Premiere pe ecranul IMAX

de Ştefan Dobroiu în 17 Apr 2013
Află ce premiere vor beneficia în România de prezenţa pe ecranul gigant în 2013

Avem unul singur în România, prin urmare distribuitorii trebuie să stea la "coadă" pentru a prinde loc pe ecranul IMAX din capitală. Iată în materialul de mai jos următoarele titluri ce vor beneficia de condiţiile speciale ale celui mai mare ecran din ţară.

În acest moment poţi vedea Oblivion, SF-ul cu Tom Cruise în rolul unui soldat al viitorului, supravieţuitor al unui distrugător război cu o rasă extraterestră. Într-o misiune la sol, el descoperă că rasa umană nu a fost decimată de conflagraţie.

Iron Man 3 se lansează pe 26 aprilie, inclusiv pe ecranul IMAX. Noi vom vedea filmul marţea viitoare, iar miercuri dimineaţă vom publica cronica acestei aşteptate continuări. Trailerele sunt cât se poate de promiţătoare, iar sequelul pare a reuşi să facă uitată vaga dezamăgire adusă acum trei ani de Iron Man 2.

Star Trek Into Darkness vine pe ecranul IMAX pe 10 mai, în regim de avanpremieră. Vom vedea o confruntare cu miză imensă între căpitanul Kirk (interpretat de acelaşi Chris Pine) şi un misterios duşman din trecutul său, gata de orice pentru a face omenirea să regrete o nedreptate ce i s-a făcut cu ani în urmă. Regizor este J.J. Abrams, iar Benedict Cumberbatch îl interpretează pe villain.

Urmează Furios şi iute 6 pe 24 mai, cu Vin Diesel şi Dwayne Johnson în rolurile principale. Din trailer am aflat că personajul lui Michelle Rodriguez este inclus din nou în aventurile popularelor personaje. Ieri s-a aflat că Fast & Furious 7 se va lansa pe 11 iulie 2014.

Pe 7 iunie o să-l vedem pentru a doua oară pe Will Smith pe ecranul IMAX. After Earth, în care cel mai bine plătit actor de culoare de la Hollywood joacă alături de fiul său Jaden Smith, se lansează şi în format mare. Cei doi Smith interpretează în SF-ul lui M. Night Shyamalan un tată şi un fiu din viitor care se prăbuşesc cu naveta lor spaţială pe o planetă ostilă.

Man of Steel preia din 21 iunie. Noile aventuri ale lui Superman, regizate de Zack Snyder şi produse Christopher Nolan, se anunţă deja a fi unul dintre cele mai aşteptate premiere ale lui 2013. Au apărut deja păreri, în urma proiecţiilor interne, care spun că filmul nu va dezamăgi aşteptările fanilor. Conform reprezentanţilor Warner, Man of Steel ar putea deveni portdrapelul viitoarelor ecranizări cu personaje din universul DC Comics. Sperăm ca premiera lunii iunie să conţină trimiteri la filme viitoare, aşa cum procedează cei de la Marvel.

Iulie aruncă pe ecranul IMAX roboţi şi monştri gigantici în Pacific Rim/Cercul de foc. Premiera este programată pe 12 iulie, iar Guillermo del Toro cu siguranţă a pregătit nişte surprize pentru ca noul său proiect să nu fie etichetat drept "Transformers versus Godzilla".

Pe 2 august debutează 300: Rise of an Empire/300: Ascensiunea unui imperiu, cu Eva Green în rolul negativ şi Rodrigo Santoro revenind în rolul împăratului persan Xerxes. Ne putem aştepta la efecte speciale şi la o imagine asemănătoare celor din 300, filmul din 2006.

Urmează Elysium, SF-ul lui Neill Blomkamp cu Matt Damon în rolul lui Max, un bărbat din viitor care, iradiat pe un Pământ suprapopulat şi cu resursele epuizate, trebuie să ajungă pe Elysium, o staţie spaţială unde trăiesc cei bogaţi. În rolul guvernatorului Delacourt, care nu s-ar da în lături de la nimic pentru a păstra stilul de viaţă exclusivist de pe Elysium, o vom vedea pe Jodie Foster.

În octombrie vom vedea Gravity, debutul 3D al mexicanului Alfonso Cuarón. După ce alţi regizori foarte apreciaţi şi-au încercat puterile cu tehnologia 3D (cele mai familiare exemple sunt Martin Scorsese şi Ang Lee), vine rândul lui Cuarón, care se foloseşte de interpretările lui George Clooney şi Sandra Bullock pentru a spune povestea extremă a unor austronauţi a căror misiune în spaţiu are parte de incidente ieşite din comun.

Pe 22 noiembrie debutează The Hunger Games: Catching Fire, al cărui prim trailer s-a lansat zilele trecute. Ne aşteptăm ca sequelul să întreacă filmul original, volumul doi al trilogiei lui Suzanne Collins mărind miza aventurilor lui Catniss şi Peeta.

Anul cinematografic IMAX se termină cu The Hobbit: The Desolation of Smaug, lansat pe 13 decembrie.

Ce premieră IMAX crezi că are cel mai mare potenţial?

Exploreaza subiecte similare:

Oblivion, Iron Man 3, Man of Steel, Fast & Furious 6, Pacific Rim, 300: Rise of an Empire, Gravity, The Hunger Games: Catching Fire, The Hobbit: The Desolation of Smaug, Elysium, After Earth, Star Trek Into Darkness

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SolonSav pe 17 aprilie 2013 12:47
Si "Ender's Game" nu va fi difuzat la IMAX ?
legolas05 pe 17 aprilie 2013 13:19
Toate par interesante de vazut in Imax,pacat ca nu pot vedea nici unul.
Redy pe 17 aprilie 2013 13:36
Star Trek Into Darkness nu va fi la IMAX ?
CMC90 pe 17 aprilie 2013 22:52
o sa fie...
IRONMAN3 pe 17 aprilie 2013 14:03
Din ce data se pot cumpara bilete online pentru Iron Man 3???
javrek pe 17 aprilie 2013 16:07
hunger games la imax?!?!? ce porcarie!!! oricum porcarie de film! nu stiu cartile cum sunt, nu ma bag pe teritoriu necunoscut!
calin88 pe 17 aprilie 2013 18:37
Star Trek Into Darkness, Thor - The Dark World?? si astea vor fi in Imax
yoyo_jarre pe 17 aprilie 2013 18:53
ati uitat de star trek!
AndreBlack pe 17 aprilie 2013 20:05
Aproape toate sunt faine exceptand 300 si Man of Steel .
CMC90 pe 17 aprilie 2013 22:49
cum poti sa zc ca Man of Steel nu este "fain"?! te auzi makr ce zc...o sa fie unul dintre cele mai bune filme ale anului...mai bn du-te si uita-te la filmul Mamaia k are premiera in curand si pt tn poate il difuzeaza si la Imax
cristi23 pe 18 aprilie 2013 09:10
iron man 3,the wolverine,thor2,star trek -into darkness.......si man of steel ar fi alegerile mele..
CristiFabian pe 18 aprilie 2013 13:11
am vazut oblivion urmatoarele sunt iron man 3,Elysium,man of steel, After Earth si world war Z,the wolverine,thor2,star trek daca vor fi in imax, the best imax
alex_il_fenomeno pe 26 mai 2013 14:04
Bineinteles, blockbusterele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells