Primul Festival International de Film al Bucurestiului- BiFEST- a inceput deja sa pregateasca editia 2005.

17 Dec 2004
Primul Festival International de Film al Bucurestiului- BiFEST- a inceput deja sa pregateasca editia 2005.
Un pas important a fost facut deja, cel putin in ceea ce priveste promovarea Festivalului, de ambasadorul BiFEST, actrita Diana Dumbrava, care s-a aflat printre invitatii Galei European Academy Awards (10-12 decembrie).
Festivitatea de decernare a Oscarurilor Europene de la Barcelona reprezinta unul dintre momentele de referinta din agenda cinematografica mondiala. Rolul ambasadorului BiFEST este de a populariza Festivalul si de a invita mari nume ale cinematografului mondial la editia 2005.
Diana Dumbrava s-a intors de la Barcelona si cu o veste importanta, care bucura intreaga echipa BiFEST ! Non European Film 2004 – Prix - Screen International a fost acordat filmului 2046 al lui Wong Kar-wai,   prezentat in premiera romaneasca la BiFEST. In acelasi timp, in Germania, actrita de origine romana Alexandra Maria Lara, protagonista filmului Der Untergang  (Caderea ), in regia lui Oliver Hirschbiegel (prezentat la Bucuresti in Gala de inchidere), a castigat premiul Woman of the year – Wahl 2004, in cadrul categoriei Film National pentru rolurile din Der Untergang si Cowgirl.
Ea a fost premiata alaturi de nume sonore precum Angelina Jolie, Diane Kruger si Heidi Klum.
"Ne bucura "flerul" echipei de selectie a sectiunii Panorama – BiFEST", a declarat Presedintele Festivalului, scenaristul si criticul de film Lucian Georgescu (foto), "Am primit multe mesaje de felicitare dar si unele de repros dupa Festival, principala obiectie fiind  privarea unui public mai larg de a vedea ultima bijuterie a lui Wong Kar wai. Iata de ce am decis, cu sprijinul companiei Prooptiki, distribuitorul regional al filmului, sa organizam in saptaminile urmatoare un  BiFEST limited edition, care va reprograma 2046. Vom anunta din timp in presa acest regal cinematografic pentru a da posibilitatea cinefililor sa vada filmul printului din Hong Kong".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells