Filmul Belfast, favorit la câștigarea Premiului Oscar

de Cinemagia în 24 Nov 2021
Producția independentă este considerată favorită la câștigarea Premiului Oscar la categoria "cel mai bun film"

Gala Premiilor Oscar va avea loc la data de 28 martie 2022, dar specialiștii fac deja previziuni în privința titlurilor ce pot fi nominalizate sau chiar a câștigătorilor.

Belfast pornește cu prima șansă după ce a avut recenzii foarte bune până în acest moment. Producția regizată de Kenneth Branagh a câștigat deja premiul "People's Choice Award" la Toronto International Film Festival și a avut un impact pozitiv.

Lansarea în cinematografele din SUA a avut loc pe 12 noiembrie și încasările din weekend-ul de debut s-au ridicat la 1.8 miloane de dolari. Trebuie menționat că 73% din public a fost din categoria 35+ ani. Lansarea în cinematografele din Marea Britanie este programată pentru 21 ianuarie 2022. Tot în acea perioadă este așteptat să ajungă și în România.

Belfast este un film semi-autobiografic, în care se prezintă povestea unei familii din clasa muncitoare în timpul incidentelor ce au avut loc în orașul Belfast între august 1969 și începutul lui 1970. Din distribuția acestui film fac parte Jude Hill, Caitriona Balfe și Jamie Dornan.

Belfast este principalul favorit la câștigarea Premiului Oscar la categoria "Best Picture" avand cota 3.75

Iată care sunt celelalte favorite la câștigarea Premiului Oscar:

The Power of the Dog - Un alt film care a avut parte de recenzii excelente după premieră, mai ales că a câștigat și Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneția, pentru regia asigurată de Jane Campion. Din distribuția acestui film fac parte Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst și Jesse Plemons. Acțiunea are loc în 1925, în orașul Montana, unde viața temutului fermier Phil Burbank este dată peste cap după ce fratele său vine acasă cu noua soție. Acest film a avut premiera pe 17 noiembrie, iar de pe 1 decembrie va fi disponibil și pe Netflix. Cota sa pentru câștigarea Oscarului este 6.00, fiind cotat cu sansa a doua la pariuri sportive NetBet.

Nightmare Alley - Filmul va avea lansarea pentru data de 17 decembrie și prezintă povestea unui om ambițios din lumea carnavalului, interpretat de Bradley Cooper, care ajunge să aibă o relație cu o psihiatră interpretată de Cate Blanchett. Relația dintre un om specializat în manipulări și o psihiatră dă naștere unei intrigi excelente. Nightmare Alley are cota 8.00 pentru câștigarea Premiului Oscar.

Licorice Pizza - Un alt film cu Bradley Cooper în rolul principal, iar din distribuție mai fac parte Maya Rudolph și Sean Penn. Licorice Pizza prezintă povestea unui licean care încearcă să devină actor în anii '70. Lansarea va avea loc pe 26 noiembrie, iar așteptările specialiștilor sunt destul de mari. Tocmai din acest motiv, filmul este al patrulea favorit la câștigarea Premiului Oscar și are cota 10.00.

House of Gucci - Unul dintre cele mai așteptate filme din acest an, House of Gucci a avut premiera mondială la Londra, pe 9 noiembrie, iar în țara noastră va ajunge la finalul acestei luni. Este bazat pe cartea The House of Gucci: A sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed, scrisă de Sara Gay Forden în 2001. Așa cum îi spune și numele, House of Gucci prezintă povestea spectaculoasă a familiei Gucci, cu toate momentele tensionate pentru care s-a consacrat, ce au culminat cu uciderea lui Maurizio Gucci. Din distribuție fac parte nume precum Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino și Salma Hayek. De asemenea, Mădălina Ghenea este în rolul Sohpiei Loren. Cota acestui film pentru câștigarea Oscarului este 11.00.

Exploreaza subiecte similare:

Maya Rudolph, Licorice Pizza, Mădălina Ghenea, Salma Hayek, Al PAcino, Jared Leto, Adam Driver, Lady Gaga, House of Gucci, Sean Penn, Bradley Cooper, Jesse Plemons, Kirsten Dunst, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Nightmare Alley, The Power of the Dog, Jamie Dornan, Caitriona Balfe, Jude Hill, Kenneth Branagh, Belfast

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells