Provocări uriașe, joi seara la TV

de Cinemagia în 16 Apr 2020
Căpitanul Phillips (Film Now, 21:25), Arta de a iubi (TV5, 22:00), Valul (Filmbox, 23:25), diseară pe micul ecran

Într-o perioadă în care suntem provocați să ne testăm răbdarea, empatia, disciplina, curajul, iată  o serie de filme despre personaje la rândul lor provocate în moduri cu totul diferite, dar care au nevoie - și ele - de tărie de caracter. Iată, așadar, care sunt cele mai interesante producții pe această tema programate pe micile ecrane seara aceasta.

Căpitanul Phillips, difuzat seara aceasta de Film Now, a avut şase nominalizări la Oscar şi a fost lăudat pentru modul extrem de intens în care Paul Greengrass, un specialist al ecranizării unor şocante evenimente petrecute în realitate (vezi şi United 93), a adaptat extraordinara aventură a navei MV Maersk Alabama, prima navă americană capturată de piraţi în ultimele două secole.

În interpretarea lui Tom Hanks, căpitanul Richard Phillips are dificila sarcină de a negocia cu piraţii somalezi care-i capturează nava, scopul fiind atât salvarea tuturor membrilor echipajului său, cât şi a navei şi a încărcăturii acesteia.

Cinci povești despre Arta de a iubi, putem urmări seara aceasta, pe canalul TV5, de la ora 22. E plasat în Paris, în anii 2010. Un celibatar care dă curs din nou impulsurilor sale după an un de abstinență, un bărbat care visează la o aventură cu noua vecină, o femeie în jur de cincizeci de ani care descoperă un puternic apetit sexual, o blondă foarte fidelă, o brunetă care are chef de aventură…

Al treilea film al serii, difuzat de Filmbox, de la ora 23:25, este Die Welle/Valul. Plasat în Germania din prezent, când un profesor de liceu observă că elevii săi nu conştientizează pericolele totalitarismului (mai precis ale nazismului). Aşa că iniţiază un experiment social, erijându-se într-un lider autoritar care insuflă solidaritatea, spiritul de grup şi dispreţul faţă de cei din afara grupului: majoritatea îmbrăţişează cu bucurie mişcarea şi se simt motivaţi.

Într-un final, după ce tinerii ajung să devină violenţi cu cei din afara grupului - ba chiar câţiva adolescenţi sunt executaţi, experimentul este oprit, iar profesorul tras la răspundere. Filmul este inspirat dintr-un roman, The Wave (Todd Strasser, 1981) după un caz real, petrecut însă în America anului 1969: un profesor de liceu demonstrează în patru zile elevilor săi perfidia argumentelor nazismului.

Exploreaza subiecte similare:

Captain Phillips, Tom Hanks, Die Welle, L'art d'aimer

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells