Netflix cere scuze după ce a fost aspru criticat pentru posterul filmului Cuties

de Georgiana Dorobanțu în 21 Aug 2020
Trailerul Cuties are numeroase reacții și comentarii negative și pe YouTube, având peste 378.000 de dislike-uri

Netflix a fost intens criticat pentru posterul de promovare al noului film Cuties, care se va lansa pe 9 septembrie. Filmul este despre un grup de fetițe din Franța, pasionate de dans.

Pe rețelele de socializare au apărut dezbateri intense pe tema posterului de promovare destinat publicului american.

Cuties, una din numeroasele producții noi lansate de Netflix în septembrie, spune povestea unei fetițe care încearcă să-și urmeze propriul drum. Amy (Fathia Youssouf), este prinsă între educația senegalez-musulmană conservatoare pe care a primit-o și dorința puternică de a-și exprima personalitatea fără restricții. La fel ca multe alte fete de vârsta sa, Amy își dorește să se machieze, să danseze cu prietenele ei și să devină faimoasă pe rețelele de socializare.

Primul poster al filmului, care va fi lansat pe 9 septembrie, o prezintă pe Amy împreună cu prietenele sale, purtând costumele lor de dans. Dar imaginile au fost întâmpinate de numeroase critici. Oamenii care au văzut imaginea au fost scandalizați, susținând că platforma de streaming sexualizează tinerele actrițe.

„Este interesant să compari versiunea franțuzească a posterului Cuties cu versiunea americană. Cea din Franța are un vibe de tipul 'copiii se distrează', iar cea din America este pur și simplu dezgustătoare. Cred că echipa de marketing Netflix are multe explicații de dat”, a scris un user pe Twitter.

„Am găsit un trailer pentru filmul Cuties pe Netflix și sexualizarea fetițelor este dezgustătoare. Nimeni nu vrea să-și vadă copilul îmbracat așa și pozând astfel”, a scris o altă persoană pe rețeaua de socializare.

Netflix a reacționat în urma criticilor și a cerut scuze public, spunând că posterul nu a avut intenția de a reprezenta greșit filmul.

„Ne pare sincer rău pentru posterul nepotrivit pe care l-am folosit pentru Cuties. Nu a fost OK și nu a fost reprezentativ pentru acest film francez care a avut premiera la Sundance. Imaginile și descrierea au fost updatate”, au spus cei de la Netflix într-o declarație oficială.

Potrivit regizoarei Maïmouna Doucouré, Cuties are rolul de a deschide discuția despre normele sociale ciudate pe care femeile învață să le considere normale de la o vârstă foarte fragedă.

„În timpul cercetării pentru Cuties am văzut la o petrecere de cartier niște fetițe de aproximativ 11 ani care au urcat pe scenă și au dansat într-un mod foarte senzual, purtând haine care lăsau mult la vedere”, a spus regizoarea în timpul unui interviu pentru site-ul Cineuropa. „Am fost șocată și m-am întrebat dacă sunt oare conștiente de imaginea de disponibilitate sexuală pe care o proiectau”, a adaugat Doucouré.

Regizoarea și-a dorit să creeze un film în care fete precum cele pe care le-a văzut la petrecere sunt în proces de tranziția de la pubertate către adolescență, într-o lume care le impune standarde controversate.

„Este portretizarea fără compromisuri a unei fete de 11 ani care se aruncă într-o lume ce îi impune o serie de reguli. A fost foarte important să nu judec aceste fete, ci să le înțeleg, să le ascult, să le ofer o voce, să iau în calcul complexitatea situațiilor cu care se confruntă în societate, toate în paralel cu copilăria lor, cu inocența lor”, a mai spus regizoarea.

Trailerul Cuties are numeroase reacții și comentarii negative și pe YouTube, având peste 378.000 de dislike-uri.

Exploreaza subiecte similare:

Mignonnes, Maïmouna Doucouré

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lulutza pe 21 august 2020 21:17
Inca un exemplu marca netflix despre "sodomizarea si gomorizarea" pe care o impun noilor generatii ,despre cum e "normal" in viziunea unor "eroi ai diversitati" sa schimbe societatea clasica. Fock off u focking wankers ! P.S. :Ma mir ca n a aparut aici nimic despre preferintele cinematografice ale kamalei harris.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells