Jessica Biel, Easy Virtue - interviu

23 Feb 2009
Jessica Biel, Easy Virtue - interviu

Iata ca a venit timpul si  pentru Jessica Biel sa faca un rol de zile mari, astfel incat s-o luam in serios si ca actrita; daca pana acum era de remarcat doar  cat e de sexy si glamourous, de vineri - 27 februarie - vom vedea o Jessica Biel tare pe pozitie, in Easy Virtue.

Iata, mai jos, un interviu cu actrita:

1. De aceasta data interpretezi un rol complet diferit de cele cu care ne-ai obisnuit pana acum. Te-ai gandit de doua ori inainte sa accepti rolul din Easy Virtue/ Secrete din trecut?

Nu m-am considerat indeajuns de rautacioasa si nesuferita pentru a interpreta genul asta de rol. Pentru mine nu e natural sa am abordari si dialoguri atat de directe. Apoi m-am gandit la provocarea imensa pe care o reprezinta rolul asta pentru mine si mi-a placut la nebunie sa am o limba ascutita, sa fiu in sfarsit o scorpie si in acelasi timp o femeie extrem de puternica. Regizorul a avut aici un impact major pentru ca el m-a ajutat sa scot la suprafata acest aspect al personalitatii mele pe care nici macar nu stiam ca il am, cu atat mai putin sa il pot pune in practica.

2. Este pentru prima data cand un personaj interpretat de tine are replici extrem de directe, taioase si in acelasi timp inteligente.

Pe de o parte este un vis sa ai parte de asemenea replici, dar pe de alta parte este de-a dreptul infricosator sa te gandesti ca numai printr-o tonalitate gresita s-ar putea distruge tot farmecul personajului, in special atunci cand tu nu esti familiar cu genul asta de manifestari. Per total pot spune ca a fost pe cat de dificil, pe atat de placut.

3. Esti singura americanca din acest film, alaturi de acesti actori britanici de-a dreptul fabulosi. Te-ai simtit cumva straina de acest peisaj aproape complet britanic?

Mi-a fost de mare ajutor sa beneficiez de toata diferenta asta culturala, sa fie totul diferit intre americani si britanici, pentru ca de aici s-a generat un sentiment extraordinar de noutate. Sa nutresc sentimentele astea de instrainare a fost intru totul un lucru pozitiv, de la care am avut de invatat atat de multe lucruri, o experienta incredibila generata de tot ceea ce-mi era necunoscut pana acum, chiar si de la faptul ca spre deosebire de britanici , eu nu beau ceai tot timpul. A fost amuzant sa traiesc si sa lucrez intr-o alta tara. Asta e intotdeauna un lucru placut.

4. Personajul pe care il interpretezi este o femeie cu mult inaintea vremurilor sale, care nu se de la o parte de la haine superbe si curse de masini. Pe tine personal ce te-a fascinat mai mult, hainele sau masinile?

Cea mai mare atractie si in acelasi timp dificultate pentru mine au reprezentat-o costumele, care sunt incredibil de frumoase si complicate, nu intotdeauna de mare ajutor cand filmezi in mijlocul iernii, in afara Londrei. Costumele au cu siguranta, rolul major de a te pune in locul altcuiva, de a te transpune in pielea personajului, a te purta in 1929 si a te tranforma intr-o cu totul alta persoana. De la par, la machiaj e ca si cum te-ai vedea in oglinda si nu te-ai recunoaste si asta exclusiv in sensul pozitiv.

5. Dintre Ben Barnes si Colin Firth, pe cine alegi?

Te bucuri de priveliste uitandu-te la amandoi. Femeile si barbatii deoportiva il adora pe Colin Firth, pentru ca e genul de barbat incantator cu care iti doresti sa ramai pentru totdeauna;  pana la urma este fantezia femeilor in frunte cu Bridget Jones. Pe plan profesional nu poti sa nu te bucuri de cat de amuzant, misterios, interesant si inteligent este Colin. Pe de alta parte, Ben Barnes reuseste sa transpuna pe ecran o mare parte a naivitatii si inocentei sale. Cu toate ca interpreteaza un personaj adorabil de doar 22 de ani, care nu face decat sa o urmareasca precum un catelus pe Larita - personajul pe care il interpretez - el nu are capacitatea de a o intelege pe femeia pe care o iubeste.  Pana la urma ceea ce conteaza este ca intre cei doi exista o legatura puternica, motiv pentru care sunt datori sa incerce macar sa faca relatia sa mearga.

6. Kristin Scott Tomas a fost geniala in acest film. Cum a fost sa lucrezi alaturi de aceasta legenda?

Recunosc ca m-am simtit putin intimidata de prezenta ei, pentru ca o consider un simbol al cinematografiei, o legenda a actoriei, de la care am avut extrem de multe lucruri de invatat. A fost nevoie sa ma ciupesc si sa realizez ca ceea ce mi se intampla este real, ca intr-adevar am privilegiul sa lucrez alaturi de ea.

7. Cum ai cataloga debutul tau in comedie, raportat la celelalte interpretari ale tale?

Comediile mi se par cu mult mai grele decat dramele, mai ales in contextul in care nu sunt specialitatea mea, iar cariera mea de pana acum, nu mi-a oferit asemenea roluri. Easy Virtue/ Secrete din trecut mi se pare un film extrem de amuzant, de care sunt teribil de incantata, motiv pentru care sper ca prezenta mea in comedii sa devina de acum inainte o obisnuinta.

8. Sa te intalnesti cu parintii sotului tau pentru prima oara reiese din film ca este o experienta traumatizanta, dar ce simti tu in viata reala, in momentul in care vizitezi parintii prietenului tau pentru prima data?

Este o presiune foarte mare pentru ca vrei sa faci o impresie buna si sa le oferi cea mai buna latura a personalitatii tale, incercand sa faci totul ca la carte. Este un lucru foarte important, o etapa obligatorie a vietii, care atrage dupa sine si foarte multe emotii.

9. Ce ne poti spune despre rolul tau urmator, cel de stripeuza in filmul Powder Blue?

Mi-a placut la nebunie scenariul si interpretez o stripteuza dependenta de droguri, care trebuie sa lupte din rasputeri pentru a nu-si pierde fiul. Cu o distributie superba si multe planuri care se intrepatrund, sper ca filmul sa se bucure de succesul pe care il merita.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
claudiu-daniel-lugoj pe 27 octombrie 2009 19:03
interesant interviu cu Jessica Biel.
Champion pe 1 aprilie 2012 08:50
febletea mea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells