Gigantic, noua animaţie Disney, va beneficia de creativitatea scenaristei lui Inside Out

de Cristina Grigore în 4 Oct 2016
Pelicula este programată să ajungă în cinematografe în 2018

Disney Animation Studios câştigă tot mai mult teren în faţa liderului de la Hollywood, Pixar, pe segmentul filmelor de animaţie. Big Hero 6, Wreck-It Ralph, Frozen, Zootopia sunt exemple incontestabile în acest sens, în curând urmând să fie lansat un alt titlu ce va cimenta succesul la box office al studioului de anul acesta – animaţia Moana, ce-l are drept cap de afiş pe ultra popularul Dwayne Johnson.

După un 2017 în care nu a programat nicio animaţie, Disney Animation va reintra în scenă cu Wreck-It Ralph 2, dar şi Gigantic, film ce va beneficia, anunţă Deadline.com, de aportul regizorului lui Tangled, Nathan Greno. Alături de el va sta şi Meg LeFauve, extrem de apreciată de producătorii din Cetatea filmului pentru scenariul lui Inside Out şi The Good Dinosaur (după care a urmat şi un contract pentru scenariul lui Captain Marvel). În plus, LeFauve este a doua femeie pe care Disney o alege să co-regizeze o animaţie după Jennifer Lee, cea care, venită tot de pe poziţia scenaristului, a lucrat pentru Frozen cot la cot cu Chris Buck.

Povestea din Gigantic este o variaţie a celei din Jack şi Vrejul de Fasole. Acţiunea se petrece în Spania, în timpul Erei Exploratorilor, când adolescentul Jack porneşte spre o lume secretă, în nori, populată de giganţi. Pe drum o întâlneşte pe Inma, o tânără uriaşă de 10 ani şi 18 metri, cu care se împrieteneşte şi căreia îi promite ajutor în drumul spre casă. Misiunea sa nu se dovedeşte însă atât de simplă, căci Inma nu este chiar uşor de stăpânit, iar giganţii, deloc uşor de îmblânzit.

De coloana sonoră se vor ocupa Robert Lopez şi Kirsten Anderson-Lopez, cei care au bucurat mii de copii cu muzica din Frozen. Lansarea în SUA este programată pentru 21 noiembrie 2018.

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells