Festivalul de film documentar "La mia terra"

11 Iun 2008
Festivalul de film documentar "La mia terra"

Din 9 iunie, si pana duminica, 15 iunie a.c., Cinema Massimo din cadrul Muzeului National al Cinematografiei si Biblioteca Civica Villa Amoretti din Torino gazduiesc Festivalul de film documentar "La mia terra"/"Tara mea", dedicat Romaniei. Evenimentul este organizat si sustinut de Institutul Cultural Roman, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, Primaria, bibliotecile civice si Universitatea din Torino, FIERI (Forumul International si European pentru Cercetarea Imigratiei), Muzeul National al Cinematografiei din Torino.

<>Manifestarea va propune publicului o selectie din cele mai bune documentare produse in ultimii ani, avand ca obiect Romania, si realizate de tineri regizori romani si straini. Calitatea si diversitatea filmelor selectionate vor oferi spectatorului italian prilejul unei reflectii – nu numai artistice - asupra diferitelor aspecte ale Romaniei de ieri si de azi.

Vor fi prezentate urmatoarele filme: "Nascuti la comanda" de Florin Iepan (Romania), "Cold Waves" de Alexandru Solomon (Romania), "Podul peste Tisa" de Ileana Stanculescu (Romania), "Blestemul ariciului" de Dumitru Budrala (Romania), "Carpatia" de Andrzej Klamt (Germania), "Last Peasants" de Augus Macqueen (U.K), "My home" de Debora Scaperrotta (Italia), "Mamaliga te asteapta" de Laurentiu Calciu (Romania), "Asta e" de Thomas Ciulei (Romania) si "New Eldorado" de Tibor Kocsis (Ungaria).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells