Provocări uriașe, joi seara la TV

de Cinemagia în 16 Apr 2020
Căpitanul Phillips (Film Now, 21:25), Arta de a iubi (TV5, 22:00), Valul (Filmbox, 23:25), diseară pe micul ecran

Într-o perioadă în care suntem provocați să ne testăm răbdarea, empatia, disciplina, curajul, iată  o serie de filme despre personaje la rândul lor provocate în moduri cu totul diferite, dar care au nevoie - și ele - de tărie de caracter. Iată, așadar, care sunt cele mai interesante producții pe această tema programate pe micile ecrane seara aceasta.

Căpitanul Phillips, difuzat seara aceasta de Film Now, a avut şase nominalizări la Oscar şi a fost lăudat pentru modul extrem de intens în care Paul Greengrass, un specialist al ecranizării unor şocante evenimente petrecute în realitate (vezi şi United 93), a adaptat extraordinara aventură a navei MV Maersk Alabama, prima navă americană capturată de piraţi în ultimele două secole.

În interpretarea lui Tom Hanks, căpitanul Richard Phillips are dificila sarcină de a negocia cu piraţii somalezi care-i capturează nava, scopul fiind atât salvarea tuturor membrilor echipajului său, cât şi a navei şi a încărcăturii acesteia.

Cinci povești despre Arta de a iubi, putem urmări seara aceasta, pe canalul TV5, de la ora 22. E plasat în Paris, în anii 2010. Un celibatar care dă curs din nou impulsurilor sale după an un de abstinență, un bărbat care visează la o aventură cu noua vecină, o femeie în jur de cincizeci de ani care descoperă un puternic apetit sexual, o blondă foarte fidelă, o brunetă care are chef de aventură…

Al treilea film al serii, difuzat de Filmbox, de la ora 23:25, este Die Welle/Valul. Plasat în Germania din prezent, când un profesor de liceu observă că elevii săi nu conştientizează pericolele totalitarismului (mai precis ale nazismului). Aşa că iniţiază un experiment social, erijându-se într-un lider autoritar care insuflă solidaritatea, spiritul de grup şi dispreţul faţă de cei din afara grupului: majoritatea îmbrăţişează cu bucurie mişcarea şi se simt motivaţi.

Într-un final, după ce tinerii ajung să devină violenţi cu cei din afara grupului - ba chiar câţiva adolescenţi sunt executaţi, experimentul este oprit, iar profesorul tras la răspundere. Filmul este inspirat dintr-un roman, The Wave (Todd Strasser, 1981) după un caz real, petrecut însă în America anului 1969: un profesor de liceu demonstrează în patru zile elevilor săi perfidia argumentelor nazismului.

Exploreaza subiecte similare:

Captain Phillips, Tom Hanks, Die Welle, L'art d'aimer

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells