Incredibles 2, încasări peste așteptări. Are cel mai bun debut al unui film de animație

de Cristina Grigore în 18 Iun 2018
Încasările obținute pe teritoriul nord-american au fost cu 30-40 milioane de dolari mai mari față de estimări

Animația momentului, Incredibles 2, a depășit așteptările realizatorilor și ale analiștilor la box office, scrie Deadline.com. Încasările obținute pe teritoriul nord-american au fost de 180 milioane de dolari, cu 30-40 milioane de dolari mai mult față de estimări.

Sequel-ul Disney/Pixar, lansat la 14 ani după filmul original, a întrecut astfel debutul record al lui Finding Dory (ce a marcat 135 milioane dolari în 2016) şi a devenit pelicula cu cele mai mari încasări în week-end-ul lansării din istorie.

În topul lansărilor americane, Incredibles 2 s-a clasat pe locul 8, însă a mai depăşit un record la categoria celui mai bun debut al unui film destinat audienţei generale – l-a întrecut aici pe Beauty and the Best, un alt hit Disney, apărut pe marile ecrane în 2017 (cu 174,6 milioane dolari la debut).

Cum s-a lansat deocamdată numai pe 26% din pieţele internaţionale – totalul internaţional a ajuns acum la 231,5 milioane de dolari încasări – sequel-ul are şanse destul de mari de a întrece suma obţinută de primul Incredibles, de 633 milioane de dolari.

Filmul arată puterea de atracţie a genului cu supereroi, indiferent că vorbim despre filmul live action, sau de cel de animaţie”, a notat analistul de box office Paul Dergarbedian.

Exploreaza subiecte similare:

Incredibles 2, Finding Dory, Beauty and the Beast

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells