Oscar 2015: actriţele cu o şansă la nominalizare

de Gloria Sauciuc în 10 Dec 2014
Reese Witherspoon ar avea şanse a doua oară în carieră să ia Oscarul

 „Sexul e un lucru pe care nu l-am mai făcut până acum într-un film, dar a trebuit să fac o alegere, cred că a fost important să fiu curajoasă şi onestă ca actriţă, să fac şi părţile de care îmi era frică, să fiu onestă memoriilor lui Cheryl Strayed”, a declarat Reese Witherspoon despre implicaţiile rolului ei din filmul Wild, pentru care are şanse la o nominalizare la Oscar 2015, conform site-ului de predicţii Gold Derby. Românii vor putea vedea filmul în cinematografe pe 6 februarie.

Personajul lui Reese Witherspoon, Cheryl Strayed, începe o călătorie de 1500 de kilometri pe jos şi de una singură, de-a lungul Pacific Crest Trail, un superb traseu montan ce uneşte nordul Statelor Unite de graniţa cu Mexicul, asta după ce separarea de soţul ei devine iminentă, iar mama îi decedează. Filmul, ecranizarea romanului omonim scris de cea care a şi trăit experienţa, şi anume Cheryl Strayed, explorează pericolele întâmpinate, dar şi satisfacţia încercată de tânăra femeie în timpul acestei călătorii care mai întâi o îngrozeşte, apoi o face mai puternică şi, la sfârşit, o vindecă.

Witherspoon nu ar candida acum pentru prima dată la Oscar. Ea a obţinut trofeul în 2005 pentru „Walk the Line”. Experţii de la Gold Derby dar şi cinefilii o plasează ca fiind a doua, după Julianne Moore, cu cele mai mari şanse la o nominalizare, pe 15 ianuarie. Ceremonia Oscarurilor va avea loc pe 22 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood & Highland Center, Hollywood. În România, cinefilii vor face noapte albă duminică, 22 februarie spre luni, 23. Se va spune start vot pentru cei peste 5100 membri ai Academiei pe 29 decembrie, iar pe 8 ianuarie se va încheia campania de votare.

Să vedem care sunt primele 15 actriţe cu cele mai mari şanse pentru nominalizarea la Oscar 2015, rol principal. Ordinea este descrescătoare, de la cele cu cele mai mari şanse în viziunea experţilor de la Gold Derby,  la cele cu mai puţine şanse de a fi nominalizate pe 15 ianuarie.

Julianne Moore (Still Alice). Talentata actriţă joacă o profesoară de psihologie care se luptă cu primele semne ale bolii Alzheimer.

Reese Witherspoon (Wild). Witherspoon pleacă într-o călătorie de regăsire a sinelui, străbătând de una singură 1500 de kilometri, pe jos, asemenea unui Forrest Gump.

Rosamund Pike. Gone Girl este filmul care îi relansează cariera lui Rosamund Pike. Ea joacă rolul „fetei” gata de orice pentru a- şi salva mariajul sau pentru a-i da acestuia forma pe care ea şi-o doreşte.

Felicity Jones (The Theory of Everything). Actriţa joacă rolul lui Jane, soţia iubitoare, care sacrifică totul pentru Stephen Hawking , celebrul fizician, afectat de paralizia care îi pune încet-încet stăpânire pe tot trupul.

Amy Adams (Big Eyes). Adams a intrat în pielea pictoriţei americane ce s-a bucurat de un fenomenal succes în anii '50, datorită portretelor de copii cu ochii supradimensionaţi.

Hilary Swank (The Homesman) O fostă profesoară de şcoală, în secolul XIX, prea autoritară ca să fie pe placul puţinilor bărbaţi necăsătoriţi din preerie, va face o călătorie în cârdăşia unui bărbat nu prea de încredere.

Marion Cotillard (Two Days One Night). O femeie aflată pe punctul de a fi dată afară luptă pentru convingerea colegilor de a renunţa la prima salarială, ca să-şi păstreze jobul.

Jennifer Aniston (Cake). Personajul ei devine fascinat de episodul sinuciderii unei femei (Anna Kendrick) din grupul ei de susţinere.

Shailene Woodley (The Fault in Our Stars) Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost "în fază terminală". Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.

Emily Blunt (Into the Woods). Blunt este soţia unui băcan, blestemată de Vrăjitoarea cea rea să nu aibă copii, în musicalul Into the Woods ce ne poartă din nou în lumea basmelor.

Jessica Chastain (The Disappearance of Eleanor Rigby). Filmul este Un diptic cu Jessica Chastain şi James McAvoy în rolurile principale. Povestea este a relaţiei lor, ei alcătuind un cuplu new-yorkez, poveste spusă din perspectiva soţiei, apoi din perspectiva soţului.

Anne Hathaway (Interstellar). Asrofizician care va porni într-o călătorie interstelară pentru salvarea omenirii.

Julianne Moore (Maps to the Stars). Julianne Moore joacă rolul unei actriţe cu un nu prea mare succes la Hollywood, ce îşi consumă timpul cu exerciţii de yoga, sesiuni de shopping şi tratamente bizare la un maseur.

Gugu Mbatha-Raw (Belle). Dido Elizabeth Belle (Gugu Mbatha-Raw) este fiica mulatră nelegitimă a unui căpitan al Marinei Regale Britanice. Descendenţa îi oferă diferite privilegii, dar culoarea pielii ei o împiedică să aibă drepturi ca ceilalţi cetăţeni. Până la urmă ajunge să lupte pentru încetarea sclaviei în Marea Britanie.

Melissa McCarthy (St. Vincent). Actriţa o joacă pe Maggie, mama lui Oliver (Jaeden Lieberher), un băiat de 12 ani care ajunge să lege o prietenie cu vecinul lor Vincent.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2015, Wild, Reese Witherspoon, Julianne Moore, Still Alice, Rosamund Pike, Gone Girl, The Theory of Everything, Felicity Jones, Amy Adams, Big Eyes, Hilary Swank, The Homesman, Marion Cotillard, Cake, Jennifer Aniston, Jessica Chastain, The Disappearance of Eleanor Rigby, Anne Hathaway, Interstellar, Shailene Woodley, The Fault in Our Stars, Maps to the Stars, Gugu Mbatha-Raw, Melissa McCarthy, Belle, St. Vincent, Into the Woods, Emily Blunt

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 10 decembrie 2014 13:58
Chiar primele 5 favorite o sa fie si nominalizate.... maxim urmatoarele 2 sa aiba ceva sanse.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells