Harry Potter în vacanţă în România!

de Ştefan Dobroiu în 18 Oct 2009
Harry Potter în vacanţă în România!

Ultima oară am auzit de România la cinema în Orphan, horror-ul cu twist final salvator lansat la începutul lunii. Acolo, protagonista interpretată excelent de Isabelle Fuhrmann explica legătura dintre Transilvania şi România, punând capăt o dată pentru totdeauna uneia dintre marile confuzii ale americanilor (Transilvania este ÎN România) şi punctând iarăşi bizara aplecare a regizorilor şi scenariştilor de-a exila în ţara noastră toate ciudăţeniile.

Fascinaţia americanilor cu privire la România s-a concretizat acum câţiva ani la TIFF, când o româncă l-a întrebat pe Todd Solondz, unul dintre cei mai celebri regizori independenţi americani, cum i se pare la Cluj. Solondz i-a povestit atunci că, înainte de a zbura spre TIFF, a fost invitat la un prânz cu mai multe celebrităţi din lumea filmului, unde s-a discutat la un moment dat despre destinaţia de vacanţă a fiecăruia. Imaginează-ţi o listă lungă de locaţii exotice (şi extraordinar de scumpe), după care a venit şi rândul lui Solondz: "uite că eu merg în Transilvania", s-a lăudat regizorul, provocând "ooooh"-uri uimit-invidioase, spre amuzamentul şi încântarea românilor.

Origine a creaturilor ciudate şi adesea a bolilor cu simptome ieşite din comun, România a apărut pe lista ţărilor "cool" în principal după lansarea lui Dracula, apreciatul film al lui Francis Ford Coppola, care folosea şi dialoguri în limba română, pronunţate extrem de pocit de actorii principali. Cu toate acestea, printre vocile care se chinuiau să spună câte ceva în română (vezi acel "Domnul fie lăudat, am învins", al lui Gary Oldman) s-au auzit două cu pronunţie perfectă. Erau două actriţe de origine română, Mihaela Bercu şi Florina Kendrick, pe care Francis Ford Coppola le-a ales, alături de pe atunci necunoscuta Monica Bellucci, să le interpreteze pe miresele lui Dracula. Lăudabil la film este faptul că începe cu o scurtă prezentare a realităţii istorice şi a efectului vitejiei lui Vlad Ţepeş asupra otomanilor. Asta în primele două minute, că după aia...

De la filmul lui Coppola, am ajuns şi în gura familiei Simpsons! În sezonul 16 al celui mai longeviv serial animat al istoriei, în episodul Home Away from Homer Lisa câştigă bilete la cinema. Filmul (despre Kosovo) este deţinătorul unui prestigios trofeu, Găleata de Aur, obţinut la un festival din România. Nu prea se înţelege legătura dintre noi şi această dramă (atât de lirică, exclamă Lisa) despre doi soldaţi kosovari supuşi unor chinuri groaznice (aceştia trebuie să-şi bea la un moment dat propriile... lacrimi), aşa că nu e prea greu să ne imaginăm că scenariştii au apelat la primul "suspect de serviciu" în ceea ce priveşte ţările de care a auzit toată lumea, dar de care nimeni nu ştie nimic.

Nici Harry Potter nu putea sta departe de România. Trei referiri la ţara noastră se lăfăie în Harry Potter şi Pocalul de Foc, unde lumea îşi petrece vacanţa pe meleagurile noastre magice, străbătute, desigur, de dragoni ce hălăduie nestingheriţi. La cât de aproape e Bulgaria, e de mirare că nu a fost şi ea vizată de scenarişti. Dar stai, în Bulgaria este situată şcoala de magie Durmstrang, al cărei campion Viktor Krum i-o va tot lua înainte lui Harry Potter în competiţia Triwizard. Încă o situaţie când vecinii noştri sudici au parte de o imagine mai bună decât România...

Mai ştii exemple de filme în care se pomeneşte de ţara noastră? Ce părere ai despre imaginea ei în filmele de la cinema?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vali-titan pe 18 octombrie 2009 19:46
in Public Enemies ... este un personaj Anna...prostituata din Romania ce putea fi altceva
rob3rt_89 pe 18 octombrie 2009 20:25
in the terminal catherine zeta-jones povesteste cum au fost inventate croasantele .... cica turcii au venit sa ne cotropeasca bla bla nush ce si bucurestenii i-au momit cu croasante.....e tare faza k si filmul d altfel.........si van helsing spune ceva de vlad dracul iar hugh jackman spune la un moment dat" odihneasca-se in pace".......south park celebrul desen animat din sua are un episod cand pur si simplu ne face tara de kko citez" romania the asshole of the world" bine nu sunt departe de adevar.......friends la fel un episod cand rachel spune ceva de copiii sarmani din romania ...... seinfeld intr-un episod se intalneste cu o gimnasta din romania si vorbesc de ceausescu:)))) geniala faza.........etc
doinarac pe 18 octombrie 2009 20:32
Pana si in "Asterix si Obelix: Misiunea Cleopatra" , daca nu ma insel, uimitor, am auzit (sper ca bine) o referire la Romania, cand era vorba de ceva de genul : cum poti circula cu viteza, sau in felul asta fara sa anunti, unde te crezi in Romania?
doinarac pe 18 octombrie 2009 20:51
Romania este pomenita cam peste tot unde este nevoie de un loc unde se intimpla ceva anormal, iesit din comun!!!!
Noi insa stim mai bine care este realitatea, nu? De multe ori realitatea bate filmul.
Ma mir ca Borat si-a desemnat locul actiunii in Kazakhstan, dar a filmat in ROMANIA!!!!!
Speram ca nu multa lume stie asta!

anonim pe 18 octombrie 2009 21:24
Si sa nu uitam de filmul Hitman...cei mai tari asasini din lume crescuti in Romania.Iar legat de Dracula, Bram Stoker ar merita o statuie din partea noastra la ce publicitate enorma ne-a facut.
Zander pe 18 octombrie 2009 21:38
In transporter 2 mai este pomenita Romania ,era ceva despre un restaurant din bucuresti :).Sunt mai multe filme dar nu mi le mai amintesc ;)).........o sa mai trec cand mi le amintesc.
Ade pe 18 octombrie 2009 22:10
defapt in transporter 3 e ceva de bucuresti si zice tipa aia roscata ca stie un restaurant acolo. si in Goall 3 apare spital de urgente [chiar asa si scrie] si intr-o rulota scrie "fumatul interzis" :) si va mai fi un film din seria twilight filmat in romania.
daemon3000 pe 18 octombrie 2009 22:51
in Children of Men protagonistul e ajutat de o tiganca din romania sunt si cateva replici in romana
mitika pe 18 octombrie 2009 22:59
In seria twillight rivalii Volturilor de la inceputuri sunt roamanii. Stefan si Vladimir isi vor tronul inapoi.
Si cum am citit mai sus, marele John Dillinger a fost prins datorita unei prostituate din romania.
SI sunt de acord ca scenaristii americani folosesc romania ca pe Gaura neagra a lumii.

cristache pe 18 octombrie 2009 23:34
Referiri despre romania mai apare si in filmu Taken in care se spune ca fete aduse in special din romania si bulgaria sunt obligate sa se prostitueze in franta. AAA si filmul The Detonator este chiar filmat in Romania ( si la stadionul Ghencea ).Si mai sunt cateva filme horror ale caror nume nu-mi vin in minte)
Marin10 pe 18 octombrie 2009 23:41
Celebrii sunt romanii astia, bre!
Cristian pe 19 octombrie 2009 00:24
filmul 7 seconds e filmat in totalitate in romania, si wesly snipes pe cand juca in blade intentiona sa dea party-ul de ziua lui la castelul bran|(nu stiu daca a mai tzinut sau nu)
si sa nu mai pomenim ca in mai toate filmele cu vampiri se aduce vorba de transilvania(romania) si in seria underworld primul vampiri cica nu era de fapt vlad tepes ci era matei corvin :)) interesanta chestie.. e adevarat ca au fost aliatzi si api dusmani dar matei corvin nu are nici o legatura cu vampirii.. o gramada de chestii.. stiti de fapt care ar fi faza tare.. daca noi... romanii am stii sa profitam de publicitatea asta care ni se face gratuit(buna sau rea) dar nimeni nu face nimic...

copilu_rebel pe 19 octombrie 2009 00:27
Blood and Chocolate, productie germana, este filmat aproape integral in Bucuresti. Actorii principali sunt Olivier Martinez si Hugh Dancy, dar distributia este in principal formata din actori romani, printre care trebuie sa-l mentionam pe Claudiu Bleont.
In Misiunea, un film dedicat povestii lui Carlos Sacalul, putem observa o Dacie model clasic in plina ei splendoare :)) De asemenea, in Bourne Ultimatum apare o Dacie Logan. Ce mai reclama =))
In Twilight se mentioneaza in trecere de Romania si abia in cartea a 4a. Sa vedem daca pastreaza detaliul si pentru film.
In Harry Potter se mai mentioneaza tarisoara noastra si in prima carte/film, unde lucreaza unul din fratii lui Ron cu dragoni. El este cel care il ia pe dragonul lui Hagrid si il duce in Romania.
Intr-un film recent, Ghosts of Girlfriends Past, despre una dintre iubitele personajului interpretat de Mathew McConaughey se zice ca este romanca.
Si mai sunt nenumarate exemple, dar numai pe astea mi le amintesc acum.

page pe 19 octombrie 2009 01:07
asa este..majoritatea strainilor stiu de tara noastra ca "Transilvania" nu Romania..ar fii cool sa o renumim Transilvania ca sa scapam de toate..ROMania..de la Rom = romi (tigani)
daca nu gresesc tingan in engleza se scrie rom
asta e..chiar nu se vad banii din turism !!!
sa va mai zic ceva..ce azi citi ,este vb de Mircea Geoana..a spus mai de mult ca romania este o tara de 2 lei.. :| oare de ce mai candideaza la prezidentiale :-??

Oana pe 19 octombrie 2009 01:27
Filmul Youth without youth este facut dupa romanul lui Eliade si chiar joaca si actori romani!In film mai joaca si Tim Roth...cred ca filmul e facut tot de Coppola
angesa pe 19 octombrie 2009 08:33
to "page" : tocmai pentru ca fiind o tara de 2 lei (daca a zis asa) o poate cumpara usor!!!!
Nu degeaba suntem o destinatie "exotica" in filme.
Cel mai bine ar face un film de actiune, aventura, suspens, ceva gen "fast and furious" , drift, filmat la noi in tara, pe soselele noastre. Ar iesi ceva COOL!!!

valy13iony pe 19 octombrie 2009 08:55
din cate imi amintesc, in sezonul al doilea din buffy aflam ca pe angel,vampirul, l-a bestemat o tiganca romanca sa aiba suflet si sa umble prin lume chinuit de constiinta. a, si tipa aia mica, willow, ne pocea limba recitand o vraja. :)
Allexa pe 19 octombrie 2009 09:16
Romania mai este mentionata si in filmul "Anastasia - The mystery of Anna" din 1986, in regia lui Marvin J. Chomsky, cu Amy Irving in rolul principal. In film, Anna povesteste cum cel care a salvat-o dupa asasinat a dus-o in Bucuresti, unde a petrecut vreo cativa ani. Se pare ca tara noastra era faimoasa inca de pe atunci :)
Vlad pe 19 octombrie 2009 09:46
In Transporter 3 e si filmat in Romania.
Kiyana pe 19 octombrie 2009 09:57
mai este si filmul de groaza Pulse care a fost filmat in Bucuresti, mai exact in Politehnica (in A-uri si B-uri - politehnistii stiu!). E vorba despre niste studenti care descopera ca aparatura lor electronica a stabilit un canal de comunicare cu lumea mortilor. Filmul e un remake dupa varianta japoneza (care e mult mai buna).
Daniel pe 19 octombrie 2009 10:20
Daca bine retin si in "MIRRORS" e filmat tot in Romania. :)
just me pe 19 octombrie 2009 10:37
SE FAC FILME CA ROMANIA E TARA TUTUROR POSIBILITATILOR BIZARE SI NEGATIVE, AMERCANII PRIN FILMELE LOR VAD ROMANIA CA CEVA CIUDAT , CIUDATI AM FOST SI ACUM 60 DE ANI CIND NE-AU LASAT PE MINA RUSILOR!!!!
Kiana pe 19 octombrie 2009 11:05
Se mai pomeneste de Romania si in filmul "The Cave", care este si filmat la noi (A group of cave-divers and scientists explore a newly found cave system in Romania etc etc etc) si in care apare si Marcel Iures.
eli pe 19 octombrie 2009 12:24
"Blood and Chocolate" e filmat in Romania, in partea veche a Bucurestiului si cuprinde imagini ft frumoase de altfel. Istoria este in schimb pocita din nou, spune ca maghiarii ar fi stapanit la un moment dat tot tinutul...
biscrem pe 19 octombrie 2009 12:25
sincer despre romania in filme sa auzit doar atunci cabd era vorba de dracula sa mai stiu eu ce dragoni dar ceva mai ca lumea desore noi nu sar fi auzit dar asta e
AryaS pe 19 octombrie 2009 12:54
De ce se numeste articolul tau "Harry Potter in vacanta in Romania"? A, pardon, ca sa te asiguri ca va fi citit. :))
Szilard88 pe 19 octombrie 2009 12:56
Din cate imi amintesc in seria Underworld iar fac parte niste domnitori romani vampirizati
Lucy06 pe 19 octombrie 2009 12:57
In "Blood and Chocolate" joaca si Maria Dinulescu, Raluca Aprodu, Busu..:))
Romania este tara cenusareasa despre care americanii cred ca-si pot bate joc. A devenit un simbol al saraciei sau cuibul unde-si fac veacul fiintele supranaturale (The land of choice: vampires, bitches, gypsies, etc.), este tara nimanui. Daca nu exista, trebuia inventata.

Steeef pe 19 octombrie 2009 14:31
In Ghost of Girlfriends' past si Ils (THem) mai e
Zander pe 19 octombrie 2009 14:42
Mai este pomenita Romania in Veronica Mars adica Nadia Comaneci dar nu mai retin ce episod si in alt episod este pomenit Ilie Nastase si sunt mai multe mentionari in serial dar nu mi le mai amintesc :)
bodoknut pe 19 octombrie 2009 14:59
in X-files, seria pentru televiziune este vorba intr-un intreg episod despre Romania. Episodul are ca subiect blestemele unei tiganci din Romania, fapt investigat de cei doi agenti. Batrana tiganca chiar vorbeste despre Romania.
Un alt serial de succes in care se face referire la Romania este The Family Guy, de altfel exista in sezonul 1 al serialului de animatie, American Dad, un episod in care se vorbeste despre Romania.
Mai sunt foarte multe filme low budget care se filmeaza in Romania si care distorsioneaza foarte mult perceptia strainilor despre tara noastra, dar de... chiar si publicitatea negativa e tot un fel de publicitate.
Bine ca in ultimul rand nu au mai aparut reportaje despre copii din orfelinate si cei bolnavi de sida.
Imi iubesc tara si imi pare rau ca celor de la putere nu le pasa de ea, cum ar fi partidele politice care au uitat ca traiesc in Romania si ne manipuleaza cum vor ele pentru a-si atinge scopurile...
Pacat de tarisoara asta plina de minuni....
Pace !

oana pe 19 octombrie 2009 16:25
un episod din relic hunter este filmat in romania
healtheworld pe 19 octombrie 2009 16:43
Dark Prince - the true story of Dracula sau Blood and Chocolate, ambele filmate in Romania, si avand in distributie si cativa actori romani.
ramy11 pe 19 octombrie 2009 16:45
in x-files sezonul 2 este un episod despre "calusari". intr-adevar filmul lui coppola "youth without youth" are multe scene filmate in romania, la piatra neamt si la bucuresti, dar tocmai pentru ca actiunea nuvelei initiale a lui eliade se petrece in aceste locuri. apoi mai este filmul "gadjo dilo", facut de francezi, cu rona hartner si romain duris (in care apare si adi copilu' minune si e de tot rasul).
npn pe 19 octombrie 2009 17:00
Filmul "Ils".
diana pe 19 octombrie 2009 17:05
the brothers bloom ..protagonista sta in castelul peles...pe care la un moment dat il arunca in aer...de plictiseala :))
georgica fara frica pe 19 octombrie 2009 17:12
si in bloom brothers ati uitat filmat in romania la palatul peles
martyn pe 19 octombrie 2009 17:29
"The Cave" este un film unde actiunea se petrece pesemne in Romania
adelyky pe 19 octombrie 2009 17:33
in filmul The man who cried, johnny depp joaca rolul unui tigan si lautarii din shatra lui sunt romani si canta in romaneste...am ramas blocata in film..:|
LavyBogdy pe 19 octombrie 2009 17:45
Si in serialul Friends se pomeneste de Romania,mai exact Monica "ne face de rusine" : prima data cand ii da unu 20.000 de dolari bacsis si replica ei este "nu trebuie sa-mi dai valoarea Romaniei" iar a doua "in Romania traiesc copii abandonati si bolnavi" (saw ceva de genu).
loly pe 19 octombrie 2009 17:57
ce ziceti de anaconda 4... actiunea se petrece in romania
mongolarix pe 19 octombrie 2009 18:02
dragi mei sudisti !! ca va suparati k nu asta e adevarul!! Dar lucruri bune cand auzi de ROMANIA sau mai bine spus Transilvania ..in nici un caz nu auzi de sud......A ba da ..auzi ..prostituate , lautari..si multe alte lucruri de mahala!!
aluas_simona pe 19 octombrie 2009 18:09
"the cave" este filmat la noi in retezat
de asemenea intr-unul din episoadele serialului "vanatorii de comori" tia carrere are o misiune in transilvania

Bloo pe 19 octombrie 2009 18:14
Cred ca nimeni nu a mentionat pana acum, in True Blood (serialul), de asemenea, se face referire la Romania intr-un episod (sau vreo 2, 3 nu mai tin minte), da' e un seial cu vampiri deci normal ca Romania e mentionata. :))
Mie personal imi place oarecum faptul ca "ideea cu vampirii" se trage de la noi, sau ma rog, asta e ceea ce cred apoape toti. Da' oricum e fain ca suntem mereu"conectati" cu vampirii :) Bine ca restul chestiilor negative care sunt pomenite in file cand vine vorba de Romania, nu ma incanta dar ce sa-i faci, soarta. :P

floraricica pe 19 octombrie 2009 18:21
Au facut americanii un film despre Vlad Tepes unde apare numele si imagini din Romania
MaNuTa pe 19 octombrie 2009 19:26
Si in serialul supernatural se vb de romania :X
Simiii pe 19 octombrie 2009 19:35
In Desperate Housewives in sezonul 4 sau 5 :-?? cred ca 4 pe la sfarsit atunci cand vine cathrine sau cum o cheama(aia care se imprieteneste foarte bine cu bree si isi deschid o afaracere impreuna) fiica ei adoptiva(cealalta a murit intr`un accident) care semana exact ca fiica ei naturala a fost luat dintr`un orfelinat din Romania :D
a da si in ghost of girlfriends past ala zice ca nu a vorbit prea multe si replica e : pentru ca este din romania :)( ne cam jigneste aici,de parca educatie nu e buna,bine nu se compara cu alte tari,dar totusi invatam limba engleza)

lol.lol pe 19 octombrie 2009 19:59
poi iti dai seama ca prostituata aia putea sa o denumeasca din orice alta tara....ciudat ca tocmai din romania.....tu-ti dai seama ce prostituate avem noi?:))))
sik54 pe 19 octombrie 2009 20:28
In Children of men e o tiganca ce vorbeste in romana,un personaj bunicel,dar de ce trebuia sa fie tiganca?!
LavyBogdy pe 19 octombrie 2009 21:33
Am uitat sa mentionez ca si in "The Thomas Crown Affair" Renee Russo face misto de romani; "-Cine se oboseste sa invete romana?"...
anca pe 19 octombrie 2009 21:46
In Gossip Girl unul dintre personaje face un tur al Europei trecand si prin Bucuresti. Si in filmul "Van Helsing" cu Hugh Jackman o mare parte din actiune se petrece in Romania, mai exact in Transilvania.
problema pe 20 octombrie 2009 10:44
"The Brothers Bloom" (2009), e filmat la castelul Peles si la Cazinoul din Constanta.
problema pe 20 octombrie 2009 10:47
"The Brothers Bloom" (2009), e filmat la castelul Peles (ca fiind o resedinta intr-un stat din SUA) si la Cazinoul din Constanta (ca fiind o locatie din St. Petersburg, Rusia).
adrian pe 20 octombrie 2009 13:20
@vali-titan: Anna din Public Enemies nu intra in aceeasi categorie cu referirile la Romania din articolul asta. acolo este vorba de Anna Sage care era din Romania si-n realitate. are si o pagina de wikipedia.
MatzaMica pe 20 octombrie 2009 14:59
in buffy the vampire slayer willow ca sa ii redea sufletul lui angel a rostit vraja in romana :D
Gociu pe 20 octombrie 2009 17:32
- page , in engleza la tigan se zice gipsy....cata prostie exista in ziua d azi in unii oameni....
irinuka pe 20 octombrie 2009 17:48
si in vampire diaries se precizeaza de romania tot despre vampiri ....dar fiind un serial cu vampiri mi se pare normal.....zicand k zvonurile ce vin din romania despre vampiri fiind false...
Livia pe 20 octombrie 2009 18:17
cu multi ani in urma am vazut un serial despre viata lui Johann Strauss, iar acolo se pomeneste ca fratele nustiucui a fost trimis in "BLOODY ROMANIA". Eram mica, dar a fost prima data cand am auzit intr-un serial strain numele Romaniei. Am ramas marcata, de-aia am tinut minte si filmul.
Lucy06 pe 21 octombrie 2009 01:29
“Les rois maudits” (“Regii blestemati”) cu Gerard Depardieu a fost filmat tot in Romania. Si mai nou, am vazut trailer p youtube, va aparea in decembrie "Transylmania"! O comedie facuta in Romania, cu niste studenti veniti sa studieze in Transilvania (lol) pt un semestru si care petrec, mai mult sau mai putin, cu niste vampiri.
misubeje pe 21 octombrie 2009 10:58
Hai sa dam si un exemplu mai dragutz. Comedia romantica Alibi din dragoste ( Her Alibi ) din 1989. Puteti citi mai multe aici: http://www.cinemagia.ro/filme/her-alibi-alibi-din-dragoste-781/
misubeje pe 21 octombrie 2009 11:48
Am uitat sa spun ca cea mai drgutza faza este atunci cand ea este interogata la politie si la un moment dat ii injura zdravan in romaneste, iar in momentul in care translatorul este intrebat ce a spus, acesta raspunde FRAZA INTRADUCTIBILA. :-))
andrei pe 21 octombrie 2009 22:35
BLOODRAYNE - in primul film, actiunea are loc pe meleaguri romanesti daca nu ma insel. nu mai stiu exact, am vazut de mult filmul.
ALIAS (tv show) - au loc 2 misiuni la Bucuresti in 2 episoade diferite. Se aud mormaieli de limba romana, unele bune, altele mai pocite, chiar si Jeniffer Garner se descurca cat de cat binisor. Pacat doar ca in ambele episoade se prezinta partea cum ca la noi e PLIN de spitale de nebuni si de criminali in serie
BRING IT ON - in primul film, dupa ce o gimnasta face o groaza de acrobatii pe acolo, se mira una din majorete ca "where's this girl from? Romania?" facand referire la Nadia Comaneci
LOST - chiar si aici se face o mica referire la Romania prin sezonul 3 cred cand ajung cei de pe insula la cabana lui Mikhail, acesta avand pe perete un poster cu Nadia Comaneci, dar din pacate (si daca bine tin minte) zice ca respectiva e unguroaica, nicidecum romanca.

MirceaCeaTanara pe 23 octombrie 2009 20:55
in Criminal Minds..un episod despre un fel de secta printre care si romani..etc....apar si cateva replici in romana precum"puiule" sau" sa nu le spui nimic despre fratii tai"
cam creppy dar e despre romani!

stefan_bjj pe 24 octombrie 2009 18:37
Suntem niste prosti. Nu profitam deloc.
dada pe 25 octombrie 2009 01:13
si in lost se pomeneste de nadia comaneci, unul din personaje avand chiar si o poza si un filmulet cu ea.
Gaby pe 25 octombrie 2009 20:53
Si in Viva la Bam. (cu Bam Margera din Jackass) e un episod in care vine in Romania sa cumpere o sticla de vin de la castelul Bran. Faza interesanta a fost ca el conducea un lamborghini sau ferrari si romanii erau in carute.
Game pe 26 octombrie 2009 15:43
Pana si-n Criminal Minds, apare romania.....reprezentata de niste tiganani, desigur :(
alexa pe 30 octombrie 2009 16:48
Pacat,se pare ca toata lumea a uitat de My Giant cu Ghita Muresan si Billy Cristal...
asteri pe 1 noiembrie 2009 02:36
si in 2 days in paris,un taximetrist rasist are ceva de comentat cu privire la romania,negativ,desigur:(
and-Ra pe 2 noiembrie 2009 19:46
Filmul "Severance"
and-Ra pe 5 noiembrie 2009 23:46
Filmul "Vlad" (2003)
and-Ra pe 5 noiembrie 2009 23:48
Filmul "The Cave"
Lavinia pe 6 decembrie 2009 18:26
Could Mountain e filmat in Romania :) e super filmul
never75 pe 18 decembrie 2009 18:25
cea mai buna reclama pt. noi ar fi filmul VLAD TEPES care ar trebui sa apara la anul,cu BRAD PITT in rol principal
monisss pe 20 decembrie 2009 16:52
Fain...cu ocazia asta afla si cei de la Hollywood cate ceva despre Romania si poate se hotarasc sa vina sa isi petreaca vacantele aici, macar din curiozitate, pentru ca Romania este o tara foarte frumoasa, in pofida a ceea ce se spune...pfooaa dar ce spun eu ca vedetele de la Hollywood sa vina sa isi petreaca sarbatorile aici cand nici macar noi nu le facem aici...nu stiu cati dintre cei de aici au vizitat locurile superbe pe care le avem, insa pe care nu stim sa le pretuim si sa le facem cunoscute...
STEFAN pe 22 decembrie 2009 11:06
Borat-filmat in romania
Anaconda 4-filmat la snagov
the Amazing Race-filmat in romania
si ultimul dracula la fel este filmat in romania :D

ramonika0593 pe 24 decembrie 2009 00:50
Voi tot ziceti de filme da sa stiti ca si in desene am fost pomeniti:))) in spioanele mai exact intrun episod cu gimnaste care cele de la noi arau transformate in niste descreierate ce faceau ca maimutele=))....in altele numi aduc aminte sigur daca am fost pomeniti:))
iojan alexandru pe 28 decembrie 2009 16:28
fratilor eu m-am saturat de americanii astia care nu stiu nimik despre noi. Niste minciuni mai mari decat ei ...
Alexandru pe 28 decembrie 2009 21:25
wai vortex sa ma KAKA la tinen-gura
Claudia pe 30 decembrie 2009 14:12
Da, si eu am vazut filmul public enemies in care era o romanca, superb film
ina_radutu pe 1 ianuarie 2010 16:22
nu pe bune!!!!!!!!!!!!!voi va certati pe motivul asta!!La multi ani,Vortex!nu ! nu de alta,dar ne trebuiesti..
kristiansen pe 2 ianuarie 2010 10:18
Miar place ca Harry Potter sa vina in vacanta in Romania.
Neytiri pe 6 ianuarie 2010 12:22
Mirrors si Cold Mountain au fost filmate in Romania :-?
sweet_ana pe 9 ianuarie 2010 20:21
mirrors a fost filmat in romania si could mountain
nobody pe 13 ianuarie 2010 18:22
da...ils...sau them a fost filmat la snagov shi cik i-a shocat p americani...fiind inspirat dupa un caz real...nishte pushtani de 10 ani omoara o profesoara frantzuzoaica shi p sotzul ei ....daahhh...crek numai in romania se putea intampla asha ceva...
mihai pe 19 ianuarie 2010 19:15
in hellboy the golden army se vb de romania din cate imi amintesc vedeti macar suntem si noi buni la ceva :la ciudatenii
Nitu_ovidiu2007@yahoo.com pe 29 ianuarie 2010 01:59
ATI TOT VORBIT CA NE-AU FACUT DE CACAO: dar avem si noi ceva bun cum ar fi episodul de top gear in care zice lideru( nu imi vine acum in minte cum il cheama) ca nu ar mai pleca de aici din transilvania niciodata , cu episodul ala ne-am mai scos , ar mai fi ,filmele de duzina facute de van damme la buftea , acum in mai o sa apara cel mai tare documentar despre Delta dunarii ( Discovery) ,a mai fost un film vechi cu Anthony Quinn in care el este roman si se vinde la nazisti :)) filmat la buftea oricum intrati pe id meu ca va zic mii si mii , faza e ca avem 2 case bune de productie buftea si kentauros si fac BANIIII..
MissBlossom01 pe 2 februarie 2010 13:22
in harry potter 2..oul de dragon al lui hagrid parca..sau fratele lui Ron care creste dragoni in Romania..ceva de genu :p.
me... pe 3 februarie 2010 12:02
sa nu uitam de cold mountain ,care e filmat in ROMANICA...;))
adra pe 3 februarie 2010 15:40
Top Gear. m-a deranjat faza cu tiganii dar aproape ca mi-a venit sa plang cand au laudat peisajele (Transfagarasan) si ne-au multumit ca exista asa ceva ...na...multuminm si noi lui ceausescu ca ne-a facut transfagarasanu...ca de nu..nu-l aveam in ziua de azi :P
si Bear Grylls a filmat un episod din Ultimate survival ...bine ca nu a zis nimic de tiganii de aici

edvina pe 4 februarie 2010 15:30
In faimosul serial Desperate Housewives in nu stiu ce sezon a aparut o romanaca lucrand ca menajera in casa familiei Sollis!Totusi suntem neam de tigani,uitati-va pe strada cum sunt oamenii si nu va mai trebuie alte explicatii.
littleangel8910 pe 7 februarie 2010 18:50
In filmul "The life of David Gale", personajul interpretat de Kevin Spacey spune la un moment dat ca un anumit ritual (o aparenta crima), are radacini in Romania si era folosit pentru smulgerea informatiilor de catre securisti, in timpul comunismului
luci4n pe 14 februarie 2010 01:04
In transporter 3 apar scene jucate in Romania ...
alina pe 17 februarie 2010 21:47
ar fii frumos sa se filmeze la noi in tara si unele scene din viitoarele serii din twiiling......ca doar de la noi sunt vampirii si DRACULA :))
ionutzoo7 pe 17 februarie 2010 23:08
In criminal minds era vorba despre o familie de romani intr-un episod,care cautau o sotie pt fiul lor de 11 ani.Gaseau fata,ii ucideau familia si o rapeau.SI practicau ritualul asta de zeci de generatii.Misto,nu?
geroge9811 pe 25 februarie 2010 23:14
Man fratilooor!!....Ia mai terminati cu toate astea. peste tot filme care s facute in Romania...drak sa le ia de filme ca exista si alte lucruri importante in romania..Vortex avea mare dreptate....trebuie sa fim mandri de tare noastra..asa cu defectele ei cu tot.....Ca tot America e mai urata ...cu toti mafioti si golanii de acolo...Apropo..il ador pe Harry Potter.... si as da orice sal vad!!! :D:D...stai ca mi-am amintit...Ce tot aveti cu tigani fratilor???....Vb de ei..ca si cum ar fi gunoaie...si nu sunt..sunt si ei oameni..ca si noi..au si ei drepturi.....o fi ei mult mai rai si violenti decat noi....dar asta e din vina unora....care isi invata copii sa fie asa..si coopii isi invanta copii lor...si tot asa...ca dak at fi un tigan educat..nati mai vb asa de ai....dar uite ca nu prea este.....E..
Oricum ideea e ca trebuie sa fiti mandri de tara in care locuiti.....si dak vreti sa fiti vazuti ca niste egali in ochii americanilor...incercati sa fiti mai civilzati...fara batai injuraturi gunoaie si altele...sa vada si altii...CA ROMANIA NU E DE TOT RASUL!!...E TARA NOASTRA SI TREBUIE SA TINEM CU EA!!!!!

monisss pe 13 martie 2010 23:22
;)
MissBlossom01 pe 6 aprilie 2010 17:02
romania a mai fost mentionata de cateva ori bune in prima carte!
si jk rowling a si vizitat Romania acum cativa ani,iar sora mea mi-a adus un autograf :)

Radu1711 pe 16 aprilie 2010 18:54
sper sa ii placa la noi, nu drumurile ci peisajele
marylin01 pe 23 mai 2010 22:38
In mai multe filme pe care le-am vazut era pomenita Romania ,in general nu prea am o parere buna despre imaginea tarii noastre in filme. Un exemplu care imi vine in minte ar fi Terminalul... a zis si cineva mai sus... dar eu imi aduc aminte ca a zis geva de genul: 'croasantele au foat inventate in Ro' dar nu a continuat povestea fiind considerata ' a stupid story' si ca romani 'don't give a shit' in ceea ce priveste aceasta poveste. :))
diana pe 23 iunie 2010 15:41
cel mai tare este harry
Sarra pe 23 iunie 2010 15:43
Esti super, Harry!
alex_il_fenomeno pe 25 iulie 2010 08:29
filmul "Fire and Ice" , o coproductie romano-americana , in care apar si foarte multi romani , este filmata integral in muntii Carpati!
aly_dayana pe 6 august 2010 18:37
Romania este o tara foarte des intalnita in carti/filme si voi da cateva exemple ( nu stiu daca au mai fost spuse sau nu):
in Harry Potter se mentioneaza echipa de vajthat a Transilvaniei (care invinge), Charlie calatoreste in Romania si mai sunt cateva replici despre Transilvania
in filmul Harry Potter si Talismanele Mortii va juca un actor roman
in Twilight 4 se mentioneaza Romania
in filmul Blood and Chocolate actiunea se petrece in Bucuresti si apar cateva replici in romana

larysa_maya pe 27 octombrie 2010 13:32
este foarte tare. las.................... odata .este tare dragut
HB pe 11 aprilie 2011 16:21
Borat a filmat la noi.
Dacian pe 28 iunie 2011 12:12
In "La Piovra", celebrul serial italian, pana la urma seful tuturor mafiotilor e ex-nazistul de origine romana, Chiriu. Surprinzator ca nu ati amintit de "My Giant" sau "Her Alibi", care se tot dau la TV. Mai era si "Descending Angel" cu Eric Roberts. Si multe alte seriale, cam in fiecare apare pana la urma intr-un episod o referire si la Romania.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells