Netflix: nouă filme şi seriale de văzut în noiembrie 2019

de Ştefan Dobroiu în 1 Nov 2019
Netflix lansează în rafală producţii gata să celebreze spiritul Sărbătorilor

Ce frapează la oferta de zeci de titluri originale pregătită de platforma Netflix pentru lansare în noiembrie este numărul impresionant de producţii specifice Sărbătorilor. Am ales mai jos nouă dintre cele mai promiţătoare titluri ale lunii, inclusiv câteva care ne aruncă, zicem noi cam devreme, în atmosfera dulceagă a perioadei dintre Crăciun şi Anul Nou.

Atypical/Atipic: sezonul 3
1 noiembrie
Am întâmpinat primul sezonul al serialului cu o cronică entuziastă, prin urmare suntem curioşi să aflăm în ce aventuri se mai aruncă Sam (Keir Gilchrist), eroul autist al serialului. Faptul că acesta trebuie să înfrunte viaţa la facultate, plecând din mediul mai mult decât protector al familiei, va veni cu siguranţă cu o mulţime de provocări. Noi am apreciat Atypical pentru modul cum demontează prejudecăţi despre viaţa şi problemele celor ce suferă de diverse afecţiuni din spectrul autist, dar şi modul cum serialul celebrează eforturile gigantice făcute de familiile autiştilor pentru a le asigura o viaţă cât mai normală.

Hache/H
1 noiembrie
După La casa de papel/Fabrica de bani, Elite şi Vis a vis, am bifat majoritatea producţiilor Netflix realizate în Spania. A venit vremea acum pentru Hache, prima producţie de epocă, a cărei acţiune are loc în Barcelona anilor '60, în lumea drogurilor şi a răfuielilor dintre gangsteri şi poliţie. În centrul atenţiei este Helena (Adriana Ugarte), o tânără mamă care va fi implicată în această luptă, în încercarea ei de a-i oferi o viaţă mai bună fiicei sale. Un rol important îl interpretează în serial Eduardo Noriega, actor spaniol căruia în tinereţe i se prevestea o carieră internaţională similară cu cea a lui Antonio Banderas.

Holiday in the Wild/Crăciun în sălbăticie
1 noiembrie
Sezonul Sărbătorilor debutează pe Netflix încă din prima zi a lui noiembrie cu acest film despre reinventare. Kristin Davis, cel mai bine păstrată componentă a echipei Totul despre sex, interpretează o newyorkeză care de-abia aşteaptă să petreacă o a doua lună de miere cu soţul ei, doar că acesta cere divorţul. Eroina decide să plece totuşi în călătorie şi ajunge în Africa, unde va afla că uneori a o lua de la început nu este cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla. Filmul pare să fie şi un manifest pentru o viaţă mai simplă şi mai departe de egoismul şi consumerismul în care ne pierdem adesea.

The King/Regele
1 noiembrie
Al treilea cel mai tânăr nominalizat la Oscar pentru rolul său din Call Me By Your Name, Timothée Chalamet a devenit instantaneu unul dintre cei mai hot actori de la Hollywood. Până îl vedem în rolul lui Paul Atreides din noul film Dune, iată-l interpretându-l pe tânărul Henric al V-lea în acest film lansat în septembrie în selecţia festivalului de la Veneţia. Îl vom vedea pe Henric la începutul secolului al 15-lea, când viaţa îi este dată peste cap de iminenţa urcării pe tron într-o perioadă când Anglia era implicată în sângerosul Război de 100 de ani cu Franţa.

The End of the F***ing World: sezonul 2
5 noiembrie
Când un serial începe cu protagonistul anunţându-şi publicul că are 17 ani şi că este psihopat, nu este deloc greu să îţi dai seama că ce va urma nu se încadrează deloc în filmele cu adolescenţi lejere şi conformiste pe care Hollywood-ul le lansează pe bandă rulantă. Problema cu The End of the F***ing World ar putea fi faptul că nu e deloc uşor să investeşti simpatie în "psihopatul" James (Alex Lawther) şi în imprevizibila Alyssa (Jessica Barden), noua colegă lui de liceu. Dar, când ea pleacă să-şi caute tatăl înstrăinat şi el o însoţeşte fiind sigur că la un moment dat va avea ocazia să o ucidă, ai certitudinea că itinerariul va fi imprevizibil.

The Stranded/Suflete naufragiate
14 noiembrie
Primul serial Netflix realizat în Thailanda, The Stranded porneşte de la o premisă mult prea folosită: zeci de elevi rămân prizonieri pe o insulă în urma unui cataclism. Doar că în curând eroii îşi dau seama că nimeni nu vine să-i salveze, aventurile lor devin tot mai bizare, iar spectatorii vor înţelege că această insulă este un punct de contact între mai multe dimensiuni. În septembrie am recomandat The I-Land, serial primit ulterior cu cronici extrem de nefavorabile, să sperăm că nu se va întâmpla la fel şi cu The Stranded.

The Crown: sezonul 3
17 noiembrie
Puţine sunt serialele mai bine scrise (deşi cine ar putea spune unde se termină realitatea şi unde începe ficţiunea) decât The Crown, care trece în revistă suişurile şi coborâşurile din viaţa personală şi publică a reginei Elisabeta a Marii Britanii. Interpretată în primele două sezoane de Claire Foy, rolul reginei trece în sezoanele trei şi patru la Olivia Colman, câştigătoarea Oscarului anul acesta pentru interpretarea reginei Anne din The Favourite. Tobias Menzies (Outlander) preia rolul prinţului Philip, Helena Bonham Carter este prinţesa Margaret, iar Josh O'Connor (e posibil să-l ştii din God's Own Country, în care împarte ecranul cu românul Alec Secăreanu) va fi prinţul Charles.

The Irishman
27 noiembrie
Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare, The Irishman oferă o nouă colaborare a lui Martin Scorsese cu Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci şi Harvey Keitel având şi ei roluri consistente. De Niro îl interpretează pe Frank, un asasin al mafiei care remorează fapte din trecut, fapte în strânsă legătură cu dispariţia sindicalistului Jimmy Hoffa. Extrem de bine primit de critici, The Irishman a readus în discuţie modul de funcţionare al Hollywood-ului: în ciuda atractivităţii sale, proiectul nu a convins niciun mare studio să-l producă, fiind practic salvat de Netflix când Martin Scorsese îşi pierduse orice speranţă. Şi cu siguranţă vom mai vorbi de The Irishman, pentru că sunt ceva şanse ca filmul să facă istorie la următoarea ediţie a premiilor Oscar.

Merry Happy Whatever
27 noiembrie
Încheiem luna cu o altă producţie de Sărbători, de această dată cu Dennis Quaid. Acesta îl interpretează pe Don, un tată de familie care are parte de o mulţime de provocări când fiica sa Emmy (Bridgit Mendler) insistă să-şi viziteze familia de Sărbători împreună cu noul ei iubit, Matt (Brent Morin). Evident, şansele ca acesta să fie placul lui Don sunt practic nule...

Ce titluri te atrag în oferta Netflix pentru noiembrie?

Exploreaza subiecte similare:

Atypical , The Crown, Olivia Colman, Tobias Menzies, Josh O'Connor, Hache, The King, The End of the F**king World , The Irishman, Martin Scorsese, Robert De Niro, Kristin Davis, Rob Lowe, The I-Land, Helena Bonham Carter, Dennis Quaid, Eduardo Noriega

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 3 noiembrie 2019 08:12
O să mă uit la The King, The Crown sezonul 3, The Irishman, The Movies That Made Us, The Toys That Made us sezonul 3, Klaus, Overdrive, The Happytime Murders, Mars sezonul 2. tvaddictedblog.com/2019/10/26/comunicat-de-presa-noutatile-lunii-noiembrie-pe-netflix-2/?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells