Premierele săptămânii 15-21 aprilie 2016

de Ştefan Dobroiu în 15 Apr 2016
Află ce-i de văzut săptămâna acesta la cinema!

Într-una din cele mai aglomerate săptămâni ale anului, şase filme noi ne aşteaptă pe marile ecrane. Avem parte de mai multe premiere absolute în acest weekend, a cărui ofertă este şi mai bogată datorită festivalurilor DaKINO (13-17 aprilie, Hollywood Multiplex), ajuns la a 25-a ediţie, şi Cinepolitica (cinema Elvira Popescu). Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Jungle Book/Cartea Junglei
Nu credem că este cineva care să nu ştie despre ce e vorba în ecranizarea după scrierile lui Rudyard Kipling, prin urmare trecem direct la laude. Filmul live action foloseşte cele mai noi tehnologii pentru a aduce pe ecran junglele luxuriante ale Indiei, dar şi pentru a arăta că, deşi întotdeauna diferit de ea, omul are nevoie de o conexiune profundă cu natura. Efectele speciale îi aduc la viaţă pe Bagheera (Ben Kingsley), Baloo (Bill Murray), Shere Khan (Idris Elba) şi Kaa (Scarlett Johansson), iar micul Neel Sethi ne face să privim prin ochi sinceri de copil un mediu care-şi împarte locuitorii în pradă şi prădător. Un film pentru întreaga familie, deşi adulţii ar putea fi vag deranjaţi de faptul că ştiu foarte bine încotro merge povestea.

Cronica noastră, aici.

The Boss/Şefa
Criticii au fost foarte reticenţi cu această comedie, dar acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Dirty Grandpa şi totuşi filmul cu Robert De Niro a fost văzut până acum de 300.000 de români. O comedie de familie (la propriu şi la figurat, pentru că regizor este Ben Falcone, soţul actriţei Melissa McCarthy, şi în film apare şi fiica lor), Şefa ne-o arată pe Michelle, o afaceristă ajunsă la închisoare după ce obţine o mulţime de bani din informaţii bursiere ilegale. După eliberare Michelle are o metodă de inedită de a intra din nou în afaceri. Scenariul scris de soţii McCarthy-Falcone nu a încântat cronicarii, dar filmul se poate lăuda cu o scenă de "bătaie" între McCarthy şi Peter Dinklage, personajul acestuia încercând să o hăcuiască pe Michelle cu sabie de samurai. Nu e ceva ce vezi în fiecare zi la cinema, nu?

Fan
Una dintre premierele absolute menţionate la începutul acestui articol, Fan este primul film de la Bollywood lansat în România simultan cu premiera globală. Mai mult, este primul film din cinematografele noastre care îţi aduce, la fiecare bilet cumpărat, un DVD gratuit cu unul dintre hiturile actorului Shah Rukh Khan, cel supranumit "regele Bollywood-ului" şi star al acestei premiere. Un thriller de acţiune, Fan ni-l arată pe Khan în rol dublu: cel al lui Aryan, un star de cinema, şi cel al lui Gaurav, un tânăr de 20 de ani şi cel mai înfocat fan al actorului. Obsedat să-şi întâlnească idolul, Gaurav e gata de orice pentru a se afla măcar câteva minute în prezenţa lui, dar când întâlnirea celor doi se sfârşeşte prost, fascinaţia se transformă în ură, iar Aryan îşi va da seama curând că e în pericol. Un film bollywoodian fără momente muzicale, ci cu multă adrenalină.

Iată un articol pe larg despre Fan.

Criminal
Neverosimil, dar intens şi violent, Criminal îl reciclează pe Kevin Costner într-un rol de acţiune. Actorul îl interpretează pe Jericho, un puşcăriaş psihopat scos din închisoare de autorităţile americane pentru că ar putea fi un recipient compatibil pentru amintirile unui agent ucis în misiune. Informaţiile din creierul agentului sunt de imensă importanţă, pentru că ar putea împiedica un atac terorist la scară globală. Afectat de amintirile agentului, Jericho ezită între a-şi lua tălpăşiţa şi a ajuta totuşi la salvarea lumii aşa cum o ştim. Kevin Costner este credibil în rolul principal, dar scenariul îşi ia prea multe libertăţi ca filmul să ajungă să impresioneze cu adevărat.

Cronica noastră, aici.

Weekend-ul mai vine cu primul lungmetraj animat 3D realizat vreodată în România, Strada Speranţei, despre un băiat de zece ani care porneşte într-o fantastică aventură pentru a salva muzica lumii. Mai putem vedea Janis: Little Girl Blue, un documentar despre cântăreaţa Janis Joplin.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

fan, criminal, The Boss, The Jungle Book, Mercy Street, Janis: Little Girl Blue

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells