Premierele săptămânii 28.12.2012-03.02.2013

de Ştefan Dobroiu în 28 Dec 2012
Premierele săptămânii 28.12.2012-03.02.2013

Este ultimul weekend al lui 2012, iar cinematografele din toată ţara ne urează La mulţi ani cu ajutorul lui Tom Cruise şi Gerard Butler. Află din materialul de mai jos detalii despre ultimele două premiere anului.

Jack Reacher
După ce a iscat o controversă printre fanii romanelor cu Jack Reacher, protagonistul a 16 cărţi scrise de Lee Child, pentru că mititelul Tom Cruise a fost ales să-l interpreteze pe giganticul fost poliţist militar, iată că policier-ul de acţiune vine şi pe marile noastre ecrane. Ai ce vedea în cele peste două ore ale filmului, dar nu şi dacă ai citit romanul One Shot, pe care se bazează producţia regizată de Christopher McQuarrie. Intriga este mult simplificată, dar Reacher şi-a păstrat nu doar eficienţa ieşită din comun şi atenţia extraordinară la detalii, ci şi celebrele lui comentarii în doi peri, responsabile pentru câteva râsete bine răspândite în ecranizare.

Dar nu te duci la Jack Reacher doar ca să râzi, ci şi ca să admiri deducţiile excelente ale eroului (partea proastă e că acesta nu pare să greşească vreodată şi ai impresia că e doar o chestiune de timp înainte ca totul să se rezolve, ceea ce cam strică tensiunii poveştii) şi luptele corp la corp bine executate. Poţi trece cu vederea câteva deraieri logice cauzate de tăierea unor scene la montaj, faptul că Rosamund Pike joacă amuzant de exagerat şi o apariţie irosită a „nebunului” regizor Werner Herzog în rolul villain-ului suprem, dar nici tu nu o să te aştepţi ca Jack Reacher să devină port-drapelul unei noi francize, aşa cum se aşteptau cei de la Paramount. Mai bine citeşti cărţile: Tripwire e favorita noastră.

Valul perfect
La concurenţă cu Tom Cruise, Gerard Butler te învaţă cum să te foloseşti de valurile gigantice în popularul sport acvatic. Valul perfect, regizat de Curtis Hanson, ţi-l arată pe actor în rolul lui Frosty, o legendă a surfului de care se lipeşte Jay (Jonny Weston), un puşti de 16 ani al cărui vis este să-i calce pe urme. Pentru a se antrena, Jay are nevoie de Frosty, iar scopul său este să aştepte celebrele „mavericks”, valuri gigantice cu înălţimea unui bloc de şase etaje, considerate experienţa supremă a surfului. Valul perfect nu este doar povestea unei prietenii indestructibile, ci şi un îndrumar al sacrificiilor de făcut pentru a-ţi atinge visul cu ochii. Este de precizat că filmul se bazează pe evenimente petrecute în realitate: nici nu terminase liceul şi Moriarty se afla pe coperta revistei Surfer, who's who-ul luptelor cu valurile.

Nu în acest weekend, dar încă din prima zi a lui 2013 vei putea vedea în format 3D Cirque de Soleil: Departe, în alte lumi, un show al celebrei companii de entertainment canadiene creat special pentru a-i da ocazia producătorului James Cameron să folosească excelenta tehnologie 3D realizată în filmul Avatar. Lansat în cadrul festivalului de la Tokio, Cirque de Soleil: Departe, în alte lumi a fost lăudat pentru aspectul tehnic şi tare l-am fi inclus în materialul nostru cu succesele 3D ale anului 2012 (îl găseşti AICI), dacă filmul s-ar fi lansat înainte de 31 decembrie.

La ce film te duci în acest weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 28 decembrie 2012 17:53
Nimic de vazut pana nu apare Django
nicolas84 pe 28 decembrie 2012 18:23
Ala e filmul cu cele mai mari asteptari ale sezonului cred( pe langa Hobbit - recunosc cu toate ca nu s fan), TOTUSI i-as da o sansa si lui Tom C. Poate ne uimeste. Sarbatori fericite !!! (cu intarziere din motive obiective )
Razvan600 pe 28 decembrie 2012 18:53
Jack Reacher
rizea.alex70 pe 28 decembrie 2012 20:11
Jack Reacher pare interesant.
alex_il_fenomeno pe 30 decembrie 2012 20:00
Merg pe mana lui Tom Cruise in "Jack Reacher".
mihaigeniu pe 30 decembrie 2012 23:55
am fost la jack reacher si a fost grozav;cel mai bun thriller al anului si de mult nu am mai vazut unul asa de bun si de fain

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells