Mașinile conduse de Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în Once Upon a Time in Hollywood, scoase la licitație

de Daniel Dumitrescu în 20 Iul 2020
Colecționarii au o șansă importantă să-și adjudece câteva piese speciale: automobilele vintage cu care Quentin Tarantino ne-a dus înapoi în timp în ultimul său film vor fi vândute la licitație.

Tarantino a reușit să redea în Once Upon a Time in Hollywood atmosfera Americii de la sfârșitul anilor '60 folosind și câteva automobile vintage. Mașinile pe care le conduc Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) și Cliff Booth (Brad Pitt) apar în numeroase cadre și contribuie din plin la fixarea în timp a acțiunii.

Automobilele vor fi vândute în cadrul unei licitații online, anunță IndieWire. Este vorba despre un Cadillac Coupe de Ville galben, pe care l-a condus DiCaprio, cu un preț de pornire estimat între 45.000 și 55.000 de dolari, și de un Volkswagen Karmann Ghia condus de Brad Pitt, cu prețul de pornire cuprins între 20.000 și 30.000 de dolari, întrucât se află într-o stare tehnică mai precară.

Ambele mașini au beneficiat de cadre generoase în filmul lui Tarantino, cu o mențiune specială pentru Karmann Ghia, protagonistul unei scene memorabile în care personajul interpretat de Brad Pitt face o întoarcere spectaculoasă în formă de U, cu scrâșnet de roți și mult fum.

Multe alte automobile vintage apar în această producție, o odă adusă Los Angelesului anilor '60, printre care și un MG TD, clasicul roadster britanic, în care poate fi văzută Sharon Tate, interpretată de Margot Robbie.

Licitația organizată de casa Prop Store va include și alte obiecte interesante pentru colecționari și pasionații de film, precum costumul purtat de John Candy în Spaceballs, mănușile de boz ale lui Sylvester Stallone din Rocky, costumul lui Michael Corleone din Nașul, mânerul sabiei cu laser a lui Obi-Wan Kenobi din Războiul stelelor, casca de pilot pe care Tom Cruise a purtat-o în Top Gun, o cameră de filmare folosită de Alfred Hitchcock când a lucrat la Vertigo, unul dintre costumele purtate de Jennifer Lawrence în Jocurile foamei, o machetă în miniatură a navei spațiale Nostromo din Alien și altele.

Macheta navetei din Alien este cel mai scump obiect care va fi scos la licitație, la un preț de pornire cuprins între 300.000 și 500.000 de dolari, anunță Variety.

Licitația va fi o ocazie specială pentru "vânătorii" de obiecte rare: în total, vor fi licitate peste 850 de lucruri, cu prețuri de pornire de la 100 până la 100.000 de dolari.

Fondată în 1998 de colecționarul și arhivistul Stephen Lane, casa de licitații Prop Store din Los Angeles beneficiază de expertiza șefului de operațiuni Brandon Alinger. Acesta este expert în producții foarte populare, precum Star Wars și Indiana Jones, și a călătorit chiar și în Tunisia, în locurile în care s-a filmat Star Wars, pentru a găsi obiecte lăsate în urmă de echipa de filmare.


Foto: Hepta

Exploreaza subiecte similare:

leonardo dicaprio, Once Upon a Time in Hollywood, Brad Pitt, John Candy, Top Gun, The Godfather, Tom Cruise, Margot Robbie, Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Alien, Vertigo, Rocky: The Rebel, Spaceballs

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells