Interviu cu Jason Momoa, noul Conan!

19 Aug 2011
Interviu cu Jason Momoa, noul Conan!

Jason Momoa, pe care l-ai văzut recent şi în serialul HBO Urzeala Tronurilor, este starul noii incursiuni în universul heroic fantasy al lui Conan Barbarul. Poţi vedea mai jos ce a însemnat pentru actorul american să-i dea viaţă celebrului erou în Conan 3D.

Pe lângă înălţimea ta impresionantă, cum te-ai pregătit pentru acest rol?
Da, primesc replica asta destul de des. În cazul de faţă a fost un atu să am 1,95 m înălţime. În rest, a trebuit doar să iau în greutate vreo 11 kg, să fac antrenamente de sabie şi cascadorii la greu...

Ce fel de antrenamente de sabie? Vreun stil anume?
Samurai şi katana.

Ai dat probă pentru Conan?
Da, am dat. De fapt am obţinut rolul prin intermediul serialului Urzeala Tronurilor. Pentru că unul dintre directorii de casting de la Urzeala Tronurilor lucra şi la Conan, spre norocul meu, se pare că a reuşit să-şi impună părerea unde trebuie şi m-a inclus şi pe mine în acest proiect. Apoi m-am întâlnit cu regizorul, Marcus Nispel, cu care am avut o conversaţie foarte productivă despre aşteptările lui pentru acest rol, iar după ce am dat probe împotriva altor trei actori, restul a fost istorie.

Şi care a fost abordarea ta pentru rolul lui Conan?
Eu unul sunt un mare fan al lui Frank Franzetta. Mi-am dorit foarte mult să pot aduce la viaţă acea versiune a lui Conan. Când mă uit la acele imagini şi văd cum captează mişcarea, văd ceva frumos. Sunt imagini care te fac să-ţi doreşti să citeşti mai mult, iar eu sunt un mare fan al cititului. Când eram mic, citeam despre Conan, chiar şi benzile desenate care m-au făcut să-mi doresc să devin un leu. Aşa că am început să studiez felinele. Am fost la câteva grădini zoologice şi am început să analizez leii, chiar şi prin prisma documentarelor. De la expresiile faciale, până la mers şi postură, am vrut să fie totul cât mai exact. Apoi am continuat cu filmele clasice cu samurai ale lui Akira Kurosawa, pentru că am vrut să-i impun lui Conan eleganţa mişcărilor asiatice. Am vrut să fie rapid, flexibil şi mortal. 

Ai mai văzut  şi alt film Conan?
Am văzut recent Conan-ul lui Schwarzenegger.

Nu văzusei nici măcar un film?
Până atunci nu.

Şi cum ţi s-a părut?
Anii '80 au fost de-a dreptul incredibili. Dacă l-au făcut pe Arnold star, vă daţi seama cât de bestiali au fost. Foarte mulţi oameni mă întreabă cum e să fii comparat cu Arnold, însă eu chiar nu cred că aşa se pune problema. Suntem pur şi simplu prea diferiţi.

Pe lângă Rachel Nichols, cu ce alte nume ai apucat să lucrezi la Conan?
Said Taghmaoui mi-a fost foarte apropiat, dar multe dintre scenele lui au picat la montaj. Am lucrat cu Artus, cu Nonso Anozie. În schimb n-am apucat să lucrez cu Ron Perlman. Stephen Lang a fost fenomenal. Am avut câteva scene cu Rose McGowan, care pur şi simplu a fost incredibilă.

Ai semnat şi pentru un viitor Conan?
Asta doar dacă oamenii se duc să-l vadă pe acesta, înţelegeţi ce zic.

E vreun scenariu pe care ai vrea să-l urmezi pentru viitorul film?
L-am scris deja.

Serios?
Da, am scris deja un scenariu pentru continuare, însă rămâne de văzut dacă va trece mai departe.

E un scenariu original sau adaptat?
E adaptat, însă de data asta se concentrează pe personaje, pentru ca mi-aş dori foarte mult să explorez şi zona creaturilor mitice...

Există ceva ce ai vrea să schimbi la noul Conan dacă ai putea?
Nu, cu siguranţă nu. Am dat tot ce am avut mai bun. Am şi cicatricile care să demonstreze asta. Întreaga echipă a făcut o treabă minunată pentru a continua această franciză. Au trecut 30 de ani, iar pentru Hollywood asta înseamnă o veşnicie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 19 august 2011 10:51
un actor pus pe treaba ! sper sa faca o figura frumoasa cu acest film !
k3neda pe 19 august 2011 11:52
l-am vazut in game of thrones si a jucat f bine desi nu a avut multe replici dar fizicul impresionant si expresia fetei au completat iar in conan cred ca va face senzatie.de abia astept sa apara.vizionare placuta!
alex_il_fenomeno pe 20 august 2011 17:45
multumesc :)
zeno.marin pe 19 august 2011 10:56
Q: Pe lângă înălţimea ta impresionantă, cum te-ai pregătit pentru acest rol?
A: Da, primesc replica asta destul de des.

Inalt ca bradul, inteligent ca gardul de protectie - draga Conan, Barbierule - e o intrebare si nu o replica. Duh...

Bayard pe 19 august 2011 11:57
Ar trebui sa suspectezi inainte de toate traducerea :)
zeno.marin pe 19 august 2011 10:58
Q: Ce fel de antrenamente de sabie? Vreun stil anume?
A: Samurai şi katana.

E clar - e barbar la minte. Pentru putinii care nu stiau - nu exista stilul "Samurai" iar katana este un tip de sabie si nu un stil...

zeno.marin pe 19 august 2011 11:02
Q: Ai dat probă pentru Conan?
A: Da, am dat. De fapt am obţinut rolul prin intermediul serialului Urzeala Tronurilor.

Noul Conan e chiar batut in cap. Probabil s-a auto-lobotomizat cu palosul la un accident de filmare. Deci a dat proba sau a intrat cu pile?...

"după ce am dat probe împotriva altor trei actori" - probabil o greseala de traducere.

zeno.marin pe 19 august 2011 11:05
Q: Şi care a fost abordarea ta pentru rolul lui Conan?
A: [...]Sunt imagini care te fac să-ţi doreşti să citeşti mai mult, iar eu sunt un mare fan al cititului. Când eram mic, citeam despre Conan, chiar şi benzile desenate care m-au făcut să-mi doresc să devin un leu [...].

Sarim peste alte tampenii si vedem aflam chiar din gura "Conanului" ca e un iubitor de carti (e "fan" citit). De benzi desenate...

Paraiah pe 19 august 2011 11:06
Ce interviu asta se contrazice singur
Bayard pe 19 august 2011 11:57
Momoa este un tip foarte carismatic!! Dar filmul chiar nu are cum sa fie bun :)
Crist11 pe 19 august 2011 12:30
Nu are cum sa fie Bayard, astfel de filme nu prea au impresionat deloc.
Povestea prea banala, actiunea prea banala, nu inteleg de ce vor sa faca un asemenea film ? Au fost facute n filme bazate pe o astfel de idee, si au fost slabe.

iri_gh86 pe 19 august 2011 13:30
nu e prea inteligent, dar il ajuta fizicul si talentul actoricesc
xerses pe 19 august 2011 14:22
Daca a avut noroc cu Urzeala Tronurilor,poate va repeta figura si pentru alte filme, dupa Conan.
zeno.marin pe 19 august 2011 15:18
Inalt ca bradul sa fii, noroc sa ai.
b0b0cin3filul pe 19 august 2011 14:27
Personajul Khal Drogo i se potriveste de minune. Acolo vorbeste in limba dothraki.
africanus pe 19 august 2011 14:31
Ce pot sa zic, actorul acesta are multi muschi dar nu a compensat si la capitolul creier sau substanta cenusie. Dupa trailer filmul pare ok, o sumedenie de efecte speciale am vizualizat acolo, sa speram ca va iesi ok si intreg filmul, pare a fi ceva in genul King Scorpion sau cu The Mummy. In rest de film; vom trai si vom vedea....
thirteen pe 19 august 2011 18:29
Interviul pare o prostie enorma....si cred ca traducerea e de vina...nimeni nu cred ca e atat de prost din actori sa spuna ca s-a antrenat in stilul samurai si katana ( app. d-le zeno.marin din ce ai scris pare sa se inteleaga ca virgula katana ar fi un tip de sabie folosita de samuraicand de fapt ESTE sabia folosita de samurai,sau era...:))
Pe Jason Momoa l-am vazut in serialul sf.Stargate Atlantis unde a avut un rol principal in 3 sezoane si jumatate (din 5) si mi-a placut mult cum a jucat (chiar daca a fost tot un rol de dur dar si inzestrat cu o loialitate absoluta fata de prieteni si compasiune pentru cei slabi)....un rol mult mai complex decat cel din Game of Trones unde este evident ca a fost folosit doar pentru decor datorita aspectului de salbatic needucat dar totusi capabil de a avea sentimente. Cat despre Conan probabil ca se speculeaza tot pe aspectul lui de salbatic neimblanzit dar astept sa vad filmul inainte sa-mi formez o opinie.
Oricum pentru cei care agreaza oarecum genul SF. si vor sa-l vada pe Jason Momoa ,rolul Ronon Dex din Stargate Atlantis e reusit.....Serialul se poate vedea in conditii excelente (ca si multe alte seriale bune) pe VPLAY...

zeno.marin pe 19 august 2011 21:04
@Thirteen, da, asa este... Este chiar numele sabiei, dar din pacate comentariile pe paginile articolelor nu permit corecturi. Nu e insa chiar atat de grav, intrucat katana este totusi si un tip de sabie, deci greseala nu e chiar atat de mare.

Exemplu de alte tipuri de sabii: bokken - o versiune de antrenament a katanei (si folosita tot ed samurai). Sau de ce nu, gladius - folosita de... gladiatori. Si mai sunt multe, fiecare provenite din culturi si zone isorico geografice diferite.

In cazul lui Momoa, cred ca suntem amandoi de acord ca antrenamentul cu parul (sau ranga) este cel mai potrivit cu imaginea sa de - citez - "aspectului de salbatic needucat dar totusi capabil de a avea sentimente".

Champion pe 1 aprilie 2012 08:18
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells