Iată filmele care au făcut cei mai mulţi bani în week-endul Crăciunului

de Gloria Sauciuc în 29 Dec 2014
Filmul Disney „Into the Woods” a strâns în ziua premierei, de Craciun, 15,1 milioane de dolari în SUA, fiind - ca şi încasari - pe un respectabil loc trei

Filmele Disney sunt un pariu sigur, dar nu si acum: Into the Woods a avut, weekendul acesta, premiera, iesind pe locul trei după The Hobbit si Unbroken în box office-ul american. Totuşi, simplul fapt că Into the Woods nu avut încasări de top la box-office nu înseamnă că a fost un eşec, notează publicaţia Entertainment Weekly: filmul muzical a strâns în ziua premierei, de Craciun, 15,1 milioane de dolari, fiind - ca şi încasari - pe un respectabil loc patru între filmele lansate de Crăciun, după Sherlock Holmes (2009), Les Miserables (2012) si Unbroken (2014).

Deşi Unbroken l-a depăşit pe Into the Woods atât în ziua premierei cât si în weekendul premierei, cele două au concurat umăr la umăr: Into the Woods a câstigat 15,1 milioane în ziua de Crăciun, Unbroken a câstigat 15,9 milioane de dolari. În weekend, Into the Woods a câstigat 31 de milioane de dolari, iar Unbroken 31,7 milioane de dolari. Se pare că publicul a fost atras, în mod egal, de musical-ul cu nume mari în distributie şi de filmul dramatic cu şanse de Oscar.

Totuşi, niciunul dintre aceste două filme nu a putut depăşi The Hobbit: Batalia celor cinci oştiri, aflat acum în cel de-al doilea weekend în care rulează. Ultimul film din trilogia Hobbit-ul a câstigat 41,4 milioane, suficient cât să rămână din nou locul 1 la box-office. Aceasta marchează o scădere de numai 24 de procente faţă de weekendul anterior, când a deschis cu 54,7 milioane de dolari în SUA, dovedind că seria marca Peter Jackson e pusă pe fapte mari.

Restul filmelor din top 5 a cuprins filme aflate în cea de-a doua saptamâna de la lansare: Night at the Museum: Secret of the Tomb a câştigat locul patru cu 20,6 milioane de dolari, iar Annie locul cinci cu 16,6 milioane. Aceste două filme uşoare de audienţă generală au fost, cu siguranţă, alegerea familiilor care au ajuns, de Craciun, în salile de cinema, pentru care alte premiere (Unbroken, Into the Woods, The Gambler) nu erau tocmai adecvate pentru micii spectatori.

Legat de The Gambler, este posibil ca weekendul Craciunului să nu fi fost momentul optim pentru filmul cu Mark Wahlberg, ce a ajuns pe locul şapte cu încasari de 9,3 milioane dolari, notează EW.

Celelalte filme din top 10 al weekendului, The Hunger Games:Mockingjay - Part 1 a fost numărul şase în cea de-a şasea săptamână cu încasari de 10 milioane dolari - si, în alte unităţi de măsură, a câştigat 306,7 milioane doar pe piaţa internă a Statelor Unite. The Imitation Game (cu 7,9 milioane), Exodus: Gods and Kings (6,8 milioane) si Wild (5,4 milioane) au completat diferenta pâna la zece filme.

Iata cum arată topul 5 al filmelor:

1. The Hobbit: The Battle of the Five Armies – 41.4 milioane dolari

2. Unbroken – 31.7 milioane dolari

3. Into the Woods — 31 milioane dolari

4. Night at the Museum: Secret of the Tomb — 20.6 milioane dolari

5. Annie – 16.6 milioane dolari

Exploreaza subiecte similare:

Into the Woods, Unbroken, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Annie, Night at the Museum: Secret of the Tomb, The Gambler, Exodus: Gods and Kings, Wild, The Imitation Game

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells