Jon Hamm, Tag: „Sper ca filmul să îi facă pe oameni să îşi reînnoiască prieteniile”

de Cinemagia în 5 Iul 2018
Comedia Tag: Dă-o mai departe se lansează vineri pe marile noastre ecrane

Tag spune povestea (inspirată din evenimente reale) unor prieteni a căror plăcere neobişnuită – o variantă necenzurată a jocului „leapșa” – îi face să-şi rişte în fiecare an, timp de o lună, pielea, relaţiile şi serviciul. De această dată, jocul se suprapune cu ziua căsătoriei singurului participant rămas neînvins. Însă ceea ce părea o ţintă uşoară se transformă într-un război total, căci acesta ştie că este vânat.

Vertical Entertainment, distribuitorul în România al filmului, a oferit cititorilor Cinemagia un interviu cu actorul Jon Hamm, pe care îl redăm mai jos.

Întrebare: Ce te-a atras la comedia „TAG: Dă-o mai departe” şi la personajul pe care îl interpretezi?

Jon Hamm: Îmi place să joc rolul de arogant fermecător, pe care l-am tot exersat de-a lungul carierei mele (râde). Însă cel mai mult la această comedie mi-a plăcut faptul că este bazat pe povestea reală a unui grup de prieteni care adoră să petreacă timpul împreună. La rândul meu, am o gaşcă foarte apropiată care mă inspiră. Datorită acestui joc copilăresc protagoniştii ţin legătura de-a lungul anilor, iar asta m-a fascinat.

Întrebare: Tu cum păstrezi legătura cu vechii amici?

Jon Hamm: Am mulţi prieteni buni, majoritatea din perioada liceului. Unii locuiesc în New York, alţii au rămas în oraşul natal St. Lois (Missouri, USA) şi am grijă să văd ce mai fac oricât de des pot. Unul dintre cei mai buni prieteni de-ai mei locuieşte în Australia, chiar zilele trecute am vorbit şi mi-a trimis prin mesaj o poză cu noi din copilărie. Mi-am amintit cu drag de acea perioadă. Mereu ne întâlnim când ne aflăm în deplasare în acelaşi oraş. E un sentiment minunat.

Întrebare: Ai declarat că „TAG: Dă-o mai departe” este emoţionant şi nostalgic, dar sunt şi multe scene de acţiune în film. Cum au decurs filmările acestor scene?

Jon Hamm: Povestea combină în mod eficient acţiunea şi umorul. E un mix de comedie cu elemente de acţiune care sporesc comicul. Mi se pare foarte tare!

Întrebare: Dar această îmbinare a genurilor nu îngreunează lucrurile?

Jon Hamm: Felul în care Jeff Tomsic, regizorul, aduce omagiu unor scene din filme de acţiune legendare, într-adevăr adaugă un plus de dificultate filmului. Însă devine foarte atractiv în afara genului. Are elemente în care publicul mai matur se va regăsi, plus câteva surprize pentru cei mai tineri cât să se inspire şi poate să înceapă propriul joc prin care să rămână în contact cu prietenii lor de-a lungul anilor. În asta constă autenticitatea subiectului.

Întrebare: Cât de repede te-ai apropiat de colegii tăi de platou?

Jon Hamm: Cu mulţi dintre ei mai lucrasem în trecut. Tocmai încheiasem filmările unui alt proiect cu Isla Fisher, pe Ed Helms îl stiam din diverse comedii şi prieteni comuni, cu Jeremy Renner am jucat în „Oraşul”, pe Hannibal Buress după participarile mele la Saturday Night Live, iar pe Jake Johnson mai mult din alte emisiuni tv. Nu ştiam nimic despre Annabele Wallis, însă ne-am înţeles extrem de bine de la prima întâlnire. Am devenit prieteni buni care se distrează de minune împreună. Când am filmat în Atlanta, ne adunam mereu după filmări şi mergeam la cină sau ieşeam în oraş. Aşadar, nu a fost foarte dificil ca şi în faţa camerei să ne comportăm ca vechi prieteni.

Întrebare: În timpul unei vizite pe platouri, Hannibal Buress ne-a povestit că într-una din zilele lui libere a mers la cinema la „Baby Driver”. A fost impresionat să te vadă acolo în rolul unui criminal, în special pentru că juca alături de tine în această comedie. Ţi-a menţionat acest episod?

Jon Hamm: Habar nu aveam. Ce tare! Îl admir de când l-am cunoscut ca scenarist la Saturday Night Live. Are un talent unic. Glumele din film i se potrivesc perfect. M-am bucurat că scenariştii au înţeles simţul umorului său, uneori chiar din mers, pentru că am improvizat mult.

Întrebare: Cum ai lucrat cu regizorul Jeff Tomsic?

Jon Hamm: Filmul are o distribuţie incredibilă şi este foarte dinamic, astfel încât întregul ansamblu a fost o treabă dificilă pentru Jeff… i-a ieşit minunat. Deşi părea mereu detaşat, avea o grămadă de lucruri pe care le rezolva în acelaşi timp şi tot a reuşit să transmită emoţie.

Întrebare: Cu ce ţi-ar plăcea să rămână publicul după vizionarea comediei?

Jon Hamm: Sper ca filmul să îi facă pe oameni să îşi reînnoiască prieteniile. Mulţi interacţionează prin social media, ceea ce nu reprezintă neapărat un lucru rău, însă nici nu poate înlocui contactul fizic. Aceasta a fost şi premisa de la care au pornit cei cinci prieteni care joacă leapşa an de an. Au inventat competiţia asta dementă tocmai din dorinţa de a se revedea constant.

Exploreaza subiecte similare:

Tag, Jon Hamm

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells