Live-action-ul Akira va începe filmările în California, cu Taika Waititi la cârmă

de Cristina Grigore în 4 Apr 2019
Regizorul lui Thor: Ragnarok a explicat ce îl leagă de seria manga si cum vede noua adaptare

Pus pe tuşă de patru ori de la anunţarea sa, live-action-ul Akira se pregăteşte să înceapă filmările, anunţă Variety.com, care notează şi că producţia a primit o scutire de taxe de 18,5 milioane de dolari pentru a filma în California.

Inspirat din seria manga cu acelaşi nume a lui Katsuhiro Otomo (1982-1990), filmul l-ar putea avea la cârmă pe pe Taika Waititi, regizorul lui Thor: Ragnarok, care se află încă în negocieri cu realizatorii. De altfel, cineastul este un mare fan al seriei. Într-un interviu anterior, Waititi a ţinut să menţioneze cum s-a gândit să abordeze producţia.

„Ceea ce aş dori să fac este o adaptare a cărţilor, pentru că mulţi spun «Nu te atinge de acel film [animaţia japoneză din 1988, n. red.], iar eu le spun «Nu vreau să refac filmul, vreau să revin la maga». Unii nici nu au citit cărţile şi se agită – sunt şase volume uriaşe de parcurs. E o lume complexă şi ofertantă. Anime-ul Akira este unul dintre filmele mele preferate; mama m-a dus să-l văd pe când aveam 13 ani. Mi-a schimbat viaţa”, a explicat cineastul.

Regizat tot de Otomo, anime-ul a devenit un cult clasic printre fanii genului. Filmările la noul Akira vor dura în jur de zece săptămâni.

Exploreaza subiecte similare:

Taika Waititi, Thor: Ragnarok, Akira

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dimz pe 6 aprilie 2019 19:55
Daca era regizat de un regizor precum Villeneuve sau Cameron, hai treaca mearga, dar sa fie regizat de un fan al celebrului anime, care n-a realizat absolut nimic ca si regizor, se anunta deja un live-action de cascadorii rasului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells