O vară record în 2015?

de Ştefan Dobroiu în 26 Apr 2015
Iată cine se luptă pentru podium în topul încasărilor verii

Mai sunt doar câteva zile până când începe sezonul estival la Hollywood, sezon cuprins între 1 mai şi 31 august. Sunt patru luni cu bătaie lungă pentru marile studiouri, pentru că în această perioadă se obţin aproximativ jumătate din încasările anuale. Iată mai jos câteva estimări cu privire la încasările din această vară şi posibilii campioni din punctul de vedere al box office-ului.

Cu 1,22 miliarde de dolari încasate până acum, Furios şi iute 7 (aici detalii despre sequelul aşteptat în aprilie 2017) a întrecut deja campionul anului trecut, Transformers: Age of Extinction (1,09 miliarde). Dar ce spun analiştii de la Hollywood este că, cel puţin în Statele Unite, această vară ar putea bate recordul la încasări, cu estimări de cinci miliarde de dolari doar în SUA. Recordul actual a fost obţinut în 2013, când filmele verii au strâns un total de 4,75 miliarde de dolari.

Evident, The Avengers: Age of Ultron are toate şansele să urce pe locul întâi în top nu doar în SUA, ci şi în restul lumii. Dar care sunt principalii săi concurenţi?

Cei de la Hitfix mizează pe Minions, filmul ce-i are în centrul atenţiei pe simpaticii aghiotanţi ai lui Gru din Despicable Me. Premiera din 10 iulie le explorează aventurile dinainte de întâlnirea cu "ticălosul" Gru, iar popularitatea galbenilor minioni ar putea transforma animaţia Universal în al treilea film al lui 2015 ce depăşeşte pragul de un miliard de dolari.

Şi Jurassic World este extrem de bine cotat, cu un star în plină ascensiune, Chris Pratt, drept cap de afiş şi promisiunea prăpădului făcut în specialul parc de distracţii de către un nou dinozaur hibrid. Poate că ultimul trailer se încăpăţânează să spună totul despre poveste, dar asta nu înseamnă deloc că filmul lui Colin Trevorrow nu va impresiona la premiera sa din 12 iunie. Terminator: Genisys are şi el o şansă la top 10-ul anului, mai ales că ultimul trailer anunţă o schimbare de direcţie cel puţin neaşteptată pentru franciză.

Ca şi Minions, animaţia Inside Out ar putea fi pe placul familiilor din lumea întreagă. Un jucător extrem de important în această vară este şi Mission: Impossible - Rogue Nation, noua aventură globală a agentului Ethan Hunt, intepretat de Tom Cruise. Mad Max: Fury Road ar putea impresiona şi el cu încasările, ca şi San Andreas, filmul cu dezastre obligatoriu al anului. În ceea ce priveşte comediile, Ted 2 ar putea repeta succesul primei părţi. Deşi nu este sus în topul celor mai aşteptate filme ale verii, Tomorrowland s-ar putea transforma într-un hit surpriză: să nu uităm că este regizat de Brad Bird, regizorul animaţiilor The Incredibles şi Ratatouille care a făcut cu mare succes trecerea la producţiile live action cu hitul Mission: Impossible - Ghost Protocol.

Care crezi că va fi hitul verii în România?

Exploreaza subiecte similare:

The Avengers: Age of Ultron, Fast and Furious 7

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
fendal pe 26 aprilie 2015 15:07
Furious 7 si Avengers le am vazut, ( superbe )Jurassic, Terminator si San Andreas sunt pe lista deocamdata.
XShadowX pe 26 aprilie 2015 21:08
Furios şi iute 7 - de departe hitul verii in Romania , insa astept sa vad Jurassic Park si San Andreas ;)
unkn0wn pe 27 aprilie 2015 08:43
De abia astept versiunea pe "DVD" :D
Bayard pe 27 aprilie 2015 10:12
Chiar nu cred ca o sa se bata recordul verii, pt ca filmele nu cred ca o sa fie atat de bune. Minions o sa faca prapad, dar celelalte?? nu stiu. Ce este cert, este ca 2015 per total o sa bata de departe toate recordurile de incasari. Insa filmele foarte mari: Furious 7, Avengers, Star Wars, Hunger Games 4.... toate sunt in afara verii.
bogyvaly pe 12 mai 2015 10:21
Tommoroland poate fi surpriza dar conservator as miza pe Jurassic Park
flory89 pe 19 mai 2015 14:58
Minionssssssssssssss :)) o sa faca ravagii cred, de asemenea Avengers si Furious 7 sunt superbe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells