Captain Phillips

(2013)

Căpitanul Phillips

Poster Captain Phillips Postere Captain Phillips

Sinopsis Captain Phillips

Mai mult
Captain Phillips trl 2

Tom Hanks este căpitanul Richard Phillips, a cărui navă de transport MV Maersk Alabama a fost deturnată de pirații somalezi în anul 2009, devenind prima navă de transport americană capturată de pirați în ultimele două secole. Filmul regizat de Paul Greengrass prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei și încercările disperate ale armatei SUA de a salva echipajul condus de căpitanul Phillips. La baza filmului se află cartea acestuia, "Datoria unui căpitan: Pirați somalezi, soldați americani și zile…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Kun
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Vezi pe Hbo Max
6 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 8 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
CineMAX
Miercuri, 24 Apr 00:20
Cinemax HD
Miercuri, 24 Apr 00:20
Tom Hanks Tom Hanks căpitanul Richard Phillips Barkhad Abdi Barkhad Abdi Muse Catherine Keener Catherine Keener Andrea Phillips
Max Martini Max Martini comandant SEAL Rey Hernandez Rey Hernandez lunetist SEAL Corey Johnson Corey Johnson Ken Quinn
Barkhad Abdirahman Barkhad Abdirahman Bilal Yul Vazquez Yul Vazquez Frank Castellano Chris Mulkey Chris Mulkey John Cronan
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Scott Rudin Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Columbia Pictures

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Captain Phillips

Box office Captain Phillips

Weekend premieră (28.10.2013)
  • Loc 2
  • Spectatori 17.557
  • Încasări (RON) 332.087,00
Total
  • Spectatori 62.395
  • Încasări (RON) 1.136.949,00
  • Încasări (USD) 345.152,68

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
nyuszi pe 20 Octombrie 2013 22:46
Mi-a placut foarte mult! Tot auzim despre piratii Somalezi, dar cred ca pana acum nu au fost prezentati in vre-un film in mod credibil. Mi s-a parut ca filmul, cu toate ca nu le ia partea, iar eroul este in mod clar Capitanul Phillips, ii pune in context, si daca nu le scuza actiunile, macar ne face sa le intelegem un pic mai bine.

Tom Hanks a fost bineinteles excelent, dar ce m-a impresionat au fost prestantele actorilor Somalezi, mai ales Barkhad Abdi, care l-a jucat pe Muse. E greu de crezut ca pana acum nu a mai jucat in nimic, e chiar foarte talentat.

17 4
Mishu25 pe 30 octombrie 2013 14:11
filmul nordic Kapringen (A Hijacking) din 2012 prezinta acelasi scenariu si este excelent
craciun_madalin pe 19 ianuarie 2014 14:39
Bv Spaghete, plus că gramatica şi exprimarea lasă de dorit...
wildinthecountry pe 07 Noiembrie 2013 17:30
x
Un film incredibil de bine realizat mult mai bun decat Kapringen in opinia mea.
Suspans cat cuprinde , bine dozat, interpretari de exceptie.
Tom Hanks mi-a readus aminte cu rolul facut ( in special in ultimele 20 de minute) de ce este in top ten-ul meu personal de actori ever.Cu siguranta ca va fi nominalizat la Oscar pt aceasta partitura.Performanta lui a fost atat de viscerala in ultimele 20 de minute..singurul actor care poate emana empatie atat de usor fata de personajul sau.Cum actioneaza un om in fata mortii ? Cum se comporta in stare de soc?Toate aceste gesturi marunte sunt cu maestrie creionate de Hanks...
Insa adevarata revelatie a filmului din punctul meu de vedere a fost Barkhad Abdi in rolul lui Muse...
De unde a aparut tipul asta? Unde l-au gasit? E incredibil...Sper sa mai joace in filme de calitate pe viitor si sa nu se lase stricat de… citeşte

14 7
wildinthecountry pe 7 noiembrie 2013 18:41
PS: intr- o nota comica ma intreb: cum ar fi aratat filmul cu Steven Seagal pe post de bucatar al vasului? :)
bogdan_done_2008 pe 18 ianuarie 2014 22:59
la prima vedere am observat ca sunteti un bun critic de film ,iar an ceea ce ati mentionat mai sus tin sa fiu de aceeasi parere In schimb cei doi actori principali al filmului au fost formidabili Tom Hanks un actor mare bun de calitate nici nu vreau sa ma gandesc sa nu aiba vreo nominalizre la oscar ,iar nu an ultimul rand nul putem uita pe Barkhad Abdi cand l-am vazut am zis cai de acolo l-au gasit fb l-au pus binen pagina ai prevad un viitor bun an cinematografie
dany6960 pe 05 Noiembrie 2013 07:58
Căpitanul Phillips - Un fel de 10 negri mititei, dar cu piraţi
Majoritatea acţiunii filmului se petrece pe mare unde cargoul american Alabama este luat ostatec de o adunătură de somalezi, desculţi şi vai de ei.
Căpitanul vasului interpretat de un Tom Hanks care la 57 de ani încă se ţine bine se ia în coarne cu somalezii crezând că dacă nu au şcoală şi fiind simpli pescari îi poate păcăli cu uşurinţă. Dar nu face decât să le dea apă la moară şi în curând filmul se transformă în zece negri mititei, slăbănogi şi vai de ei în varianta redusă, de criză.
Deci patru negrotei, cu căpitanul luat prizonier cinci, nu se mulţumesc cu banii găsiţi pe Alabama(în jur de 30.000$) şi vor cu ajutorul şalupei de salvare de pe navă să ajungă în Somalia şi să ceară 10 milioane de $ recompensă. Ăsta da scenariu de film îmi zic.
Şi de aici începe acţiunea filmului. Să te ţii cum ditamai navele de… citeşte

12 82
movie_fan77 pe 9 noiembrie 2013 14:12
omule, esti bolnav
Caktus pe 3 mai 2020 22:48
Omu e troll?
defav pe 14 Noiembrie 2013 12:52
Film f. bun prin suspansul creat, prin interpretarea lui Tom Hanks, altfel povestea nu e extraordinara.Totusi, cica e dupa un fapt real ,ca daca stai sa te gandesti bine,nu-ti vine sa crezi ca 4 maimutoi de somalezi , de nu dai doi bani pe ei, cu o barcuta rudimentara,au bagat spaima in trupele SEAL si marina militara SUA .Incredibil cum o ditamai nava comerciala, de 'jde mii de tone deadweight, cu marfa de zeci de milioane de dolari,se plimba nepazita printr-o zona despre care se stia ca e f. periculoasa. Altfel, un singur om cu un AKM le-ar fi venit de hac parlitilor si nu mai era nevoie de toata desfasurarea de forte ulterioara .
Remarcabil cum se oglindesc pe chipul lui Hanks incrancenarea, hotararea, mila, groaza ,disperarea si socul .
Fara dubii, merita vazut .

7 1
nelutufarcas pe 27 noiembrie 2013 14:31
filmul e realizat foarte bine nu doar interpretarea lui Hanks. Pana acum nu are contracandidat la Oscar daca comparam cu filmele care au rulat deja. Probabil doar 12 years a slave o sa aiba sansa sa-i puna probleme. Posibil si The Wolf of Wall Street dar acolo accentul o sa se puna mai mult pe Leonardo Dicaprio pentru rol principal. Asa ca la Oscaruri probabil o sa fie un 'nou' The Hurt Locker
lolozilla pe 26 ianuarie 2014 18:50
Nu e vorba ca au bagat spaima in ei ci ca tineau un om sub arma. E o situatie foarte delicata unde orice pas gresit poate sa-l omoare. Practic trebuie sa stai conectat, sa incerci sa le vanezi orice pas gresit si sa astepti, altceva nu prea ai ce face. In realitate au fost vreo 3 zile cu Navy acolo pana s-a terminat.
cosmin_kedii pe 27 Octombrie 2013 11:00
Un film de Paul Greegrass este întotdeauna un eveniment
Am văzut filmul și este o adevărată capodoperă care urmărește aventura nefericita a capitanului Phillips
7 11
bizonul pe 10 decembrie 2019 07:18
Filmul este maret. Tom Hanks nu-i un Travolta , filmele lui sunt de calitate sunt din realitatea noastra zilnica. Cineva mai sus spunea , ce s-ar fi intamplat daca pe vas ar fi fost bucatar Steven Seagal. Daca Seagal ar fi fost acolo bucatar, filmul ar fi fost un film prost, afara de realitate, un film de duzina a la Seagal , Arnold, Van Damme, Lundgren, etc.
delfitexas pe 05 Decembrie 2013 17:36
Dupa atatia ani...
In sfarsit un film foarte bun, adevarat, sincer...nu desene animate, nu kung-fu, nu...foarte, foarte bun, un film cu adevarat reusit, e greu sa faci filme bune dupa fapte reale-vezi esecul numit ARGO-si a reusit, oscar la Tom, este impecabil!
6 4
elena_balaur pe 10 Noiembrie 2013 20:20
Superb
Un film cu adevarat captivant,plin de suspans si actiune. Tom Hancks n acotor de nota 20. Al recomand tuturor celor interesati de filme tari.
6 4
rory_cris pe 11 februarie 2014 22:54
Atât doar: păcat că a jucat în filmul ăsta! Şi încă în rol principal. I s-ar fi potrivit altceva, mult mai bun. Personal, filmul mi se pare naşpa.
dmsteaua pe 12 Decembrie 2013 12:42
Nu ma pot abtine sa nu-mi spun parerea despre acest film,deoarece eu personal sunt destul de dezamagit . Fata de alte filme ale lui Tom Hanks,acesta este plictisitor, previzibil,ba chiar pe alocuri enervant.E dreptul meu sa cred asta,nu pot sa ma extaziez cand vad ca un echipaj intreg,de pe o nava moderna,nu are la bord macar un ciomag mai acatarii,nu mai zic un pistol,si vin patru desculti cu o coaja de nuca sa-i terorizeze pe toti. Apoi toata desfasurarea de forte,de parca invadasera extraterestrii.Foarte penibili,il respect pe Tom Hanks,il stiu din atatea filme,dar aici nu l-a ajutat scenariul,noroc cu negrii aceia,daca nu erau flamanzi nu scapa el asa.
6 6
daniel_tigru pe 18 aprilie 2015 17:50
Si ai dreptate
anonymous.6229028630c4f pe 02 Decembrie 2013 17:35
Comentariu șters
5 3
GabrielaSirbu pe 11 Noiembrie 2013 10:27
Pe mine m-a tinut in sala pana la final numai gandul ca vad un film dupa o intamplare adevarata, caci altfel, nici daca era la categoria SF n-as fi inghitit o asemenea poveste. Iar trupele de elita ale SUA - cele care intervin in astfel de situatii - cred ca se felicita si acum ca unul dintre cei 4(patru) teroristi somalezi era...descult, caci altfel...cine mai stie ce-ar fi fost...
Este un film de vazut, repet, pentru ca este dupa un fapt cat se poate de REAL!

4 3
Gloria pe 04 Noiembrie 2013 10:04
Tensiune şi ritm
Inspirat de evenimentele petrecute în largul coastelor Somaliei în aprilie 2009, atunci când un grup de piraţi somalezi înarmaţi au atacat Maersk Alabama, o navă de transport aflată sub pavilion american, filmul Captain Phillips rulează săptămâna aceasta în premieră la noi - aducând tensiune şi ritm alert pe marile ecrane.

Incidentul în sine a constituit un moment dramatic, oferind suficient suspans scenaristului Billy Ray (Jocurile foamei), care a urmat cu fidelitate cursul evenimentelor, ajutat de înregistrări oficiale şi de cartea autobiografică a căpitanului Richard Phillips, "A Captain's Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea".

Filmul este un thriller în toată regula, cu multe momente ce ar putea să pară artificii scenaristice pentru împingerea înainte a acţiunii, dar care sunt - de fapt - elemente petrecute… citeşte

4 3
Alexandraanda pe 24 Noiembrie 2013 13:19
Foarte bun filmul!
Un film ce merita vazut! te tine in alerta. Chiar vi-l recomand, nu aveti ce pierde!
4 4
alyn.alyn pe 19 Noiembrie 2013 21:39
Interesant, merita vazut , este intradevar si loc de mai bn dar .. a fost ok si asa
4 4
chetta pe 11 Noiembrie 2013 16:03
....
Un film fffff bun....merita vazut ,clar!! Vi l recomand...
4 4
xerses pe 11 Decembrie 2013 09:48
Curiozitatea si distributia m-au determinat sa urmaresc filmul; nu am regretat caci a fost extrem de interesant.
3 3

Spune-ţi părerea despre Captain Phillips

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Captain Phillips
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells