Noua hartă a universului DC: zece noi producţii în pregătire

de Ştefan Dobroiu în 1 Feb 2023
Recent lansata companie DC Studios planifică un viitor coerent al francizei

Megacorporaţia Warner Bros. Discovery a creat o nouă companie, DC Studios, care va fi răspunzătoare pentru ceea ce este deja cunoscut drept DC Extended Universe, franciza inspirată de benzile desenate DC Comics. Răspunzători din punct de vedere creativ de noua iniţiativă sunt James Gunn, unul dintre cele mai hot nume de la Hollywood după succesul filmelor Guardians of the Galaxy, şi Peter Safran. În cadrul unui eveniment, cei doi au prezentat nu mai puţin de zece noi producţii aflate în pregătire, încercând să aproximeze o nouă abordare şi o nouă strategie într-un univers creativ care nu o dată şi-a dezamăgit fanii.

Deşi nu-i lipsesc succesele de casă, Universul Extins DC nu a reuşit niciodată să se bucure de o popularitate similară cu Universul Cinematografic Marvel, filmele sale fiind adesea descrise drept "bombastice", "fără umor" sau "fără inimă", neajunsuri care se văd şi în încasările blockbusterelor. Spre comparaţie, în topul global al filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, producţiile Marvel ocupă opt poziţii din primele 25, în timp ce prima producţie DC din top se află abia pe poziţia 26. Este vorba de Aquaman.

Se va schimba asta în următorii ani? Nu putem decât aştepta pentru a vedea. Cert este că avantajul Marvel în marea bătălie a supereroilor pentru atenţia publicului este o viziune coerentă şi o strategie creativă în stare să creeze o lume fictivă pe care fanii o percep drept un tot unitar, fiecare nou film explorând o nouă zonă a acestui tot unitar. Acest lucru nu se poate spune despre DC, dar situaţia, promit Gunn şi Safran, se va schimba în curând.

Portdrapelul noilor producţii este fără îndoială Superman: Legacy, un blockbuster scris de James Gunn ce va continua aventurile celui mai popular supererou DC, Superman. Pe listă se află şi un film cu Batman şi Robin şi seriale cu Wonder Woman şi Green Lantern. Noile producţii vor prezenta şi supereroi mai puţin cunoscuţi precum Booster Gold şi Swamp Thing, anunţă Variety, Safran promiţând că toate aventurile acestor personaje vor face parte dintr-un univers singular.

"DC Studios este o iniţiativă fără precedent. Este o entitate de sine stătătoare. Este prima oară când tot ce ţine de DC - filme, seriale, animaţii, jocuri - va fi centralizat sub o singură viziune creativă, cea a lui James [Gunn] şi a mea", a promis Peter Safran, citat de Variety.

Cei doi noi capi ai DC Studios au confirmat încă o dată că Henry Cavill nu va reveni în rolul lui Superman. De asemenea, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller şi Zachary Levi pot reveni în rolurile lui Wonder Woman, Aquaman, The Flash şi Shazam, dacă vor. Dacă nu, DC Studios va găsi noi actori pentru aceste personaje populare. Mai jos câteva cuvinte despre noile producţii.

Superman: Legacy se va lansa în iulie 2025 şi ni-l va arăta pe cel mai popular supererou DC "încercând să găsească un echilibru între rădăcinile sale kryptoniene şi educaţia sa umană", a declarat Peter Safran.

The Authority va avea rădăcinile în Superman: Legacy şi va reuni o echipă de supereroi care au o viziune mai puţin idealistă despre salvarea lumii. Sursa de inspiraţie a filmului este seria de benzi desenate Wildstorm, lansată în 1992.

The Brave and the Bold reprezintă revenirea lui Robin la aproape 30 de ani de la ultima sa apariţie din Batman and Robin (1997). Versiunea personajului din acest film este Damian Wayne, fiul biologic al lui Bruce Wayne.

Prezentat drept un film violent, Supergirl: Woman of Tomorrow va prezenta o nouă versiune a verişoarei lui Superman, Kara Zor-El, care a crescut pe o rocă desprinsă de Krypton şi a văzut de-a lungul copilăriei sale (spre deosebire de copilăria fericită a lui Superman) cum toţi apropiaţii ei şi-au aflat sfârşitul într-un mod brutal, traume care îi schimbă cu totul viziunea asupra păcii în lume.

În ce priveşte serialele, se află deja în producţie animaţia Creature Commandos, printre ale cărei personaje se află Weasel, prezentat în The Suicide Squad. Waller o va avea în centrul atenţiei pe fiica Amandei Waller, iar Lanterns pe Hal Jordan (personaj interpretat de Ryan Reynolds în filmul din 2011 Green Lantern) şi John Stewart, unul din primii supereroi de culoare din benzile desenate DC. Paradise Lost este un serial a cărui acţiune e plasată pe insula Temiscira înainte de naşterea Dianei, cea care va deveni Wonder Woman. În sfârşit, Booster Gold va fi prima comedie DC.

Exploreaza subiecte similare:

James Gunn, Peter Safran, Henry Cavill, Aquaman, Gal Gadot, Ezra Miller, Zachary Levi, Jason Momoa, The Suicide Squad, Ryan Reynolds, Green Lantern

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 2 februarie 2023 18:23
Imi pare rau ca Henry Cavill nu va reveni in rolul Superman care i-a venit ”croit” si a facut o treaba excelenta. Sa o iei acum de la zero cu un alt actor in acest rol mi se pare foarte riscant, dar e prostia si treaba lor (a producatorilor, n.b.).
danny987 pe 4 februarie 2023 18:08
Amin!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells