Încă un premiu pentru Crulic

de Cristina Grigore în 10 Iun 2012
Încă un premiu pentru Crulic

Primul lungmetraj de animaţie românesc de după 1990, Crulic – Drumul spre Dincolo, scris, regizat şi produs de Anca Damian, a fost distins ieri la Festivalul Internaţional al Filmului de Animaţie Annecy, Franţa, cu marele premiu al evenimentului, Annecy Crystal Award.

Producţia, un documentar-eseu ce foloseşte în mod inventiv tehnici de animaţie variate, spune, emoţionant şi obiectiv, povestea unui tânăr român plecat la muncă în Polonia, unde este acuzat de un presupus furt şi aruncat în închisoare. Judecat în pripă şi ignorat de autorităţile române, Claudiu Crulic intră în greva foamei şi moare în condiţii inumane după patru luni de înfometare.

Foarte bine primit de juriile festivalurilor de film documentar şi de animaţie din toată lumea, Crulic a avut premiera românească în luna octombrie a anului trecut, şi are acum la activ opt premii întâi internaţionale pe lângă multe alte distincţii şi menţiuni.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 11 iunie 2012 15:33
Multumesc Cristina, suna interesant. Doar auzisem despre el, dar nu stiam subiectul. Am sa-l caut deseara, desi nu sunt sigur ca "se gaseste" prea usor.
alex_il_fenomeno pe 29 iunie 2012 00:19
@ zeno , eu l-am gasit si l-am urmarit , si pot spune ca merita .
alex_il_fenomeno pe 29 iunie 2012 00:20
un film surprinzator , atat de placut si de dramatic incat te atinge ... nu trebuie ratat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells