Inside Llewyn Davis

(2013)

Inside Llewyn Davis

Poster Inside Llewyn Davis Postere Inside Llewyn Davis

Sinopsis Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis trl 2

Inside Llewyn Davis este o comedie întunecată cu actori de calibru, muzică live și o poveste pe cinste. Llewyn Davis cântă folk pe scena unui pub din New York-ul anilor `60 și vrea să dea lovitura în industria muzicală. Este certat cu familia, nu are niciun domiciliu stabil și doarme pe canapelele unui număr de prieteni ce tot descrește. Llewyn trăiește de pe o zi pe alta, alături de un motan simpatic ce îi fuge mereu printre degete și luptă pentru pasiunea lui.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: wildinthecountry
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
2 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur, 3 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Inside Llewyn Davis - Balada de Um Homem Comum

Produs de

Anton Capital Entertainment (ACE)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

CBS Films

Distribuit in Romania de

Asociatia Culturala Macondo

Țara

SUA, Franta

Site oficial

Inside Llewyn Davis

Box office Inside Llewyn Davis

Weekend premieră (02.12.2013)
  • Loc 12
  • Spectatori 1.262
  • Încasări (RON) 19.221,50
Total
  • Spectatori 9.930
  • Încasări (RON) 82.442,16
  • Încasări (USD) 24.930,14

Părerea criticului

Gloria pe 21 Octombrie 2013 16:56
Stilul ritmat şi energia secvenţelor muzicale amintesc de A Prairie Home Companion, al lui Robert Altman, iar şablonul după care e făcut ne duce cu gândul la Barton Fink. Parcursul lui Llewyn Davis dă senzaţia urmăririi unui road movie, cu mici aventuri (cele mai multe implică pisici), eşecuri, o călătorie, peripeţii minore, încurcături la tot pasul. Toate elementele îndrăgite la fraţii Coen: personaje bizare (actorul fetiş al fraţilor Coen, John Goodman, face un personaj memorabil), scene bine construite, oameni porecliţi Grossman, personaje complexe care, în ciuda faptului că trec prin trasformări emoţionale, nu învaţă niciodată nimic - se regăsesc în film şi vor face deliciul fanilor. Dar un fel de mecanism al intrigii pe post de „fir roşu" al poveştii, gen o crimă de rezolvat şi/sau de muşamalizat, un ucigaş de găsit, un manuscris al unui… citeşte
3 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 08 Decembrie 2013 23:53
x
Niciodata nu m-au dezamagit fratii Coen.Iubesc filmele lor.
Aduc ceva diferit,ceva nou cu fiecare film.
Asa se intampla si in cazul filmului de fata , tipic fratilor Coen, ciudat,melancolic ,plin de umor negru, metafore si subtilitati.
Ne aflam in anul de gratie 1961 cand twistul si muzica lui Elvis erau inca la moda iar folkul nu era ceva mainstream.Suntem inainte de aparitia lui Bob Dylan in peisaj si cu 3 ani inaintea invaziei britanice.
Llewyn Davis este un tip foarte talentat in a canta muzica folk, pare ambitios,insa norocul se pare ca nu este de partea lui.Orice ar face ...norocul,sansa il ocolesc,societatea este impotriva lui,personalitatea sa nu il ajuta,este un asshole (asa fiind descris de personajul lui Carey Mulligan)
Filmul vorbeste in principal despre esec si teama de a fi respins in societate dar totodata este mult mai complex si profund… citeşte

10 0
bitter_moon pe 9 decembrie 2013 13:20
Filmul nu l-am vazut inca, dar coloana sonora am ascultat-o, gratie unei recomandari calduroase venite cu ceva timp in urma. ;)
wildinthecountry pe 9 decembrie 2013 16:02
Glad to be at your service
bitter_moon pe 13 Decembrie 2013 00:44
Un film care beneficiază de regia excepţională a fraţilor Coen şi de o coloană sonoră atât de bună, nu putea ieşi decât de o mare valoare şi exact aşa s-a întâmplat.
În principal ne este prezentat un episod din viaţa unui trubadur, un golan cu voce de aur, care pe parcursul câtorva zile trece prin nişte întâmplări ce alcătuiesc lejer o odisee. Un spirit boem, un inadaptat, un egolatru, un nebun frumos, un rebel a cărui cauză este aceea de a-şi croi un drum prin lumea muzicală ce îi inchide în faţă toate uşile la care bate. Uneori îi mai trânteşte şi binemeritaţi pumni în nas, pe care îi primeşte cu aceeaşi mare nonşalanţă cu care receptează şi celelalte evenimente din viaţa lui, singurele emoţii manifestându-şi-le pe scenă, în timpul actului artistic.
Toate peripeţiile prin care trece tânărul cântăreţ nu au nicio… citeşte

7 2
wildinthecountry pe 14 decembrie 2013 03:38
excelent review..ai sumat totul
bitter_moon pe 14 decembrie 2013 09:05
Multumesc ! Sper sa le fie de folos si altor utilizatori. :)
alina_doria_gurau pe 12 Decembrie 2013 13:32
Fratii Coen au declarat ca filmului ii lipsea initial actiunea si de aceea s-au gandit sa introduca elementul pisica. Pentru actori, soundtrack si desigur, pisica, recomand acest film. Un film despre care sigur vei povesti tuturor prietenilor!
2 0
xerses pe 08 Martie 2014 13:48
As fi vrut sa pot spune ca m-a impresionat prin ceva.Doar muzica live mi-a placut.
2 2
mihaelatb pe 05 Februarie 2014 10:43
Un film ce poarta amprenta inconfundabila a fratilor Coen.
In multe momente ale vizionarii filmului am avut senzatia de Déjà Vu
Drumul lui Llewyn spre Chicago semana cu un drum similar in No Country for Old Men.
Personajul lui, al unui om care fuge de responsabilitati, de trecut, de viitor este identificabil cu acea epoca, cu aspiratiile tinerilor de atunci.
Llewyn este un om care nu se regaseste in lumea in care traieste, care are nevoie de prieteni, dar care nu-i respecta si nici nu apreciaza ceea ce fac, care este convins ca arta lui este cea mai buna...
Coloana sonora super si melodia Please Mr. Kennedy, merita o nominalizare la Oscar.
De asemeni mi-a placut grozav John Goodman, care face o bijuterie de rol.
Sfarsitul insa mi-a placut in mod deosebit, caci dupa ce termina de cantat, pe scena se urca un tanar-pe care-l vedem din profil,… citeşte

2 2
Pantaleon pe 08 Martie 2015 08:25
Lung si plictisitor
Pentru mine, fratii Coen reprezinta o ciudatenie a cinematografiei. Capabili sa realizeze filme remarcabile precum Fargo (unul din preferatele mele all time), No Country For Old Men (idem) sau teribila comedie neagra The Ladykillers, au dat nastere, de asemeni, unor prostioare anoste gen Intolerable Cruelty sau A Serious Man. Creatiile lor sunt un amalgam de filme interesante, bune, chiar foarte bune si filme proaste, chiar foarte proaste. De-asta spun ca sunt o ciudatenie, din cauza lipsei de constanta in ceea ce realizeaza. Acest Inside Llewyn Davis face parte din categoria rea, negativa, a filmelor slabe, desi nu e chiar o mizerie cinematografica la care sa nu rezisti mai mult de 15 minute, nu reuseste deat sa plictiseasca si sa iti doresti sa se termine mai repede. Cel mai bun lucru din acest film este muzica, deosebita, readusa in actualitate, folkul american nemuritor. In rest, o… citeşte
2 4
lili22 pe 23 Mai 2018 20:00
Un film slab daca il comparam cu filmele valloroase ale fratilor Coen.Nu ramai cu mare lucru dupa el.
1 0
FlorinMovieFreak pe 15 Noiembrie 2014 14:12
Foarte bun
Eu unul nu agreez musicalurile .. mi se par plitisitoare .. dar aroma acestui film este din alta liga .. de la inceput la sfarsit esti prins intr-o poveste .. muzica este cantata din suflet .. si chiar empatizezi cu personajul principal .. Fratii Coen sunt geniali .. isi lasa amprenta pe fiecare film pe care il regizeaza .. de la felul in care vorbesc actorii .. la imbracaminte .. masini .. totul e sic si parca firesc .. la locul lor .. Drama ha ? mi unul nu mi s-a parut una .. poate a fost pentru cei care n-au prins subtilitatile .. am ras la unele faze pe cinste .. nu-i comedie doar ca-i putin intunecata .. ca si viata de altfel .. il recomand din suflet .. tuturor ..

Nota 8/10

Cheers ! ;)

1 0
stronny pe 18 Aprilie 2014 00:51
Empatie
Fratii Coen au avut acelasi curaj ca si cu Barton Fink, adica sa produca un film linistit, nespectaculos, dar minutios asezat scena cu scena, secunda cu secunda si care sa transmita foarte multe, in principal datorita protagonistului sau. Are foarte multe elemente comune cu Barton Fink, cu deosebirea ca acolo personajele erau intentionat exagerat caricaturizate. Induce acceasi stare de a empatiza cu personajul principal, un artist intr-o situatie delicata, care poarta o lupta launtrica, dar care pare in acelasi timp singurul lucid intr-o lume nebuna care-l eticheteaza insistent ca si "loser". Totul este vazut prin ochii lui, pana si nuantele folosite in film sunt de un "dark" care sa rezoneze cu ceea ce traieste Llewyn.

L-as mai compara ca si atmosfera cu Miller's Crossing (tot al fratilor Coen) dar si cu Young Adam sau Angela's Ashes. E un film care transmite mult si… citeşte

1 0
Jubilee pe 08 Decembrie 2013 21:20
un Coen de nota 10
Un film ce trebuie vazut, poate cel mai bun care a aparut anul acesta. Sper sa ia cateva premii Oscar. Merita pe deplin. Fratii Coen chiar m-au dat pe spate de data asta. Emotionant, amuzant, duios..intr-un cuvant: excelent!
1 0
bitter_moon pe 9 decembrie 2013 13:45
Sa inteleg ca No Country for Old Men te-a lasat indiferenta ?
wildinthecountry pe 18 decembrie 2013 07:02
L-am vazut inca o data. Asa de mult mi-a placut.
Tyybi1 pe 18 Septembrie 2014 17:43
Muzica a fost buna ! Filmul nu mi s-a parut cine stie ce. Pentru o drama ma asteptam la cu totul altceva. Hm...
1 2
daniel_turcu pe 09 Decembrie 2013 00:09
un film foarte bun; un plus rolul pisicii in film si mai ales pentru fundalul sonor (melodiile folk americane)
1 2
spiritul pe 31 Octombrie 2013 03:59
A castigat marele premiu al juriului la Cannes 2013. Deci trebuie sa fie exceptional filmul. Abia astept sa-l vad. Dupa trailer pare un film care nu-l voi uita prea curand.
1 2
MrJuVe pe 12 Decembrie 2013 22:32
Într-o vreme în care 40% din filme sunt proaste, iar 40% oribile, Llewyn Davis e mai mult decât binevenit. Oare dacă apărea pe vremea lui Louis Malle sau Ridley Scott, să alegem doi regizori buni, dar nu fabuloşi, avea tot acelaşi impact şi aceeaşi apreciere masivă atât a criticii, cât şi a publicului? Cred că valoarea cinematografiei de masă a luat-o şi continută s-o ia tot mai în jos...
1 4
CINEFILUL DE SERVICIU pe 09 Martie 2014 18:27
Inside Llewyn Davis (2013) | Cinefilul de Serviciu
[...] IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  Cinemagia  CinemaRX 2013-12-13 elkappa window.___gcfg = {lang: 'en-US'}; (function(w, d, s) { function [...] citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Inside Llewyn Davis

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Inside Llewyn Davis
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells