Filme inspirate din jocuri video

de Ştefan Dobroiu în 24 Aug 2009
Filme inspirate din jocuri video

De obicei filmele inspirate din jocuri video nu prea rezistă la transpunerea pe ecran, dar asta nu înseamnă că nu le aşteptăm (cel puţin pe unele dintre ele) cu nerăbdare. Să aruncăm o privire în viitorul genului, mai ales că astăzi am primit una dintre cele mai bune veşti: filmul BioShock, inspirat de unul dintre cele mai tari jocuri ale tuturor timpurilor, o să apară până la urmă pe marele ecran.

Astăzi s-a anunţat că Juan Carlos Fresnadillo, unul din tot mai mulţii spanioli care reciclează genul horror la Hollywood, a fost angajat de studiourile Universal să regizeze blockbuster-ul de regia căruia fusese iniţial ataşat Gore Verbinski, omul din spatele trilogiei Piraţii din Caraibe. Chiar dacă 28 Weeks Later nu se ridică la înâlţimea predecesorului său, Fresnadillo are la activ excelentul Intacto, filmul spaniol care i-a deschis uşile Hollywood-ului şi-l recomandă drept unul dintre cei mai fini creatori de atmosferă ai tuturor timpurilor. Şi exact de asta are nevoie Bioshock, un film în care atmosfera va avea un cuvânt foarte greu de spus, mai ales dacă scenaristul John Logan (Gladiator, The Last Samurai) îşi face bine treaba.

Potenţialul lui Bioshock este incredibil, mai ales datorită subiectului său şi-al implicaţiilor morale pe care acesta le ridică. Extrem de apreciat de fani din lumea întreagă, BioShock se regăseşte pe listele de "must" alte tuturor gamer-ilor, iar aspectul ultra-sofisticat al jocului, lăţit pe un ecran mare, ar da gata orice amator de SF. Localizat într-un 1960 alternativ, sângeroasele lupte corp la corp ale jocului au loc în oraşul subacvatic Rapture, creat de magnatul Andrew Ryan. Scopul acestuia era crearea unei societăţi utopice, o alternativă la autorităţile politice şi religioase tot mai abuzive din lumea de la suprafaţă. Cu toate acestea, Rapture intră în declin pe măsură ce locuitorii săi exagerează cu experimentele genetice şi refuză să respecte singura lege a lui Ryan: întreruperea oricărui contact cu exteriorul. Personajul principal al filmului/jocului este Jack, pasagerul unui avion care se prabuşeşte deasupra cupolei ce protejeaza Rapture. Ajuns în interior, Jack trebuie să evite complicatul sistem de apărare al oraşului şi pe locuitorii mutanţi ai acestuia şi trebuie să decidă dacă va ucide sau va salva Micile Surori, fiinţe purtătoare de ADN modificat care pot vindeca orice boală sau pot acorda superputeri precum telekinezia. Hm, oraş subacvatic, zombie, capcane, superputeri? Ce-ţi poţi dori mai mult de la un film, mai ales în situaţia în care jocul oferă şi câteva răsturnări de situaţie la marele fix? Iată mai jos trailerul jocului:



Despre Prinţul Persiei: Nisipurile timpului nu mai este mai nimic de zis, doar că se anunţă deja a fi unul dintre marile succese de casă ale anului viitor. Una dintre cele mai bine vândute serii de jocuri ale tuturor timpurilor, Prinţul Persiei are toate şansele să dea naştere unei adevărate francize, cu Jake Gyllenhaal în rolul prinţului Dastan, cel care trebuie să treacă printr-o mulţime de aventuri pline de nisip, să lupte cu Dahaka (The Warrior Within), gardianul scurgerii timpului, şi să re-rezolve problema nisipurilor (The Two Thrones). Iată mai jos o fotografie cu Dastan şi prinţesa Tamina, interpretată de frumoasa Gemma Arterton. Cei doi se află într-o hrubă, căutând şi noi suntem curioşi ce...



Resident Evil: Afterlife va apărea şi el în vara lui 2010. Filmările sunt programate să înceapă în toamnă la Toronto, iar Milla Jovovich va relua rolul lui Alice. Acum câteva săptămâni, fostul topmodel a anunţat că noul film va fi 3D şi că personajul ei va fi însoţit de această dată şi de clonele ei din partea a treia a francizei. Acţiunea va avea loc în mare parte la Tokyo, acolo unde s-au regrupat membrii supravieţuitori ai corporaţiei Umbrella.

Cu un buget de peste 100 de milioane de dolari, filmul World of Warcraft ar putea apărea pe ecrane în 2011. Regizor este nimeni altul decât Sam Raimi, omul din spatele lui Spider-Man, care s-a îndrăgostit de joc, se pare, petrecând ore în şir alături de fiul său pentru a-şi pune la încercare spiritul WoW. Cinemagia n-a prea jucat World of Warcraft, prin urmare nu regretă deloc anunţul făcut de producătorul Blizzard Entertainment, care a declarat că filmul nu va prelua niciun storyline original, ci va avea un subiect propriu, reciclând cu toate acestea personaje şi locaţii din universul WoW. În acest moment scenariul este în curs de scriere, iar printre posibilii interpreţi s-ar putea număra David Wenham. Acesta ar trebui să-i dea viaţă, conform imdb, lui Arthas, prinţul din Lordaeron, ale cărui decizii greşite îi duc regatul la ruină.

Halo, produs de Steven Spielberg, Aria 51, aflat în acest moment în producţie, căutarea unui scenarist pentru The Sims şi o mulţime de zvonuri privind renaşterea seriei Tomb Raider arată că viitorul filmelor inspirate de jocuri nu este deloc sumbru.

Tu ce joc ai vrea să se ecranizeze? Şi care din proiectele de mai sus ţi se pare cel mai interesant?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sucreTM pe 24 august 2009 14:47
Nu mi-a placut cum ati spus acolo ,,inspirat de unul dintre cele mai tari jocuri ale tuturor timpurilor'' jocul nu e chiar asa de vechi :D fraza asta se potrivea mai degraba la filmul cu Prince of Persia.
mosorvlad pe 24 august 2009 14:59
Cel mai interesant si cel mai asteptat de mine este Bioshock , un joc extraordinar, si jocul acesta printre multe altele aduce o poveste inedita , ce nu s-a mai realizat intr-un joc video !!! Acuma alt joc ce as vrea sa apara pe marile ecrane, este Crysis, jocu este tot un shooter unde actiunea se petrece in anul 2020. Pe o insula din Marea Chinei de Sud. Pe scurt pe acea insula sunt tinuti captivi o echipa de arheologi americani unde ei tocmai au facut o descoperire importanta . Ei sunt tinuti prizonieri de Armata Koreana. Armata Americana trimite o echipa Delta Force pe insula ca sa ii elibereze pe arheologi dar, ei descopera ca nu sunt singuri pe insula, si de aici povestea se aseamana cu War of the Worlds !
TuNNiNg pe 24 august 2009 15:03
Pai din jocurile care mi-ar placea sa fie ecranizate pe primul loc ar fi Crysis, al doilea Assasin's Creed si pe al treilea Worms. Dar nu ramane decat sa asteptam pana se va apuca cineva de regizat macar unul dintre ele (desi ma indoiesc sa dureze foarte mult la cat de activ e Hollywood-ul in ultima perioada cand vine vorba de super-eroi sau ecranizari dupa jocuri).
Din proiectele enumerate mai sus cel mai interesant mi se pare World of Warcraft, si cred ca e si cea mai ampla poveste care ar putea fi expusa (plus ca ar fi primul din serie, pentru banuiesc ca precis vor exista si continuari), si e ok ca si regizor Sam Raini pentru acest film, iar ca si serie de abia astept sa apara Resident Evil: Afterlive, plus ca Paul W.S. Anderson (cel care va regiza filmul) este unul dintre cei mai tari regizori dupa parerea mea, alaturi de nume ca Steven Spielberg, James Cameron, Quentin Tarantino sau Guillermo del Toro, asa ca ma astept la ceva frumos ca si restul filmelor din serie.

Dinamo_1948 pe 24 august 2009 15:05
ce joc as vrea sa se ecranizeze?
Pac-Man:)):))

stefann23 pe 24 august 2009 15:06
mie mi-ar place sa vad ecranizat jocul Mario :))
Giugerty pe 24 august 2009 15:14
Ar fi binevenita o ecranizare a seriei "Legacy of Kain" - jocul cu un univers ce depaseste in complexitate, dpmdv, Lord of the Rings.
cucky11 pe 24 august 2009 15:38
Legacy of Kain ar fi mortal...jocu ii mortal..universul, personajele. povestea!!ar rupe filmu!!!!
Aditza pe 24 august 2009 15:59
Stefann23, Mario e ecranizat de mult.
Eu personal as vrea sa fie ecranizat universul Starcraft, aici sa vezi film :D, ar bate orice in categoria SF.

BLACK-SPIDER pe 24 august 2009 16:20
Stefan, Mario a avut parte de o ecranizare! World of Warcraft sunt curios cum o sa arate. As vrea sa se ecanizeze Heroes of might and magic, s-ar asemana cu Lord of the Rings. Varianta a treia a jocului a fost cea mai reusita!
CosmyNarutO pe 24 august 2009 16:34
Eu as vrea sa se ecranizeze filme din seria NFS cu cat mai multe subiecte si masini sau jocul Section8 ce o sa apara, poate Prototype sau Asassin's Creed, ar fi tari filmele acestea :D
Paramore pe 24 august 2009 17:06
Eu as vrea sa apara Legacy of Kain,Lost planet,Dead Space,Devil may Cry,Call of Juarez,God of War,Gears of War,Mass Effect,Dreamfall - The Longest Journey.As vrea sa nu fie facute de Uwe Boll,si cel mai imporatant sa respecte povestea din jocuri nu ca la Max Payne,Hitman(si altele),deja sunt dezamgit de viitorul Prince of Persia.Cel mai bun film a fost Silent Hill si putin Doom
Claudiu pe 24 august 2009 17:40
"Cinemagia n-a prea jucat World of Warcraft, prin urmare nu regretă deloc anunţul făcut de producătorul Blizzard Entertainment, care a declarat că filmul nu va prelua niciun storyline original, ci va avea un subiect propriu, reciclând cu toate acestea personaje şi locaţii din universul WoW."

Nasol, deja prevad un esec :/ ca si in cazul DragonBall care a fost ................ nu am cuvinte, si-au batut joc si de film si de poveste si de tot. Story-ul Warcraftului e gigant si e foarte foarte bine conturat, de ce toti vor sa o ia pe aratura cand drumul e in fata, pacat, sper sa ma insel.

kadajvs pe 24 august 2009 17:42
Starcraft ar putea fi un film extraordinar sau Diablo dar trebuie un regizor pasionat de hitech (ex James Cameron sau Roland Emmerich sau Peter Jackson) plus o caruta de bani si inca una. Si niste actori cu nume, nu tot felul de experimente!! Oricum WOW cred ca o sa fie filmul care o sa bata Titanic, daca nici WOW nu poate care are 12 milioane de jucatori atunci nu stiu care film. Poate Avatar!!(eu personal nu cred) Filmele dupa jocuri celebre cred ca e o reteta f buna.
Raresch pe 24 august 2009 17:45
sincer spun k m-am gandit de cateva ori k prince of persia chiar merita si o ecranizare. si uite acuma k va fi. sa speram k regizorul si actorii vor face tot posibil sa iti dea aceeasi senzatie de frica si putere pe care o ai in joc. dabia astept !
GordonFreeman pe 24 august 2009 17:48
Cred ca cel mai bine ecranizat ar arata seria Half-Life....sau cum zicea cineva mai sus, chiar si Starcraft :X:X:X......dar si bani multi ar necesita:D
Eustake pe 24 august 2009 18:48
Eu voi astepta Halo si de asemenea, cred ca o trilogie Half-Life ar fi posibila, pentru ca jocurile sunt exraordinare. Acolo este insa o "problema" - eroul Gordon Freeman nu scoate niciun cuvant de-a lungul calatoriilor sale! The Suffering ar face de asemenea un horror cool, iar Undying-ul lui Clive Barker a fost un joc grozav si cred ca ar merita un film, mai ales ca jocul nu a fost asa popular desi ar fi meritat.
fan pe 24 august 2009 19:05
un film dupa diablo sau warcraft, ar fii super daca ar fi facut de cineva care se pricepe
gikssy pe 24 august 2009 20:08
Sper ca in curand sa se gandeasca cineva sa faca un film dupa jocul Serious Sam
Bart_Simpson pe 24 august 2009 20:57
@stefann23 - http://www.cinemagia.ro/filme/super-mario-bros-printesa-daisy-1995/ :D N-are decit 16 ani...

Bioshock este un joc GENIAL!!

Prince of Persia mi-a placut enorm, de la varianta 2D jucata pe un calculator 486 (hehe), pina la cea aparuta anul trecut.

Totusi, ca in cazul majoritatii filmelor dupa jocuri, exista mari sanse sa iasa niste prostii. Sper ca nu va fi asa. Ma gindesc ca "Silent Hill" e unul dintre horror-urile mele preferate totusi (ma refer la film).

Apoi, ce joc mi-ar placea sa fie ecranizat?

"Z" cred ca ar fi bun de un desen animat foarte tare.
Si "The longest journey".

Satanclaus pe 24 august 2009 21:04
Ecranizarile jocurilor sau revistelor desenate sunt soritite esecului in majoritatea cazurilor. As vrea totusi sa vad o transpunere pe film a Planescape Torment, varianta tragica, sau un horror dupa Sanitarium (un titlu plin de posibilitati). Assassin's Creed intr-adevar ar putea fi un succes, cum s-a mai spus. Mass Effect si asa se zvoneste ca va fi ecranizat.
Gakumba pe 24 august 2009 21:29
Cel mai interesant ii pe departe Biosock. Dupa jocurile Legacy of Kain, Diablo, Heroes, Disciples, Warcraft, s-ar putea face niste filme extraordinare cu un univers si atmosfera extraordinara si cu o multime de personaje fantastice asemenatoare celor din Lord of the Ring. In opinia mea, sunt o multime de jocuri dupa care s-ar putea face niste filme foarte bune. Am auzit ca cei de la Hollywood nu prea mai au subiecte pentru filme, in jocuri pot gasi o multime de subiecte, iar eu cred ca s-ar putea face niste filme spectaculoase daca cei de la Hollywood s-ar inspira din Legendele Olimpului.
Vortex pe 24 august 2009 21:39
Hm bioshock nu mi se pare interesant deloc eu deja am inbceput sa ma plictisesc de genu asta de filme adik sunt o gramada de filme cu modificari genetice ,zombie ,si oamnei cu puteri ..care sunt slabe(ma refer la filme ca sunt slabe),mie mi se pare genu de joc in care vine unu urias cu un kalas 47 modificat si ala si trage ca prostu trrrrrrr si trrrrrrrrrrm rrrrrmmrrrmmm si ala mic ii ciuruit dar surpriza e modificat genetic se regenereaza si pac ies din el tentacule si doua capete ala mare schimba kalasu cu o arma cu plasma sau mai stiu eu ce sii zboara capu de nu mai poate sa regenerze ....dar surpriza pe hol in fata lui apar zombie cu nemiluita
si le zboara la capete dar zombie nau nevoie de ele si vin spre el in continuare si ala se duce intro camera pline de C4 modificat si ala si ia elicopteru si fata pe care a gasito pe acolo si pleaca si detoneaza tot C4 si face un maree BUM si sa dus intreg orasul subacvatic ala mare a ramas cu gagica a facut 10 copi ca are bani sai intretina si SFARSIT.Eu mam saturat de genu asta ..astept cu nerabdare warcraft care are o poveste gigantica puteti verifica pe wowwiki ...da are propil wiki e urias jocu asta merita sa fie ecranizat iar pe locul 2 vine bineinteles POP care ii un joc reusit aproape dar departe de warcraft.

alex pe 24 august 2009 21:43
Dupa parerea mea daca ar face cineva un film dupa un game, acela ar trbui sa fie God Of War, cu sigiranta ar avea cel mai mare succes
alexcoj93 pe 17 iunie 2012 14:12
este programat un film dupa God of War undeva prin 2013 2014
RvN pe 24 august 2009 22:10
Dupa parerea mea un film captivant ar fi tot dinuniversul warcraft pt k este cel mai complex si cel mai detaliat la nivel de storyline. Pacat k producatorii nu vor urma storyline-ul dar dak se vor axa pe povestea lu arthas ar fi bine sa preia tot jocul Warcraft 3 reign of chaos pt k are o poveste captivanta si ar atrage pe oricine sa vada cum printul incercand sa-si salveze poporu ajunge sa-l predea intunericului :D. Ar fi frumos sa vezi si in continuare cum ajung orcii pe kalimdor si se isi trezesc night elfii semenii. Dak vor face asa ceva un film nu le va fi suficient sa acopere toata povestea. indicat ar fi minim 3 :D
B1TG0D pe 24 august 2009 22:24
Starcraft, Diablo, WoW da seria Blizzard ...si mai sunt si altele cateva mai sus mentoinate da deja la acelea se discuta deja.

motiv: 1. Storyline-u la absolut toate cele 3 jocuri e SUPERB [esential pt un screenplay]
2. Toate cele 3 jocuri se demarca ata de clar de restul concurentei incat nici nui poti spune ca mai e concurenta [ cunoscatori stiu asta de mai bine de 1 deceniu :P ]
3. Daca pana apuc 35 de ani nu se pun sa le faca ........eu le sciu deja scenariile, altii se vor pune sa ajute cu CGI-u ...si uite asa vor fi primele filme facute cu buget zero din pura pasiune care vor bate orice record de audienta cinematografic.............pt ca vor fi distribuite pe gratis oricui pe internet :D

zatyy pe 24 august 2009 22:45
solitare merita cel mai mult sa fie ecranizat ...suspans (sa vezi ce carte urmeaza sa ai),grafica ,,excelenta,,...ce poti sa iti doresti mai mult decat un film dupa solitare :)ao sparge toate boxoffice-urile...
Satana_cu_Cioc pe 24 august 2009 23:35
Gears of War se ecranizeaza, apoi vine King of Fighters ecranizare, Uncharted se face dupa film deasemenea... deci o sa avem parte anii astia de filme dupa jocuri de-o sa ne sa ne saturam... Ideea este sa fie si bune...
C!P! pe 24 august 2009 23:36
sa zicem ca astea mi-ar place sa le vad ecranizate : Prey - Wolfenstein - Clive Barker's Jericho
gicu pe 25 august 2009 00:45
ceva dupa World in Conflict, al treilea razboi mondial intre americani si rusi in 1989, ar fi inimaginabil, ceva in genu save private ryan/ blackhawk down, batalii cu zeci de mii de tancuri, milioane de soldati, sute de avioane si elicoptere, nave de lupta. s-au chiar arme tactice precum bombele atomice intr-un oras k NY, los angeles, moscova, berlin, paris ,londra sau seattle(orasul din joc) dar l-ar face klumea, ar bate orice ca efecte si ca actiune
Vik pe 25 august 2009 01:01
@Vortex
Daca asta ai inteles tu din Bioshock.....mare pacat....da lasa frate ca sigur esti bun de CS,NFS si FIFA.

Dan pe 25 august 2009 02:16
Legacy of kain...ar fi o inspiratie foarte buna pentru un film ... Soul Reaver 1, 2 si 3 precum si blood omen... Jocul este plin de intorsaturi de situatii....nu stii niciodata care e bun si care e rau...e un mister complet...
Seria Monkey island ar putea deveni o serie de comedii foarte frumoase...

Vladutz pe 25 august 2009 03:03
Mi-ar placea sa fie ecranizat Nosferatu ..ar bate orice horror!
Kalrak pe 25 august 2009 07:46
Idem sucreTm, dar tre sa te gandesti ca ei se ocupa cu filme si daca citesc undeva un tag line ceva gata e cel mai tare joc. Chiar ei spun ca nu au jucat WoW, sunt curios despre cum D-zeu o sa faca ei un film despre SIMS i mean wtf (Mario anyone) . Eu as vrea sa se faca dupa Clive Barker's Undying, si Duck Hunt, cat despre WoW ma deranjeaza faptul ca nu se face dupa scenariul jocului (ce nu au bani).
Ledwan pe 25 august 2009 09:31
World of Warcraft... asta sa fie... este jocul cel mai bun din toate genurile de jocuri pentru ca le imbina pe toate. Cine nu a jucat nu stie despre ce este vorba. Eu m-am apucat sa joc de 2 ani si nu mai exista altceva pentru mine. Are strategie, are si shooter, are si echipa si individual... ce sa mai zic are de toate...
Si vreau sa vad cum s-ar descurca 25 de insi pe ventrilo in fata unui boss sau a mai multora punand la cale strategia de doborare cand ei nu stiu altceva decat sa puna tinta pe un target si sa apese mouse-ul...
Cat despre poveste... nu se compara cu nimic altceva... si abia astept WoW Cataclysm...

justahero pe 25 august 2009 11:15
joc The Sims? =)) ce naiba oameni buni.....nu mai aveti idei de filme?.....ce poveste poate avea un simulator de viata? =))...doamne.....astia nu mai stiu cxum sa faca bani
justahero pe 25 august 2009 11:17
scuzati-mi greseala...dar eram prea distrat.....am vrut sa zic "Film The Sims? "
FarkaS pe 25 august 2009 11:36
Dupa trailer, filmul Bioshock va fi SUPER WOW!!!! Un film Solitaire va fi totusi KICK ASS!!!
servantes pe 25 august 2009 11:44
Un film dupa DIABLO II ar rupe tot!!!!!!!!!!!!
Wonka pe 25 august 2009 11:45
Warcraft
Adi pe 25 august 2009 11:47
vad ca fiecare sare cu jocul lui favorit......:P sar si eu cu StarCraft !!!!!!!!!
jroberto pe 25 august 2009 12:23
Ce naspa e ca nu mai regizeaza Gore Verbinski Bioshock. Bioshock nu e doar un joc horror, e unul foarte complex cu implicatii morale/sociale. Sunt multe jocuri cu storyline foarte bun, insa trebuie adaptate ecranului mare. Eu mi-as dori Fahrenheit, Beyond Good&Evil, The Bard's Tale(o parodie dupa filme fantasy), Fable si Zeno Clash.
cattalin81 pe 25 august 2009 15:43
O sa spun o tampenie :P : sa se ecranizeze Zuma :)) Glumesc...mie mi-a placut mult red alert si warcraft...clasice vechi si pionierii jocurilor de azi
droid04 pe 25 august 2009 15:54
Worms worms worms !!!
orice altceva va fi doar o copie nereusita a jocului. o sa vedeti ....
Dar worms ...heehe :)

nett3n pe 25 august 2009 20:47
cred ca ar fi un film de succes daca s-ar face o ecranizare dupa jocul GOD OF WAR (cel mai bun joc de pana acum)
Midnite pe 25 august 2009 21:05
Vad ca unele persoane de-aici habar nu au despre ce vorbesc. Sanse ca fimele ce urmeaza sa aiba succes, putem vorbi de ele numai in cazul filmelor: WoW, PoP, si Bioshock. Seria Resident Evil a inceput sa se precipite de cand cu filmul mai recent lansat in 2007 (?). Eu unul am sa le vizionez pe toate cand va sosi momentul si promit ca daca va fi cazul voi retrage ceea ce-am spus aici.
eu pe 25 august 2009 21:18
as vrea un remake S.T.A.L.K.E.R.
stefann23 pe 25 august 2009 21:22
nu stiam de filmu cu mario, am zis si eu primul joc care mi-a venit in minte :)
Yankee pe 25 august 2009 21:59
Ar fi super filme :elder scrolls4 oblivion, fallout, darkest of days, crysis, sau assassins creed. Sunt putine sanse ca aceste jocuri sa fie ecranizate.
andrei pe 25 august 2009 22:13
world of warcraft is curios cum ar fi cred ca ar sparge toate incasarile la cate milioane fani jaoca wow
Bart_Simpson pe 26 august 2009 07:46
@stefann23 - oricum e o prostie, nu ti-l recomand. :)

Nu inteleg de ce 90% dintre cei care au postat aici se gandesc doar la jocuri care au aparut in ultimul an sau doi... Se fac jocuri bune de cel putin 20 de ani. Sigur, pe un super-macho calculator nu prea mai poti juca Grim Fandango sau Day of the Tentacle fara vreun emulator (ceea ce deja e prea complex...) totusi...

giuliana pe 26 august 2009 10:38
Sa nu uitam de Final Fantasy VII: Advent Children, care a fost facut dupa jocul video Final Fantasy VII, ca un fel de continuare a povestii ...mi-a placut foarte mult ... ar mai fi si Crisis Core, plus Dirge of Cerberus, din aceeasi seri, dar astea nu sunt filme in adevaratul sens, cum e Advent Children ...ar fi fain daca s-ar face filme de Crisis Core, Dirge of Cerberus. plus o continuare faina la toata saga ...
hYdra pe 26 august 2009 12:08
hmm .. parerea mea din moment ce sunt fan inrait si imi petrec toata viata in fatza computerului jucandu-ma StarCraft chiar si acuma la 20 ani .. jocurile StarCraft si WarCraft zic eu ar fi cele mai reusite filme deoarece sunt si cele mai jucate jocuri la momentul actual ..
HeXxEr pe 26 august 2009 13:19
Cred ca un film facut ca la carte dupa Assassin's Creed ar fi superb :D si inca unul dupa World of Warcraft, dar sa fie totul ca in joc, fara nici o schimbare majora
MovieCritic pe 29 august 2009 02:44
Haideti fratilor ati adus aminte de Starcraft , Warcraft, Prince of Persia , Diablo , Asassin Creeds , Crysys

Haideti sa aducem aminte de legendarul joc ``Heroes of Might and Magic`` care datorita falimentului firmei sale merita o renastere a legendei !!

chris-T pe 29 august 2009 11:29
ce tare ar fi sa vezi un film ' de genu' Worms 4 Mayhem
=)))))))))))):)))))))))))

Vlad pe 8 septembrie 2009 03:47
As vrea sa vad un fiLm dupa jocul Prototype...cu acelas story si aceleas arme din joc...ar fi mortal la fel ca si Wolfenstein
kamadeva pe 13 septembrie 2009 11:40
filmul pus la cale de Blizzard Entertainment nu o sa fie despre World of Warcraft dragii mei ci o sa fie despre Warcraft simplu.story-ul o sa fie situat cu 1 an inainte de universul WoW si o sa fie despre razboi,pur si simplu,nu raiduri,nu ventrilo,nu battle-ground-uri.
si nu o sa fie quest film ca LOTR,de ce se tem cel mai tare fanii francizei.

Andrei pe 14 septembrie 2009 15:25
@MovieCritic: Din cate stiu eu, licenta Heroes of Might and Magica fost preluata de Ubisoft, iar astia chiar se pricep la jocuri
As vrea sa vad ecranizat (animatie ar fi cel mai bine) Dragon Ball Z. Spun chestia asta pentru ca nu pot lua in considerare aberatia aia de 2 lei facuta de niste amatori cretini.
Alte filme interesante ar fi cele marca Blizzard (DAR NEAPARAT ANIMATII facute in house). Nu am inteles niciodata de ce Blizzard nu face un film pe una din povestile uimitoare pe care le detine. Au o super echipa de designeri si modelatori. Pot face lejer un mega film de animatie. Trebuie doar sa vedeti filmele introductive la jocurile lor si imediat te gandesti la asa ceva.

arienette pe 16 septembrie 2009 06:38
din articol mi-au placut prince of persia si resident evil.
si vreau sa se ecranizeze tomb raider. daca tot jolie ar juca...ar fi si mai perfect!

TwistSour pe 23 septembrie 2009 04:19
FIFA sau PES =))) glumesc evident

jocurile care au un storyline captivant si care ar putea fi ecranizare zic eu ca ar fi: assassin's creed si bioshock.. ar mai fi frumos un western dupa call of juarez 2.. un horror dead space :x si alte jocuri precum: crysis, wolfenstein, gears of war sau left 4 dead

Grosheu pe 23 septembrie 2009 04:22
idem twistsour.. sau un prototype ar fi frumos dar e cam plictisitor jocul
andreea.ilinca pe 23 septembrie 2009 12:53
Assassin's Creed ar fi frumos .....dar cu povestea din "spatele"39 jocului
claudiu-daniel-lugoj pe 25 septembrie 2009 19:52
jocul diablo sa se ecranizeze ar fi super tare
justandy pe 4 octombrie 2009 23:55
un film dupa dark messiah mi-ar placea mie. si un film dupa fahrenheit (indigo prophecy) ar fi genial
MITICA BURSUC pe 10 octombrie 2009 17:26
SI EU ZIC CA AR FII BUNA O ECRANIZARE DUPA GOD OF WAR sau dino crysis ,
Bogatyr pe 18 octombrie 2009 22:52
Syberia, Dead Space, GearsOf War, Ghotic, Thief, Gothic, Fear
DeadMouse pe 23 octombrie 2009 19:38
Solitaire...ar fi super:))
0mblad0n pe 19 noiembrie 2009 22:23
solitaire cum ar arata???
??? pe 22 noiembrie 2009 15:42
FAINA IDEA.DAR SOLITARE CUM AR ARATA?
NELU pe 2 decembrie 2009 03:30
seria DIABLO ar fi ceva mai mult decat bun:)
NELU pe 2 decembrie 2009 03:34
later EDIT: numai jocuri de 1 an 2 3 vad pe aici.. am uitat sa adaug ceva.. ce spuneti de stalker? a mai fost un film dar e vechi :) ceva dupa primul joc ar fi bun :D problema e cu fanii...nu cred ca jocul e asa cunoscut de voi precum wow sau diablo ..etc...
Mihai-Dragos pe 10 decembrie 2009 00:10
mai adaug eu un film,făcut după un joc video: silent hill.
nu am jucat,dar am văzut filmul şi mi-a plăcut

bomery-338 pe 13 decembrie 2009 17:11
tare,incercati filmul aliens vs predator [avp]..
george pe 14 decembrie 2009 16:28
Foarte tare ar fi o ecranizare a jocului CLIVE BARKER'S UNDYING. Superjocuri si ar iesi un superfilm daca ar fi regizat de omu potrivit!
Alphadios pe 26 decembrie 2009 17:13
cel mai tare ar fi o serie de filme dupa half life. bineinteles ca nu lungite in halul cum erau in joc cu expansioane si alte deastea. sa zicem primu film half life sa combine jocurile: half-life 1, opposing force, blue shift si decay.
iar al doilea pe cele din seria hl2 adik: half life 2 , episode 1, episode 2 si daca se vor hotara cei de la valve sa scoata o data si episodul 3 ar if minunat..
in afara de asta as zice ca un film dupa seria gta ar fi misto de preferabil dupa san andreas are povestea mai complexa.

bibinutza pe 27 decembrie 2009 14:07
E super ecranizarea la Prince of Persia-The Sands of time...nice job there...this rulzz
Killerici pe 13 ianuarie 2010 12:05
Uitati aici filme facute dupa jocuri http://www.imdb.com/keyword/based-on-video-game/?title_type=feature&sort=release_date pana si cele ce nu au fost lansate inca
ven pe 14 ianuarie 2010 11:02
clive barker's jericho ar fi ft interesant deoarece are o poveste extraordinar de fascinanta si niste efecte vizuale super.scenariul facut de clive barker bineinteles si regizat de unul cu adevarat capabil.ar fi iesit un horror de colectie din asta mai ales din story-ul asta.
Poorik pe 2 februarie 2010 00:00
CODMW2, L4D2, RED ALERT, command&con..., METRO 2033...
SimpaticSiAmabil pe 11 februarie 2010 17:07
Crysis as vrea si eu! Chiar as fi curios! apoi assasins creed si elestomania !
Dyzzo pe 14 februarie 2010 21:44
Ma ...nu am jucat joacul asta ca sa stiu cam cum va fi filmul...dar un joc cu adevarat de pus pe marile ecrane ar fi Prototype care urmeaza povestea lui Alex Mercer un fost agent al unei firme numita Gentek...acesta afla despre un ''virus'' in dezvoltare facut de catre acea firma...ca scop creearea de supersoldati...acesta ia un flacon de virus...si inconjurat...il scapa din mana...si in timp ce e transportat spre morga...virusul ii inlocuieste corpul la nivel celular si acesta(virusul) se trezeste in morga sub forma corpului lui Alex mercer...si jocul in sine reprezinta cautarea de raspunsuri ale lui Alex Mercer despre trecutul lui...si ''cine a facut asta?'' orasul fiind putin cate putin infectat cu virusul pe care el l-a scapat :D el ...virusul Alex capata puteri supraomenesti si distruge totul in cale n cautarea raspunsurilor...implicate in proiect sunt si armata...si o echipa speciala numita Blackwatch care are ca scop anihilarea virusului.
soryn pe 14 martie 2010 12:15
mi-ar placea sa fie ecranizat NFS-ul sau chiar counter-strike-ul
3D-cool pe 20 martie 2010 21:17
legend of zelda ,chiar poate si assasin creed 2,chiar si mario sau sonic
gabristriker pe 29 martie 2010 16:00
nu stiu ce sa spun tema e original da erou e luat
vision pe 5 aprilie 2010 11:37
need for speed most wanted ar fi prea interesant ca film.
Button pe 13 aprilie 2010 14:48
Ar fi bestial daca s-ar ecraniza seria de jocuri Assassin's Creed. (si I si II).
gaming_obssessed pe 14 aprilie 2010 18:00
cel mai tare film ar fi The Witcher
Animalutz10 pe 15 aprilie 2010 20:45
Cred ca ar iesi cele mai tari filme dupa Assassin's Creed 1 si dupa 1 an sa se faca 2 ; God of War . ooo sau The Sims 2 :)) sau si mai bine Zoo Tycoon 2 :))!
g3orge13 pe 30 mai 2010 12:05
The Witcher,Starcraft,Oblivion,FEAR si STALKER.
g3orge13 pe 30 mai 2010 12:07
si desigur Half-Life 1 sau 2
alin_06 pe 21 iunie 2010 12:25
As vrea sa fie ecranizat "Captain Claw"
mars_ik pe 2 iulie 2010 21:53
eu as dori macar sa faca filme din jocile half life si warcraft ( in aceasta joaca este deja subiectul de a filma un film ca shi Lord of the Ring)
alex_il_fenomeno pe 25 iulie 2010 09:04
in general , dupa filme se fac jocuri , dar mai exista si situatia inversa...
xXx-Tina pe 13 noiembrie 2010 22:04
si eu cred ca un film dupa DIABLO ar fi mai mult decat bestial....efectiv jocul este exceptional, cel mai complex joc pe care il stiu, bine gandit, o poveste demna de facut un roman :)) caracterele diferite fiecare conturat pana in cel mai mic detaliu, locatille unde se desfasoara actiunea incredibile ( ma refer la diablo 2 ) cei care cunosc acest joc stiu despre ce vorbesc :X daca s'ar gasi un regizor suficient de bun sa ecranizeze aceata poveste si bineinteles distributia ar trebui sa fie una de prima mana cu actori mari ca altfel degeaba se face....asa cum majoritatea filmelor cu actori no name sunt low budget din pacate...
Nicolae pe 29 noiembrie 2010 02:50
k sa inteleaga ui din voi filmu se face mai mult dupa poveste jocului nu dupa felu cum il joaca uni , dupa parerea mea jocul are o poveste fascinant pentruca eu am fost atent la poveste nu lam jucat k majoritatea de dragul sa omor cv fara sens , pentru cei ce nu stiu jocul are 2 finaluri unul fericit si unul trist ar fi frumos k cutoate k ar fi un film horror sa aibe macar finalul fericit, respect producatorului
Marius pe 2 ianuarie 2011 18:17
Eu as vrea sa se ecranizeze Deus Ex. Super joc, super story.. cred ca ar fi cel mai greu film de facut daca se vrea a fi cel putin la nivelul jocului.
Marius pe 2 ianuarie 2011 18:17
Sa nu mai vorbesc de Duke Nukem
gordon pe 20 februarie 2011 18:19
Daca sa-r ecraniza HALF-LIFE , ar rupe tot!
CODRIN123 pe 6 mai 2011 21:33
cand a fost facut articolul probabil nu se stia k o noua ecranizare a unui joc video va fi mortal kombat(2013) care este si el de asemena ff.tare!
MullerF pe 4 decembrie 2011 17:56
Cel mai bun film dupa un joc ar trebuii sa fie seria Modern Warfare
Theodoric pe 15 septembrie 2012 21:44
prince of persia,am jucat si e mai fain decat filmul,recomand jocul!!!!

Totusi filmul s-a facut dupa joc.

alex_il_fenomeno pe 21 ianuarie 2014 12:10
Si din ce s-a vazut, nu prea s-au impus aceste filme pe piata... Producatorii ar trebui sa se gandeasca bine inainte sa faca filme dupa jocuri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells