Pe micul ecran: nouă filme tematice sau care să ne inspire de Paște

de Gloria Sauciuc în 27 Apr 2016
Le putem vedea până duminincă, 1 mai inclusiv, la TV

Miercuri, 27 aprilie, PRO TV, 17.40
Jesus of Nazareth/Iisus din Nazareth (1977) - Serial TV

Poate cel mai iubit film despre Iisus, și cu siguranță cel mai difuzat de către posturile noastre de televiziune, Jesus of Nazareth poate fi urmărit  la ProTv de miercuri (ora 17.40) până sâmbătă.

Hristos cu ochii larg deschişi ai lui Robert Powell (regizorul Zeffirelli i-a cerut în mod special să nu clipească, pentru a ieşi ochii în evidenţă ) e o prezenţă eterică, spiritualizată, uşor ruptă de realitate. Actorii din rolurile secundare - inclusiv Anne Bancroft, IanMcShane, James Mason şi Laurence Olivier - sunt cei care umanizează această bucată filmată din Biblie.


Joi, 28 aprilie, TNT, ora 22:00
The Last Temptation of Christ/Ultima ispită a lui Iisus (1988)
Cu ochi arzători şi chinuit de patimi, fiul lui Dumnezeu jucat de Willem Dafoe este cu totul omul ispitelor cărnii. Merită oare agonia? Sau ar trebui să renunţe şi să-şi întemeieze o familie cu Maria Magdalena. Maestrul la fel de pasional Martin Scorsese caută la fel de neobosit un răspuns.
 
Joi, 28 aprilie, Antena 1, ora 00:30 
In the Beginning/La început a fost cuvântul (2000)
De la Geneza la Cele Zece Porunci, aceste povestiri biblice inca ne farmeca, prin incredibila forta a credintei si a spiritului si semnificatia lor. Urmariti-i pe descendentii lui Avraam din zorii omenirii pana la Exodul din Egipt sub conducerea lui Moise. Filmul se reia sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 00:15 
 
Vineri, 29 aprilie, Digi Film, ora 20:00
Seven Pounds/Șapte suflete (2008)
Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith), încearcă să-și ispășească o greșeală din trecut ajutând șapte persoane. O capodoperă a cinematografiei americane care relansează o nouă ipoteză în căutarea fericirii, într-o lume bântuită de colapsuri financiare și politicianism: umanitatea. 
 
Vineri, 29 aprilie, TVR 2, ora 20:10 
Preferisco il paradiso/Am ales Paradisul (2010)
Roma, jumătatea secolului XVI. Preotul Filippo Neri (care avea să fie canonizat în 1622) speră să plece misionar în Indii, dar cum toate locurile sunt deja ocupate, se angajează ca preceptor ai copiilor unei familii de nobili. Pe străzile Romei, Neri întâlnește o ceată de orfani care trăiesc în adăposturi improvizate, ignorați, uneori chiar prigoniți de mai-marii orașului. Din acel moment, viața i se schimbă; reușind să obțină sprijinul cardinalilor Romei, el va construi un azil pentru săraci și o capelă, dedicându-și existența creșterii și îndrumării copiilor orfani.
Filmul este difuzat și sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 20:10
 
Vineri, 29 aprilie, Național TV, ora 21:15 
San Pietro/Sfântul Petru (2005)
După răstignirea lui Hristos, Petru, cel mai credincios discipol al său, trebuie să-și învingă slăbiciunile și să țină unită comunitatea creștină. Învierea lui Iisus este momentul hotărâtor care-i va da forță să pornească pe un drum lung, acela de a apăra și de a răspândi mesajul învățătorului său, de la Ierusalim până la Roma, în ciuda persecuțiilor și cu prețul propriei vieți. Filmul este difuzat și sâmbătă, 30 aprilie,  Național TV, ora 20:15. 
 
Sâmbătă, 30 aprilie, AMC, ora 16:10
Exodus (1960)
În regia lui Otto Preminger. În roulul principal, Paul Newman este un luptator de rezistență care ajută la salvarea a 600 de evrei dintr-un lagăr. Salvarea acestora reprezintă un nou început pentru o întreaga națiune.
 
Sâmbătă, 30 aprilie, PRO Cinema, ora 20:30
Inspirată de romanul lui Par Lagerkvist câștigător al premiului Nobel pentru literatură, drama urmărește destinul binecunoscutului personaj biblic. Când Pilat din Pont permite mulțimii să salveze un condamnat la moarte chiar în ajunul sărbătorii pascale, Barabba este cel ales, iar Iisus Hristos urmează să fie crucificat. Însă acolo unde istorisirea biblică se încheie, filmul regizat de Roger Young și avându-l pe Billy Zane ca protagonist urmărește călătoria spirituală a supraviețuitorului Barabba, care ajunge să descopere atât căința, cât și adevărata putere a credinței.
 axată pe violenţa tâlharului biblic Baraba şi pe încercările sale de a înţelege cum de evreii l-au salvat de la moarte.
 
Sâmbătă, 30 aprilie, Kanal D, 21:30
Jesus/Iisus (1999)
Acest film este o reconstituire cinematografică a celor patru Evanghelii, cu adăugarea unor elemente extra-biblice care nu se regasesc în Noul Testament. Filmul pune accent pe aspectul uman al vieții lui Iisus care nu este portretizat solemn, ci mai degraba uman. Iisus își exprimă emoțiile plângând la înmormântarea tatălui său, aruncând cu pietre în Lacul Galileei, dansând la nunta din Cana și stropindu-se cu apa cu ucenicii săi.
 
Duminică, 1 mai, ora 10:00, Kanal D
Close to Jesus: Maria Magdalene/Maria Magdalena (2000)
Alungată de soțul ei, Amos, din cauză că nu putea să-i dăruiască un fiu, Maria Magdalena devine amanta lui Silvano, un ofițer roman, căpătându-și astfel un statut de femeie ușoară. Silvano o pune pe Maria Magdalena să-l spioneze pe Ioan Botezătorul. În felul acesta devine o persoană de încredere a Irodiadei, noua soție a lui Irod. Deși simte adevărul din profețiile lui Ioan Botezătorul, ea nu poate împiedica moartea acestuia. Mai târziu când Maria Magdalena îl întâlnește pe Iisus își dă seama că el este Mesia din prorocirile lui Ioan Botezătorul. În casa lui Pharisee ea îi spală picioarele și i le șterge cu părul ei, dând astfel motiv discipolilor lui Iisus să protesteze împotriva păcătoasei. Dar Iisus poate vedea în sufletul Mariei Magdalena și o iartă. De acum încolo locul ei va fi alături de El. Într-un singur bărbat a găsit iubirea și iertarea pe care alții i-au refuzat-o.
 
 
 
 
 

Exploreaza subiecte similare:

The Last Temptation of Christ, Willem Dafoe, Martin Scorsese, In the Beginning, Seven Pounds, Will Smith, Preferisco il paradiso, San Pietro, Exodus, Otto Preminger, Billy Zane, Paul Newman, Barabbas, Jesus, Close to Jesus: Maria Magdalene, Jesus of Nazareth, Robert Powell

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 27 aprilie 2016 13:13
Jesus of Nazareth, din 1977 sub regia lu' Franco Zeffirelli este de departe cel mai bun film cu Iisus. Lipseste din articol. De ce? Este difuzat si acest film la TV: PRO TV
Miercuri, 27 Apr 17:40
Joi, 28 Apr 17:40
Vineri, 29 Apr 17:00
Sâmbătă, 30 Apr 20:30
Eu zic ca nu trebuia sa lipseasca din acest articol (parerea mea)

Gloria pe 27 aprilie 2016 17:19
ai dreptate, mea culpa, am completat.
spartacus pe 27 aprilie 2016 15:20
Ai dreptate, Theodor2011, este o greseala de neiertat si de neinteles pt un site cu acest specific cinematografic ca filmul mentionat de tine sa lipseasca din lista cuprinsa in articol cu atat mai mult cu cat el este (re-)difuzat de Pro TV incepand de luni 25 aprilie. De neinteles greseala...
Theodor2011 pe 27 aprilie 2016 16:34
Eu mereu am dreptate :) spartacus. Oricum imi plac articolele Gloriei. A uitat si ea. Se mai intampla
AlineziaBumfi pe 27 aprilie 2016 18:27
Cuvantul "inspirational" nu exista in limba romana.
Gloria pe 28 aprilie 2016 20:12
asa e, dar limba se mai adapteaza în funcție de tendințele din prezent.
lili22 pe 28 aprilie 2016 12:02
unul din filme s-a difuzat asa de des ca il stim toti pe dinafara........
Muwz. pe 28 aprilie 2016 19:34
Nu amestecati Seven Pounds cu religia -_-
Protagonistul isi repara greseala din simplul fapt ca este urmarit de vina si considera ''sacrificiile'' sale ca o metoda de a plati pentru trecut, nu fiindca era el cel mai mare credincios care stia Biblia pe de rost.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells