Iată trailerul la mult-așteptatul prequel al celebrului serial The Sopranos

de Marina Florea în 1 Iul 2021
Michael Gandolfini, însuși fiul lui James Gandolfini, joacă rolul principal, cel al tânărului mafiot

The Many Saints of Newark, prequelul la celebrul serial Clanul Soprano, cu fiul lui James Gandolfini, Michael, în rolul tânărului mafiot, are trailer oficial.

După 14 ani de la finalul ambiguu al serialului, iată prima perspectivă asupra noului Sopranos. Primul trailer pentru The Many Saints of Newark, prequel-ul serialului considerat de mulți cheia de boltă a televiziunii pe cablu, îl descoperă pe tânărul Tony Soprano (jucat de fiul lui James Gandolfini, Michael) devenind omul de oțel, șeful mafiei, pe fundalul violențelor rasiale din 1967 din Newark, New Jersey.

Prima privire asupra filmului marca New Line Cinema și Warner Bros, produs în parte de către creatorul seriei David Chase și în regia lui Alan Taylor, îl găsește pe tânărul Tony eșuând la studii dar înflorind sub aripa unchiului său, Dickie Moltisanti (Alessandro Nivola). Mama tânărului e jucată de Vera Farmiga. Filmul îl arată pe tânărul Tony „crescând într-una dintre cele mai tumultuoase perioade din istoria orașului Newark, devenind bărbat exact atunci când gangsterii rivali se ridică și pun sub semnul întrebării controlul familiei DiMeo asupra unui oraș tot mai sfășiat de conflictele rasiale. Prins în vremuri tulburi este și unchiul său iubit, Dickie Moltisanti, care se luptă să împace răspunderea în fața lumii și a familiei – și a cărui influență asupra nepotului impresionabil îl va transforma pe acesta din urmă într-un puternic șef mafiot”.

Pregătindu-se pentru același rol jucat cândva de tatăl său, actorul în vărstă de 22 de ani, care nu văzuse niciun episod din serial, a urmărit timp de șase ani toate cele șase sezoane și a ascultat cu orele monologurile tatălui său.

În trailer se poate vedea o distribuție variată printre care Leslie Odom Jr., Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen, John Magaro, Michela De Rossi și starul din Goodfellas Ray Liotta.

În linia filmelor despre clanul Soprano, trailerul are scene de violență, de la arme la pumni și chiar arme albe, plus violențele rasiale între bandele de albi și de negri din Newark, unde violențele din 1967 au lăsat 26 de morți și 700 de răniți în timpul a patru zile de răscoale rasiale, în timpul a ceea ce a rămas drept „Fierbintea vară a lui 1967”.

Creatorul seriei originale, David Chase, care declara în februarie 2019 că „pentru multe vreme a fost împotriva filmului, și încă mă îngrijorează”, a declarat mai nou că a fost interesat să exploreze copilăria lui Tony pe fundalul violențelor rasiale care explodau în New Jersey, așa cum s-a întâmplat în propria tinerețe.

„Locuiam în suburbiile New Jersey în acel moment, iar prietena mea lucra în centrul Newark-ului”, relata el. „Eram pur și simplu interesat în povestea cu răscoalele din Newark. Mă gândeam la violențele de stradă și relația lor cu crima organizată, și m-am gândit să le amestec”.

Prequelul „va descrie perioada lor de glorie”, a mai declarat Chase pentru Deadline. „Mafia era pe atunci foarte cizelată, în felul cum se îmbrăca, prin ceea ce făcea. Acea tradiție este urmată, mai liber, în serial. Nu erau, pe atunci, băieții în trening”.

Michael Gandolfini, care avea 14 ani atunci când tatăl său deceda, în 2013, în urma unui atac de cord în timpul unei vacanțe la Roma, relata pentru Vanity Fair anul acesta că filmul este „o poveste despre origini prin ochii lui Dickie Moltisanti, tatăl lui Christopher. Acel Tony Soprano pe care îl știm are dedesubt o vulnerabilitate, sub acel exterior dur, însă dedesubt există un puști creativ, optimist, bun și curios care s-a maturizat și s-a transformat în altceva...”

Pregătindu-se pentru același rol jucat cândva de tatăl său, actorul în vărstă de 22 de ani, care nu văzuse niciun episod din serial, a urmărit timp de șase ani toate cele șase sezoane și a ascultat cu orele monologurile tatălui său. „Aveam această încredere că David nu m-ar fi distribuit în rol dacă ar fi avut cel mai mic dubiu că nu ar fi funcționat”, relata tânărul actor pentru Vanity Fair.

Programat inițial pentru premiera în septembrie 2020, filmul, decalat din cauza pandemiei, va ajunge în sălile din Statele Unite pe 1 octombrie și pe streaming pe HBO după 31 de zile.

Exploreaza subiecte similare:

The Many Saints of Newark, The Sopranos, James Gandolfini, David Chase, Alan Taylor, Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Leslie Odom Jr., Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen, John Magaro, Michela De Rossi, Goodfellas, Ray Liotta, Michael Gandolfini

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 1 iulie 2021 22:35
Din păcate, nu e distribuit nici la cinema nici pe Hbo Go...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells