Premierele săptămânii 10-16 martie 2017

de Ştefan Dobroiu în 10 Mar 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este o săptămână ce are toate şansele să-i satisfacă pe cinefili, indiferent de preferinţele lor. Avem blockbuster cu buget mare (şi un protagonist încă şi mai mare), câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, câştigătorul trofeul Palme d'Or de anul trecut şi o comedie. Iată mai jos recomandările noastre.

Află detalii despre toate cele 18 premiere ale lunii martie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Kong: Skull Island/Kong: Insula Craniilor
Blockbusterul este al doilea film din franciza MonsterVerse, în care studiourile Legendary explorează aventuri interconectate ale celor mai mari protagonişti văzuţi vreodată pe marile ecrane. Probabil că prima referinţă a românilor în ceea ce priveşte premiera de vineri este King Kong-ul lui Peter Jackson, dar trebuie să spunem de la început că abordarea din Skull Island este foarte diferită. Cu acţiunea având loc în 1974, când Statele Unite îşi asumă în sfârşit pierderea Războiului din Vietnam, Skull Island este gândit ca un film de război (una dintre referinţe ar fi Apocalypse Now) care oferă mai mult decât confruntări între creaturi gigant. Spectaculos şi palpitant, filmul lasă deoparte şi tragismul ecranizărilor anterioare, în care Jessica Lange sau Naomi Watts formează legături cu personajul titular.

Cronica noastră, aici.

Moonlight/În lumina lunii
Un titlu care se află pe buzele tuturor după ce a câştigat, într-un mod care altădată ni s-ar fi părut inimaginabil, Oscarul pentru Cel mai bun film. Notorietatea obţinută după triumful de la gala Oscar cu siguranţă va ajuta ca un număr mai mare de oameni să afle povestea lui Chiron, personajul principal, dar în aceleşi timp aceasta deturnează atenţia, cu discuţiile despre cât de corectă politic a fost decizia membrilor Academiei, de la mesajul primar al filmului. "Vine o vreme când trebuie să decizi cine vrei să fii. Nu poţi lăsa pe nimeni să decidă pentru tine", spune unul din personajele filmului, lansând o provocare pentru fiecare dintre noi, indiferent de rasă, religie şi orientarea sexuală. Moonlight ar trebui văzut mai degrabă pentru acest mesaj decât pentru succesul de la Oscaruri.

I, Daniel Blake/Eu, Daniel Blake
Abonat la premiile festivalului de la Cannes încă din 1979, când câştiga un premiu FIPRESCI cu Black Jack, maestrul filmului social Ken Loach câştigă al doilea Palme d'Or al carierei (după The Wind That Shakes the Barley, din 2006) cu I, Daniel Blake. Aflăm povestea personajului titular (interpretat de Dave Johns), un tâmplar de vârsta a treia care, după un atac de cord, are nevoie de asistenţă socială. Filmul se concentrează pe lupta omului simplu cu un sistem depersonalizat şi împovărat de reguli, sistem care nu ezită să condamne persoane lipsite de putere la statutul de paria, dacă aceste reguli nu sunt respectate. I, Daniel Blake a fost etichetat drept unul dintre cele mai puternice, emoţionante, dar şi motivatoare filme ale anului trecut.

Alibi.com
Echipa din spatele filmelor Babysitting şi Babysitting 2 se întoarce în atenţie cu o nouă comedie ireverenţioasă. Philippe Lacheau, care între timp a devenit unul dintre cele mai prolifice nume ale genului în Franţa, îl interpretează pe Greg, patronul companiei Alibi.com, gata să le ofere clienţilor săi alibiuri inspirate pentru ca aceştia să evadeze din sânul vieţii de familie. Evident, o astfel de ocupaţie este cel mai fertil teren pentru situaţii neprevăzute, iar lucrurile se complică şi mai mult când Greg începe o relaţie cu frumoasa Flo, fără să ştie că e fiica unuia dintre clienţii săi. O comedie în care diverse părţi ale corpurilor protagoniştilor sunt rănite în fel de fel de moduri.

Ce film vei vedea săptămâna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Kong: Skull Island, I Daniel Blake, Alibi.com, Moonlight

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 11 martie 2017 09:46
Kong era cel mai asteptat film pt mine dupa Furious 8. Dar as fi vrut sa vad si Alibi.com, din pacate in provincie nu ruleaza de obicei decat 2 premiere + o reluare dintre filmele pt adulti...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells