Premierele săptămânii 10-16 noiembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 10 Nov 2017
Nu mai puţin de şapte filme noi se lansează pe ecrane

Este cel mai bogat weekend cinematografic al sfârşitului de an, cu şapte filme noi lansate pe ecrane. Bătălia cea mare pentru primul loc în box office pare a se da între o comedie de Crăciun şi o animaţie, dar numărul mare de premiere garantează şi o diversitate semnificativă a genurilor disponibile. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Daddy's Home 2/Tata în război cu... tata 2
Criticii americani s-au grăbit să desfiinţeze acest sequel cu Will Ferrell şi Mark Wahlberg, dar lucrurile nu stau chiar aşa rău: da, personajele sunt adesea enervante şi multe dintre glume par reciclate, dar comedia lui Sean Anders reuşeşte cumva să celebreze spiritul bunei înţelegeri în familie. Nu ne-am aşteptat ca sezonul comediilor de Crăciun să înceapă atât de devreme, dar iată că Brad (Ferrell) şi Dusty (Wahlberg) au parte de provocări nebănuite atunci când în viaţa lor şi aşa complicată îşi fac apariţia taţii interpretaţi de Mel Gibson şi John Lithgow.

Gnome Alone/Aventura Piticilor
În ultima vreme oferta cinematografelor pentru cei mai mici spectatori este tot mai bogată, iar din ea face parte şi Gnome Alone, o animaţie despre o adolescentă, Chloe, care se mută împreună cu mama ei într-o nouă casă. Spre marea ei surpriză, aici locuiesc şi pitici de grădină care îşi ţin existenţa ascunsă oamenilor, dar care se vor trezi nevoiţi să îi ceară ajutorul lui Chloe atunci când lumea noastră este invadată de creaturi dintr-o altă lume. O animaţie colorată şi în stare să-i înveţe pe prichindei că, oricât de mare ar fi diferenţele dintre noi, comunicarea este întotdeauna posibilă.

Leatherface: Ucigașul fără chip
Pentru cei care nu au celebrat cum se cuvine Halloween-ul la cinema (deşi posibilităţile nu au lipsit), iată că se lansează Leatherface, al optulea film din franciza Texas Chainsaw Massacre şi prequel la filmul original din 1974. Reîntâlnim odioasa familie Sawyer şi urmărim încă din prima scenă cum mezinul familiei, Jedidah, primeşte cadou de ziua lui o drujbă. Treptat, puştiul se va transforma, după experienţe sângeroase, în vestitul Leatherface. Din distribuţie fac parte Stephen Dorff şi Lili Taylor.

Aniversarea
Într-o toamnă cu atâtea premiere româneşti, filmul românesc al săptămânii este Aniversarea, cel mai recent lungmetraj regizat de Dan Chişu. Intrăm în casa familiei Maligan, unde membrii familiei şi rubedenii se pregătesc de petrecere, pentru că e aniversarea patriarhului Radu Maligan (Mircea Albulescu), ajuns la 94 de ani. Gazdele şi invitaţii vor vorbi despre politică şi religie, despre trecut şi viitor, în acest film pe care noi îl considerăm un rămas-bun comunismului. Asemănările cu Sieranevada sunt evidente, dar Chişu alege să meargă în alte direcţii cu filmul său.

Cronica noastră, aici.

Weekend-ul acesta mai vedem L'amant double/Amant dublu, cel mai recent film al lui François Ozon selectat în competiţia festivalului de la Cannes, drama franceză Réparer les vivants/Reparându-i pe cei vii şi filmul maghiar 1945.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Aniversarea, Daddy's Home 2 , Gnome Alone, Leatherface , Réparer les vivants, L'amant double, 1945 

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells