Aniversarea

(2017)

Aniversarea

Poster Aniversarea Postere Aniversarea

Sinopsis Aniversarea

Aniversarea

La cea de-a 94-a aniversare a lui Radu Maligan, familia şi foştii colegi se întâlnesc la petrecerea bătrânului. Situaţia devine complicată atunci când jumătate dintre oaspeţi încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe cineva să acţioneze contra voinţei sale.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • The Anniversary

Produs de

Dakino Production

Distribuit in Romania de

DaKINO Production

Țara

Romania

Box office Aniversarea

Weekend premieră (06.11.2017)
  • Loc 24
  • Spectatori 4.679
  • Încasări (RON) 8.128,00
Total
  • Spectatori 5.189
  • Încasări (RON) 14.083,00
  • Încasări (USD) 3.557,09

Părerea criticului

StefanDo pe 08 Noiembrie 2017 13:26
Cu premiera mondială în cadrul celei mai recente ediţii a festivalului Transilvania şi cu cea internaţională la festivalul de la Varşovia, Aniversarea, cel mai recent film al lui Dan Chişu, se întâlneşte de vineri cu publicul din România. Este un film imposibil de discutat în afara relaţiei sale de "rudenie" cu Sieranevada, al lui Cristi Puiu, dar uşor de apreciat pentru faptul că merge într-o direcţie diferită.

Scenariul scris de Chişu ne aruncă imediat în mijlocul evenimentelor. Suntem într-un apartament de bloc, în care mai multe persoane trebăluiesc, parcă pregătindu-se pentru un eveniment important. Aflăm curând că apartamentul spaţios şi prăfuit, cu mobilă din alte vremuri, aparţine familiei Maligan, al cărei patriarh, Radu (Mircea Albulescu, la ultimul rol), urmează să-şi sărbătorească a 94-a aniversare. Freamătul… citeşte

1 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
borisvultur pe 13 Noiembrie 2017 11:57
Tăcere și singurătate
Am fost plăcut surprins de filmul lui Dan Chișu. Eram absolut singur în sală, ceea ce m-a întristat, deoarece filmul e bun, coerent, tensionat, cu o tipologie diversă, servită impecabil de mari actori. Nu există momente moarte, totul se leagă, de la singurătatea tăcută a sărbătoritului, până la finalul pesimist, cu o generație tânără debusolată.
2 2
Tudor-Cristian pe 12 Noiembrie 2017 18:59
Bunicel, dar nu îndeajuns
Am citit despre comparația care se face cu Sieranevada, despre care am scris pe Cinemagia şi m-am grăbit să merg la cinema să-l văd. Am fost singuri în sala de cinema - eu şi soţia, iar asta spune ceva despre interesul asupra acestui film. Subiectul nu e complicat, e vorba de felul în care decurge o reuniune de familie. Ca şi în filmul lui Cristi Puiu, această reuniune este prilej pentru situații diverse, unele penibile, altele neașteptate, deconspirând caracterul şi comportamentul urât al membrilor familiei. Filmul e plin de clișee, toate așezate ironic pentru a arăta tipuri de abordări comune, cu toate meschinăriile, egoismele şi ignoranța la rever.

Pelicula explorează laturi întunecare ale caracterului uman, alături de teme ce se mai zbat în filmele romanești, şi aici mă refer la rămășite ale epocii încheiate la 1989, fără a intra… citeşte

1 1
mirodoni pe 08 Decembrie 2017 17:49
ANIVERSAREA lui Dan Chișu
https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=102799

Dan Chișu cred că este cel mai prolific cineast român contemporan. În vreme ce alți regizori fac la 5 ani un film, Dan Chișu face 5 filme în acest răstimp. Pentru că este și scenarist, și regizor, și producător, iar la CNC nu se primesc scenarii de la scenariști independenți, ci proiecte cinematografice, adică 3 într-unul, scenariu/regizor/producător. Dar ca număr de spectatori ai tuturor acestor filme îl egalează pe debutantul Daniel Sandu din acest an care are un singur lungmetraj, „Un pas în urma serafimilor”.

Trebuie menționat, totuși, că, dintre filmele lui Dan Chișu, doar „Aniversarea” este produs cu bani de la CNC, din câte știu eu.

Cred că multă lume și-ar dori să vadă ultimul film în care joacă Mircea… citeşte

1 2
serban83 pe 04 Iulie 2020 23:59
Dupa ce-am citit 2-3 articole pe subiect, se pare ca de fapt a fost doar o mare coincidenta de timing intre "Aniversarea" si "Sieranevada"(Cristi Puiu)...
0 2
sabinalin pe 04 Iulie 2020 12:47
A fost mai intai, in urma cu vreo doua decenii, Thomas Vinterberg cu al sau cutremurator “Festen”, n-am vazut filmul in schimb am bifat excelentul spectacol regizat de Vlad Masacci la Nottara, spectacol care i-a prilejuit lui Alexandru Repan una dintre cele mai mari creatii ale indelungatei sale cariere teatrale. A fost apoi, mult mai tarziu, Cristi Puiu cu al sau parastas din “Sieranevada”, o radiografie aspra, necrutatoare a unei societati aflate in permanenta descompunere. Imi place sa cred ca Dan Chisu nu si-a propus nici o clipa sa rivalizeze cu aceste doua filme chiar daca tema aleasa in “Aniversarea” e oarecum asemanatoare. Cel mai mare merit al celui de-al saselea lungmetraj regizat de Chisu e reprezentat de destul de multele scene de un comic irezistibil in ciuda faptului ca pe ecran se spun sau se intampla lucruri grave. Nu-I vorba, regizorul a si stiut sa se… citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Aniversarea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Aniversarea
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells