Recomandări. Filme și seriale lansate în decembrie la cinema și pe platformele de streaming

de Gloria Sauciuc în 5 Dec 2022
Am căutat tot ce se lansează luna aceasta pe micul și marele ecran, pentru a vă ajuta să alegeți mai ușor dintre sutele de titluri

Este cea mai frumoasă parte a anului. Lumea își împodobește casele cu lumini de Crăciun, familiile se vizitează, se beau băuturi calde și lumea se strânge în jurul televizorului sau merge la cinema.

Avatar: The Way of Water este cel mai proeminent titlu de la cinema al acestei luni de sărbătoare. Se lansează pe 16 decembrie și va fi o celebrare a tot ce înseamnă mai spectaculos în momentul de față în cinematografie - efecte vizuale uimitoare, un univers vibrant, hipnotizant. Pentru mersul în familie la cinema, când în ecuație sunt și cei mici, recomandăm Lilu, Lilu, Crocodilu, pe 23 decembrie. I Wanna Dance with Somebody este un biopic pentru întreaga familie, dar și pentru nostalgicii perioadei în care hiturile lui Whitney Houston ne mișcau până la lacrimi. Are premiera tot pe 23 decembrie.

Streamingul a pornit în forță în 2022, iar luna decembrie aduce câteva dintre cele mai mari filme ale anului pe Netflix, HBO Max și nu numai. Cea mai mare premieră a lunii este Top Gun: Maverick, sequel-ul lui Tom Cruise care spărgea recorduri și care este sortit să fie hit-ul de streaming al sezonului filmelor de vacanță. După ce a încasat 1,4 miliarde de dolari pentru a ajunge pe locul 11 între filmele cu cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor (fără a lua în calcul inflația), Maverick ajunge în cele din urmă pe Paramount+, pe 22 decembrie, devenind noul star al platformei de streaming.

Apoi, alte filme de succes ale anului - Bullet Train al lui Brad Pitt - sau filme cu mai puțin succes la critică, dar tentante - precum Amsterdam al lui David Russell, ajung luna aceasta pe streaming.

Ca în fiecare decembrie, un număr mare de competitori la sezonul premiilor își fac debutul pe streaming, precum The Banshees of Inisherin sau, pe Netflix, Glass Onion: A Knives Out Mystery, Pinocchio, White Noise și Bardo.

Iată, așadar, ce seriale, filme ori producții speciale de sărbători (subiect asupra căruia vom reveni cât de curând) sunt disponibile pe Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO Max:

Marvel Studios prezintă: Gardienii Galaxiei: special de sărbători (disponibil pe Disney+).  Guardians of the Galaxy Holiday Special a devenit un favorit al publicului, de la lansarea pe platforma Disney+. Mediu-metrajul de 45 minute, care se poate urmări și la noi, pe Disney+, a dat naștere unuia dintre cele mai bune punctaje pe Rotten Tomatoes dintre toate filmele MCU. În acest film, Gardienii Galaxiei ar dori să facă un Crăciun de neuitat lui Quill: să se îndrepte către Pământ. Acolo, Mantis și Drax îl vor răpi pe Kevin Bacon, ca să i-l facă lui Star-Lord cadou de sărbători. Mediumetrajul studiourilor Marvel îi are în rolurile principale pe Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, cu Vin Diesel în rolul lui Groot și cu Bradley Cooper în rolul lui Rocket, cu Sean Gunn, Michael Rooker și Kevin Bacon.

Sr. (disponibil pe Netflix din 2 decembrie): Robert Downey Jr. pune camera de filmat pe sine și pe tatăl său, celebrul regizor Robert Downey Sr. în producția Netflix Sr. Iată ce scrie Variety: Regizorul filmului Fyre, Chris Smith, lasă pe celebrul Robert Downey Sr. să își spună cuvântul în acest documentar revelator... este un portret de regizor nonconformist (poate cel mai celebru prin faptul că este tatăl lui Robert Downey Jr.) care se strecoară asupra ta, și face un exercițiu de bun rămas între două generații (plus nepotul Exton) în lunile dinaintea momentului în care Downey Sr. își va pierde viața din cauza bolii Parkinson.

Lady Chatterley's Lover (2 decembrie pe Netflix). Emma Corrin și Jack O'Connell au o aventură de neuitat în Lady Chatterley 's Lover, adaptarea semnată de către regizoarea franceză Laure de Clermont-Tonnerre a controversatului clasic semnat de către D.H. Lawrence. Din cronica de pe Variety: „Într-un admirabil demers de a face Lady Chatterley's Lover atât respectabil cât și excitant, regizorul filmului Mustang preia natura erotică a materialului original, dar lăsându-l în așa fel încât să i-l poți recomanda și mamei tale, atât timp cât nu se ofensează dacă vede oameni goi în ploaie... până la final, chimia cuplului este la maxim, și asta este ceea ce contează”.

Serialul Willow, al lui Ron Howard, serial disponibil pe Disney+ (lansarea primelor 2 episoade a avut loc pe 30 noiembrie; noi episoade se lansează în fiecare săptămână). Un fantasy din 1988 - inspirat de o povestire a lui George Lucas - este reluat în acest serial live-action plasat la câteva decenii după film. Atunci când o nouă amenințare la adresa lumii reapare, ucenicul vrăjitor Willow Ufgood (Warwick Davis) va conduce o echipă de eroi inadaptați pentru a salva lumea încă o dată.

Bardo (16 decembrie pe Netflix). Alejandro G. Iñárritu a împărțit lumea circuitului festivalier cu ultimul său film - BARDO, Falsa cronică a câtorva adevăruri. Filmul este o povese eroică despre auto-reflecție , pe măsură ce Inarritu spune povestea unui ziarist și autor de documentare care se întoarce în Mexicul natal și trăiește o criză existențială.

Emancipation (9 decembrie pe Apple TV+). Emancipation ar putea fi cel mai mare pariu pe tema streaming-ului, deoarece este prima premieră a lui Will Smith după scandalul de la Oscaruri din 2022, când l-a pălmuit pe Chris Rock. Filmul este inspirat de o poveste adevărată, iar Smith este în rolul unui sclav fugar pe nume Peter, cunoscut și ca Peter cel biciuit, după ce pozele cicatricilor sale au devenit celebre. Peter este surprins în timp ce fuge prin mlaștinile din Louisiana pentru a scăpa de stăpânii de plantație care aproape l-au ucis.

The Banshees of Inisherin (13 decembrie pe HBO Max) Noul film al lui Martin McDonagh surprinde ruptura dureroasă între doi prieteni buni (Colin Farrell and Brendan Gleeson) într-o regiune îndepărtată de la țară din Irlanda, cu toată melodrama de rigoare.

The Night House (8 decembrie pe Hulu). Rebecca Hall trece prin clipe grele în rolul unei soții care își pierde prematur soțul, iar o serie de indicii conduc către o misterioasă casă.

The Black Phone (13 decembrie pe Prime Video). Regizorul Scott Derrickson revine alături de actorul din Sinister, Ethan Hawke, pentru The Black Phone, un horror cu succes la box-office care a câștigat în Statele Unite aproape 90 de milioane de dolari. Hawke joacă rolul unui ucigaș în serie care răpește pe un băiat de 13 ani. Filmul are o notă supranaturală, atunci când băiatul răpit capătă un telefon la care poate vorbi cu victimele defuncte ale asasinului.

Uite-i cum fug/See How They Run (14 decembrie, premiera pe Disney+). Bun-venit la cea mai mare crimă care a fost pusă în scenă vreodată! În West End din Londra anilor '50, planurile pentru o versiune cinematografică a unei piese de succes s-au oprit brusc, după ce un membru esențial al echipei este ucis. Când inspectorul sătul de viață, Stoppard, și prietenul său nerăbdător, Constable Stalker, se ocupă de caz, cei doi se trezesc implicați într-o încurcătură demnă de romanele polițiste în lumea teatrului subteran sordid și plin de farmec. Cu cât investighează mai mult crima misterioasă, cu atât își dau seama că fac asta pe propria lor răspundere.

Avere națională: puterea istoriei/National Treasure: Edge Of History, serial original Disney+ (Premiera, tot pe 14 decembrie. Debutează cu premiera a două episoade)Viața lui Jess Valenzuela este dată peste cap atunci când un străin enigmatic îi oferă un indiciu despre o comoară veche de secole care ar putea avea legătură cu tatăl ei decedat în urmă cu mult timp. Jess are un talent deosebit pentru rezolvarea puzzle-urilor, iar abilitățile ei sunt puse la încercare pe măsură ce ea și prietenii ei urmăresc o serie de indicii ascunse în artefacte și repere americane. Dar va reuși Jess să îl întreacă pe un dealer de antichități de pe piața neagră într-o încercarea de a găsi cea mai mare comoară pierdută din istorie și pentru a descoperi adevărul despre trecutul familiei sale?

Nanny (16 decembrie pe Prime Video). Horror-ul semnat de Nikyatu Jusu, Nanny, a câștigat marele premiu al juriului la Festivalul de Film Sundance de la începutul anului. Anna Diop reușește un prim rol bun în rolul Aishei, o imigrantă senegaleză fără acte care lucrează ca bonă pentru o familie înstărită din New York, dar lucrurile nu vor merge așa cum trebuie.

Pe HBO Max vine noul Gossip Girl. Plasat la opt ani după acțiunea din original, acest serial urmărește o nouă serie de adolescenți bogați care învață la o școală de elită, care deodată se trezesc urmăriți de o persoană necunoscută din cercul lor. Cel de-al doilea sezon a avut premiera pe 1 decembrie.

Pe Amazon Prime se poate vedea Animal Kingdom. Deja pot fi urmărite pe streaming primele cinci sezoane din Animal Kingdom pe Amazon Prime și acum intră și Sezonul 6, ultimul, pe lista de disponibilități. Animal Kingdom a fost difuzat inițial pe TNT în 2016 și și-a încheiat rularea în iunie 2022.

Apple TV+ Echo 3 (2022). Inspirat de serialul semnat Omri Givon When Heroes Fly, Echo 3 este plasat în America de Sud. Atunci când o tânără savantă dispare lângă granița dintr Columbia și Venezuela, fratele și soțul ei, oameni cu pregătire militară, pornesc în căutarea ei. Din distribuție fac parte Luke Evans, Michiel Huisman și Jessica Collins.

Welcome to Chippendales, serial ce se lansează pe Disney+ pe 11 ianuarie. Kumail Nanjiani (Eternals, Obi-Wan Kenobi) joacă în Welcome to Chippendales, o dramă despre povestea lui Somen ”Steve” Banerjee, bărbatul care a fondat trupa Chippendales. Afaceristul de origine indiană a condus prima dată un club la Los Angeles, dar atunci când a adăugat stripperi bărbați pentru publicul feminin a făcut istorie în Statele Unite, oferind ceva nemaivăzut.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water, I Wanna Dance with Somebody, Whitney Houston, Tom Cruise, Top Gun: Maverick, Bullet Train, Brad Pitt, Amsterdam, David Russell, The Banshees of Inisherin, Glass Onion: A Knives Out Mystery, White Noise, Jessica Collins, Michiel Huisman, Luke Evans, Echo 3, Animal Kingdom, Kumail Nanjiani, Eternals, Obi-Wan Kenobi, Nanny, Nikyatu Jusu, Anna Diop, The Black Phone, Scott Derrickson, Sinister, Ethan Hawke, The Night House, Rebecca Hall, Martin McDonagh, Colin Farrell, Brendan Gleeson, Emancipation, Will Smith, Chris Rock, Alejandro G. Iñárritu, Bardo falsa crónica de unas cuantas verdades, Willow, Ron Howard, Warwick Davis, Lady Chatterley's Lover, Emma Corrin, Robert Downey Jr., Fyre, Sr., Lyle Lyle Crocodile, Welcome to Chippendales

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells