Filmele lunii decembrie 2012

de Ștefan Dobroiu în 1 Dec 2012
Filmele lunii decembrie 2012

Încep filmele de Oscar, iar 2012 își ia la revedere cu explozii și lupte corp la corp. Azi începe o lună bogată, cel puțin din punctul de vedere al filmelor pregătite pentru premiera în cinematografe. Două sunt titlurile pe care Cinemagia le-a așteptat cu nerăbdare, dar oferta din cinema este mult mai bogată decât te-a obișnuit până acum luna decembrie. Află recomandările noastre din materialul de mai jos!

Omul cu pumni de fier
Începi luna cu Rise of the Guardians/Cinci eroi de legendă și o continui, pe 7 decembrie, cu păruieli în stilul lui Quentin Tarantino. Omul cu pumni de fier este un film recomandat doar, și nu regizat, de celebrul Tarantino, care va veni pe ecrane în ianuarie, cu Django Unchained. Omul cu pumni de fier te poartă într-un sat din China, unde un străin misterios este forțat de clanurile locale să facă arme. Nu trece mult și gâlceava dintre mici și mari dă în clocot, iar rezultatul vor fi o mulțime de efecte speciale, explozii și valuri de sânge. Pe afiș îi vezi și pe Russell Crowe și Lucy Liu...

Motoare sfinte
Tot weekendul următor este și momentul când se lansează Holy Motors/Motoare sfinte, film ce a făcut senzație la Cannes și e deja considerat una dintre cele mai originale producții ale lui 2012. Motoare sfinte prezintă o zi din fantastica viață a unui bărbat, care se schimbă de la o oră la alta, așa cum un asasin trece de la o țintă la alta. Când bărbat, când femeie, când tânăr, când bătrân. Un film atât de dezlănțuit și greu de descris în cuvinte ar fi bine să fie văzut pe marele ecran pentru o experiență completă.

Hobbitul: O călătorie neașteptată
Nu mai e nevoie să o spunem: prequelul la trilogia Stăpânul inelelor este cel mai așteptat film al sfârșitului de an. Peter Jackson se întoarce în lumea lui J.R.R. Tolkien pentru a spune povestea blajinului Bilbo (Martin Freeman), pornit în aventura vieții sale alături de 13 pitici chitiți să-și recupereze tezaurul din măruntaiele Muntelui Singuratic. Cum sursa literare este puțin cam străvezie pentru trei lungmetraje, cu siguranță Jackson a aruncat mult mai multe informații în acest prim film The Hobbit (celelalte vin în decembrie 2013 și 2014), durata premierei din 14 decembrie fiind de două ore și 40 de minute! Noi de-abia așteptăm să ne reîntâlnim cu Gollum și să vedem cum arată pe ecran concursul de ghicitori dintre el și Bilbo. Filmul va fi proiectat în România și în formatul 48 de cadre pe secundă.

Anna Karenina
Nu doar Hobbitul: O călătorie neașteptată are șanse la Oscarurile de la anul, ci și Anna Karenina, ecranizarea lui Joe Wright după romanul lui Tolstoi. În rolul titular o să vezi pe Keira Knightley, iar cronicile au numai cuvinte de laudă cu privire la stilul ecranizării, costume și scenografie, așa că ne așteptăm ca Anna Karenina să arate cât se poate de bine pe marele ecran.

Viața lui Pi
O săptămână mai târziu vine Viața lui Pi, care cu siguranță va fi nominalizat la Cel mai bun film la Oscar 2013. Producția lui Ang Lee nu a fost lăudată doar pentru că aduce pe ecran unul dintre cele mai iubite romane ale ultimului deceniu, ci și pentru modul revoluționar și captivant în care folosește tehnologia 3D. Știi probabil povestea: Pi Patel, un adolescent indian, are parte de o aventură nemaivăzută când transatlanticul său se scufundă, iar el ajunge pe o barcă de salvare împreună cu un tigru de Bengal...

Jack Reacher
Terminăm anul pe umerii lui Tom Cruise. Poate cunoști romanele polițiste ale lui Lee Child, cu Jack Reacher drept progatonist, și poate cârtești împotriva alegerii micului Cruise în rolul unui munte de om, dar poate ar fi o idee să-i dai o șansă. Autorul spune că actorul surprinde esența personajului și că aceasta e mult mai importantă decât fizicul. Subiectul se învârte în jurul unui fost lunetist din armata SUA care ajunge după gratii după ce cinci oameni nevinovați sunt uciși în piața unui orășel din Indiana. Chestionat de poliție, suspectul nu spune decât atât: „aduceți-l pe Jack Reacher”. Iar noi știm că Tom Cruise le rezolvă pe toate de obicei...

Care ți se pare cel mai interesant film al lunii decembrie?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 1 decembrie 2012 14:52
Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit, Hobbit & PI :)
rizea.alex70 pe 1 decembrie 2012 15:05
Hobbitul: O călătorie neașteptată,Omul cu pumni de fier,Anna Karenina,Viața lui Pi si Jack Reacher sunt cu siguranta filme foarte bune,pe care le voi viziona si eu,cat despre cel mai bun film al lunii cu siguranta voi alege Hobbitul,deoarece sunt si un fan al the lord of the rings...
legolas05 pe 1 decembrie 2012 16:41
clar Hobbitul,este cel mai asteptat film,deabia astept sa il vad
Ovidiu239 pe 1 decembrie 2012 17:15
The Hobbit, e cel mai asteptat film al lunii, clar, si cu siguranta printre cele mai asteptate ale anului...pt min
Macabru pe 1 decembrie 2012 18:23
Dupa "The Dark Knight Rises", categoric "The Hobbit" e cel mai asteptat. Sunt cele mai bune filme ale anului 2012. Mai sunt cateva filme bune (The Avengers, Cloud Atlas, etc), dar cele doua clar isi vor disputa anumite Oscaruri.
Razvan600 pe 1 decembrie 2012 19:04
Hobbitul: O calatorie neasteptata
legolas05 pe 1 decembrie 2012 20:25
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CA8WzZq8_d0
The Hobbit tv spot 9,il arata si pe Smaug

Bayard pe 1 decembrie 2012 20:40
oh, imi scapase clipul asta :) Multumesc!!
africanus pe 1 decembrie 2012 21:40
Super tare clipul @Legolas, nici eu nu-l vazusem, thank's mate.
africanus pe 1 decembrie 2012 21:41
Abia astept Hobitul bineinteles, ma duc la cinema categoric.
aavramescu23 pe 1 decembrie 2012 21:46
Hobbitul: O călătorie neașteptată,Viața lui Pi si Jack Reacher
Manusa pe 1 decembrie 2012 22:49
Fara dar si poate The Hobbit este cel mai asteptat film al acestei luni si pot spune chiar al acestui an, cel putin pt mine este :). Eu abia astept sa il vad. Dar si Anna Karenina si Jack Reacher sunt filme care pot fi foarte bune si sunt de vazut..
dido pe 2 decembrie 2012 05:35
Genuri diferite,filme bune sau doar atractive...asteptam sa le vedem.Anna Karenina e cel asteptata de mine.
Repet iarasi si iarasi:ne coplesesc reclamele voastre!!!!Sunt foarte agresive si fac navigarea pe site-ul vostru o munca fortata la care ne obligam singuri!!!Pana cand???

alex_il_fenomeno pe 2 decembrie 2012 13:01
in afara de Hobbit, care e favorit clar, si celelalte arata bine, in special Anna Karenina si Life of Pi.
Sebastian96 pe 2 decembrie 2012 13:14
Anna Karenina abia astept sa vad...cartea a fost interesanta!
monu pe 2 decembrie 2012 13:21
Abea astept sa vad filmul.trailer-ul este interesant
monu pe 2 decembrie 2012 13:22
La Hobbit ma refer
GeorgeGeo2011 pe 2 decembrie 2012 13:48
De abia astept hobbit dar si life of pi sau jack reacher
victor_neo75 pe 3 decembrie 2012 00:35
De vazut Life of Pi, The Hobbit: An Unexpected Journey, Playing for Keeps si Anna Karenina. Apropos ati omis comedia romantica Playing for Keeps din filmele lunii decembrie.
richardro pe 8 decembrie 2012 14:17
Hobbit : "cel mai așteptat film al SFARSITULUI de an"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells