La Buftea au inceput filmarile pentru Cave

13 Mai 2004
La Buftea au inceput filmarile pentru Cave
Actorii din 2 Fast 2 Furious, Sunset Beach, Coyote Ugly filmeazã în Studiourile MediaPro.

La Studiourile MediaPro au început filmãrile pentru cea mai mare productie realizatã pânã acum la Buftea: CAVE (cunoscut si ca Prime Evil). Thriller clasic, produs de compania americanã Lakeshore Entertainment pentru Screen Gems, o divizie a Sony Pictures Entertainment, CAVE marcheazã debutul regizoral al lui Bruce Hunt, regizor secund al filmului The Matrix, si, totodatã, cel mai cunoscut si apreciat regizor de publicitate din Australia.

CAVE îi are în distributie pe Cole Hauser (2 Fast 2 Furious), Eddie Cibrian (cunoscut în special pentru rolul Cole Deschanel din Sunset Beach), Morris Chestnut (GI Jane), Piper Perabo (actrita principalã din Coyote Ugly), Lena Headey (Ripley’s Game). Alãturi de Marcel Iures, care are unul dintre rolurile principale, în film joacã si actorii români Vlad Rãdescu (interpretul lui Ciprian Porumbescu din filmul cu acelasi nume), Zoltan Butuc, Alin Panc si Andi Vasluianu.

Filmãrile dureazã 11 sãptãmâni si au loc în platourile de la Buftea, cadrele cele mai complexe fiind realizate în platoul special creat pentru filmãri subacvatice.

Pentru CAVE lucreazã o echipã cu o carte de vizitã impresionantã. Decorurile poartã semnãtura unuia dintre cei mai cunoscuti si apreciati scenografi, Pier Luigi Basile, care a lucrat cu Antony Minghella pentru Cold Mountain, cu Ridley Scott pentru Black Hawk Down, sau cu Arnold Schwarzzenegger pentru Conan Barbarul. Echipa de efecte speciale este condusã de Nick Allder, câstigãtor al Oscarului pentru filmul Alien, si al premiului BAFTA, pentru Al cincelea element al lui Luc Besson. Creatura demonicã este conceputã de Patrick Tatopoulos (celebru pentru Godzilla, Independence Day, Underworld), iar Luigi Sergianni (Bandele din New York al lui Martin Scorsese, Cold Mountain, Titus, cu Anthony Hopkins) coordoneazã impresionanta constructie a decorurilor.

Actiunea din CAVE se petrece în muntii României, unde câtiva oameni de stiintã angajeazã o echipã de scafandrii-cercetãtori pentru a explora un imens sistem de pesteri, descoperit sub ruinele unei mãnãstiri din secolul al XIII-lea. În pesterã, o giganticã creaturã demonicã îl atacã pe unul dintre scafandrii. Scuterul sãu se izbeste de un perete de roci si explodeazã, ceea ce va duce la blocarea intrãrii în subteran. Singura lor modalitate de a scãpa este de a înainta mai adânc în pesterã. Se pare însã cã aceastã creaturã nu este singurã, iar unul dintre cercetãtori ar putea fi deja infectat…

Bazat pe un scenariu scris de Michael Steinberg si Tegan West, CAVE este produs de Andrew Mason (trilogia Matrix, Sccoby-Doo), de Tom Rosenberg (Million Dollar Baby, Underworld, Runaway Bride, cu Julia Roberts, Richard Gere, The Hurricane, cu Denzel Washington, The Next Best Thing, cu Madonna, The Human Stain, cu Anthony Hopkins si Nicole Kidman, Profetiile omului molie, cu Richard Gere) si de Gary Lucchesi (The Human Stain, Profetiile omului molie) - din partea Lakeshore Entertainment. Richard S. Wright (Underworld, Aeon Flux) este producãtor executiv, iar Robert Bernacchi (Blade II, cu Wesley Snipes) este coproducãtor.

Screen Gems va distribui CAVE în America de Nord, Lakeshore Entertainment fiind distribuitorul international al filmului.

Foto: Cos Aelenei/ Lakeshore Entertainment/ Studiourile MediaPro.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells