fi înghețat în epoca victoriană, iar tehnologia a înregistrat o evoluție paralelă: nu există electronice, mașinile merg cu abur, însă oamenii zboară cu dirijabile și aprind lămpi chimice extrem de perfecționate. Mai mult, există fizică cuantică și arme cu particule elementare. Ceea ce a rămas în istorie ca progres tehnic este strict controlat de către o autoritate religioasă atotputernică. În schimb, eroina și prietenii ei au parte de daimoni, ființe magice care iau formă de animal și care păstrează o parte din sufletul omului.

Action. Sicario: Asasinul (2015)
Duminică, 4 august, ora 00:00, Antena 1
Sicario, film nominalizat la Palme d'Or în 2015, în regia canadianului Denis Villeneuve, este un film fără eroi, violent, sângeros, anti-mexican, devenit apreciat de critică și public. Povestea este a neexperimentatului agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt), care devine martor al traficului internațional de droguri desfășurat cu implicarea forțelor guvernamentale (Josh Brolin, Benicio Del Toro). Miza crește atunci când aceștia trebuie să îl captureze pe capul întregii organizații criminale.

Exploreaza subiecte similare:

Dunkirk, Christopher Nolan, The Predator, Cloud Atlas, Milk, Peppermint, Jennifer Garner, The Golden Compass, Sicario, Denis Villeneuve

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells