Recomandări TV. Comedii romantice, dar și drame sfâșietoare

de Gloria Sauciuc în 8 Ian 2018
Rubricile „Filme la TV” și „Seriale la TV” vă stau la dispoziție pe Cinemagia.ro cu programul complet al canalelor de la noi

Vineri am vorbit despre cele patru premiere ale săptămânii, iar astăzi vorbim despre şapte filme de văzut la TV în următoarele şapte zile. Iată mai jos recomandările noastre.

Romantic. Desigur... poate că
Luni, 8 ianuarie, ora 18:00, TV1000

O poveste de dragoste întinsă pe o perioadă mai mare de timp și plasată într-un mediu destul de convulsionat, cel al politicii. Protagonistul, jucat de Ryan Reynolds, este un barbat modelat de fiica lui, de cele trei femei de care a fost îndrăgostit (colegă de colegiu Emily - jucată de Elizabeth Banks, apoi prietena și confidenta sa, apolitica April - jucată de Isla Fischer și ambițioasa, independenta ziaristă Summer - interpretată de Rachel Weisz), de New York și de conjunctura politică. Reynolds strălucește în rolul unui bărbat în căutarea unei a doua șanse, în comedia romantică Definitely, Maybe.

Comedie. Caut cavaler de onoare
Marţi, 9 ianuarie, ora 23:25, Paramount Channel

Iată o comedie senină și zăpăcită semnată de regizorul și scenaristul John Hamburg („Along Came Polly”, co-scenaristul filmelor „Meet the Parents" și „Meet the Fockers", „Zoolander") poate fi văzută marți pe micul ecran. Faceți cunoștință cu Peter Klaven (Paul Rudd), un agent imobiliar în culmea succesului care, după ce s-a logodit cu fata visurilor lui, Zooey (Rashida Jones) descoperă cu dezamăgire că nu are niciun prieten destul de apropiat încât să-i fie cavaler de onoare la nuntă. Peter nu stă prea mult pe gânduri și trece la acțiune. Dă anunț și începe o serie de întâlniri cel puțin ciudate, un „man-dating" care să-l ajute să-și găsească un amic. După ce face cunoștință cu un ansamblu de ciudați, îl descoperă pe Sydney Fife (Jason Segel), un tip carismatic, simpatic, amator de distracții - exact opusul lui Peter- cu care se împrietenește pe loc. Dar, pe măsură ce prietenia celor doi se consolidează, relația lui Peter cu logodnica suferă, ajungând într-un final să-l pună în situația de a alege între iubită și noul „frate".

Acțiune.  Point Break
Miercuri, 10 ianuarie, ora 01:25, TNT

Point Break, regizat de Kathryn Bigelow, este un film tipic anilor 1990. O poveste polițistă, două personaje masculine carismatice (Keanu Reeves, Patrick Swayze) care aparțineau mai degrabă modeling-ului decât sporturilor extreme, ceva spiritualitate New Age, plus acțiune atât cât trebuia să captiveze publicul. În plus, plasarea protagoniștilor în lumea surfului crea, pe atunci, o ipostază romantică: niște semizei frumoși plutind pe valurile oceanului, undeva pe niște plaje însorite. Astăzi, avem ocazia de a privi cu aceeași plăcere acest film, programat pe micul ecran.

Aventuri. Goosebumps
Joi, 11 ianuarie, ora 20:45, Digi Film

Fiind distribuită în peste 400 de milioane de exemplare tipărite, Goosebumps este una dintre seriile cele mai de succes ale tuturor timpurilor. Cărțile seriei au captivat atenția și imaginația cititorilor timp de generații. Acum, Goosebumps/Îți facem părul măciucă, noul film al Columbia Pictures și Sony Pictures Animation, transpune seria pentru prima dată pe marele ecran, combinând faimoasele creaturi ale lui R.L. Stine într-un film extrem de amuzant, în care Jack Black joacă rolul renumitului autor. Stine are un secret periculos: creaturile pe care le-a creat și cu care a populat cărțile sale sunt reale, iar Stine își protejează cititorii ținându-le închise în cărțile unde au apărut fiecare. Când creațiile lui Stine sunt eliberate neintenționat dintre paginile manuscriselor, viața lui Zach devine de-a dreptul ciudată.

Interzis sub 18 ani. Nimfomana Vol. I
Vineri, 12 ianuarie, ora 00:15, PRO CINEMA

Controversatul regizor Lars von Trier a creat o poveste despre auto-proclamata dependentă de sex Joe (Charlotte Gainsbourg), care este găsit bătută de Seligman (Stellan Skarsgård). În cele patru ore ale celor două părți ale filmului, Joe explică lui Seligman trecutul ei sexual. Experiențele lui Joe prezintă dezvoltarea sexualității și curiozitatea care vine odată cu ea. Înainte de lansare, unii au considerat „Nimfomana” un film pornografic și lipsit de substanță, dar intenția filmului a fost de a vedea sexualitate dintr-o perspectivă exclusiv feminină. Cele mai multe scene o prezintă pe Joe ca fiind asertivă în trecut, în timp ce Seligman oferă meditații analitice cu privire la acțiunile sale în prezent. Din această perspectivă, filmul demonstrează cum sexul oferă putere.

O terapie pentru viaţă
Sâmbătă, 13 ianuarie, ora 00:10, HBO

A Cure for Wellness/O terapie pentru viață, în regia lui Gore Verbinski, este uimitor vizual, cu o poveste și atmosferă ce bulversează, are toate calitățile pentru a se înscrie în rândul filmelor clasice ale genului. Producția este nerecomandată minorilor sub 15 ani. Cu buget de la Hollywood, dar cu o imaginație ce iese din tipare, cu adevărat relevând un autor, A Cure for Wellness/O terapie pentru viață dă senzații tari privitorului. În plus, Verbinski presară câteva momente macabre, iar spectatorul nu este „cruțat” de la a vedea până la capăt imaginile dure printr-un decupaj mai abrupt. Dane DeHaan este Lockhart, un agent de bursă de pe Wall Street, care este trimis de firma sa la un spa medical îndepărtat, din Alpi. Lockhart are misiunea de a-l aduce înapoi pe Preşedintele companiei, Pembroke (Harry Groener), pacient la spa, care le spusese angajaţilor săi că nu are nicio intenţie de a se întoarce în New York. Lockhart ajunge la sanatoriul liniştit unde se presupune că pacienţii primesc un leac miraculos. De fapt, se pare că starea lor se înrăutăţeşte.

Dramă. 12 ani de sclavie
Duminică, 14 ianuarie, ora 22:45, Pro Cinema

Cinemagia scria la data lansării că filmul „cu siguranţă te va impresiona, chiar dacă Steve McQueen se încăpăţânează să exploreze exhaustiv (şi artistic-respingător) cruzimea animalică a stăpânilor de sclavi”. Suntem în anul 1840, iar Solomon Northup este un cetăţean respectat şi liber al oraşului Saratoga Springs, din nordul Statelor Unite. Părinte al unei familii fericite, îşi câştigă pâinea cântând la scripcă la serate dansante şi, când soţia şi copiii îi sunt plecaţi din oraş pentru o vreme, acceptă să se alăture pentru două săptămâni unui circ ambulant. Rezultatul? După o seară ce ar fi trebuit să celebreze o colaborare fructuoasă cu ceilalţi artişti ai circului, Northup se trezeşte încătuşat, bătut şi urcat pe o ambarcaţiune cu destinaţia New Orleans, loc unde oamenii de culoare sunt simple obiecte, la bunul plac al stăpânilor lor albi.

Exploreaza subiecte similare:

Definitely Maybe, I Love You Man, Point Break, Kathryn Bigelow, Keanu Reeves, Patrick Swayze, Goosebumps, Nymphomaniac: Volume 1, A cure for wellness, 12 Years a Slave

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 11 ianuarie 2018 11:21
OOOO...nu 12 ani de sclavie e foarte plictisitor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells