Pentru violență, Mulan e primul remake live-action al Disney cu un rating mai puţin permisiv

de Gloria Sauciuc în 19 Feb 2020
Chiar și așa, ratingul acordat face posibilă vizionarea filmului de către familii

Mulan, remake-ul live action al studiourilor Disney, a primit un rating mai puțin permisiv: recomandarea din partea Motion Picture Association of America este ca vizionarea de către copiii sub 12 ani să se facă numai cu acordul părinților, din cauza „secvențelor de violență”. Până și cele două filme Maleficent ale aceluiași Walt Disney Pictures au primit ratingul „AG”/„Audiență generală”, deși sequelul portretiza un genocid.

Mulan a primit, așadar, ratingul PG-13, echivalentul românesc al AP 12. Este primul remake live-action al Disney după o animație clasică a studiourilor care primește un alt rating decât cel de „Audiență generală”. Totodată, Mulan mai deține recordul de a fi primul titlu live action al Disney care primește acest rating, de la Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales din 2017 încoace, scrie hollywoodreporter.com.

Mulan se lansează pe marile noastre ecrane în data de 27 martie. Trailerele lansate până acum descriu filmul Mulan ca fiind mai mult o poveste fantastică de război decât un muzical, ceea ce îl îndepărtează de animația originală dar și de legenda chineză pe care se bazează, „Balada lui Mulan”. Mulan va scăpa, așadar, de criticile aduse remake-ului The Lion King, care a copiat cadru cu cadru animația originală. Dincolo de gen, noul Mulan renunță la unele personaje, printre ele dragonul Mushu, căruia Eddie Murphy i-a dat glas în animația originală. Mushu era un personaj important în economia poveștii. Ca s-o apere în luptă, spiritele strămoşilor lui Mulan i-l trimiteau în ajutor pe Mushu în animația originală, un dragon mic şi caraghios.

Povestea

Mulan este povestea tinerei cu nume de magnolie, oferind publicului o lecţie memorabilă de onoare şi curaj, împletită cu suspans. În vremuri de răstrişte, când hunii invadează China, împăratul porunceşte ca fiecare familie să-şi trimită un reprezentant la luptă. Deşi este bolnav şi slăbit de atâtea războaie, tatăl lui Mulan şi capul unei familii respectabile e hotărât să-şi apere patria chiar cu preţul vieţii. Degeaba se împotriveşte Mulan; hotărârea e luată. Trăind într-o societate conservatoare, fetei nu i-ar rămâne decât să se roage şi să astepte întoarcerea tatălui său.

Dar Mulan, ştiind că tatăl său n-ar supravieţui unei noi încercări pe câmpul de luptă, îi îmbracă armura şi, deghizată în războinic, îi ia locul în oastea imperială, gata să lupte pentru ţară şi pentru onoarea familiei sale. Hotărârea fetei e de neclintit. Pericolele n-o ocolesc pe Mulan, dar tânăra câştigă respectul camarazilor săi de arme şi admiraţia chipeşului căpitan Shang. Nu-i cunoaşte nimeni taina… Până când, într-o înfruntare directă cu hunii, e rănită şi adevărata-i identitate e dată în vileag.

Deşi travestiul o poate costa viaţa şi luptătorii bărbaţi n-o iau în seamă, fata stăruieşte să-şi ducă misiunea la capăt. Dacă va reuşi sau nu vom vedea în Mulan, o escapadă captivantă într-una din cele mai frumoase legende ale folclorului chinezesc.

Mulan continuă ofensiva Disney cu remake-uri după animații clasice iubite ale Disney, numai în 2019 lansându-se Dumbo, Aladdin, The Lion King, Lady and the Tramp și sequelul Maleficent: Mistress of Evil, o reimaginare a animației Disney Sleeping Beauty

Exploreaza subiecte similare:

Mulan, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, The Lion King, Maleficent, Maleficent: Mistress of Evil, Dumbo, Aladdin, Lady and the Tramp

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells