Editura Humanitas va prezinta cartea "Dublura" de David Nicholls

8 Iun 2008
Editura Humanitas va prezinta cartea "Dublura" de David Nicholls

Unul dintre cei mai în voga scriitori britanici ai momentului, adesea comparat cu Nick Hornby, David Lodge sau Malcolm Bradbury, David Nicholls a intrat vijelios în lumea literara cu romanul Cine stie castiga (Starter for Ten, 2003) care s-a vandut în tiraje de invidiat în peste zece tari si a fost ecranizat cu James McAvoy în rolul principal. Iata de ce nu regreta ca a abandonat lumea teatrului unde „a stralucit“ timp de noua luni alaturi de dame Judi Dench în Pescarusul lui Cehov, interpretand un taran rus care cara o coasa de-a lungul scenei fara sa scoata un cuvant. Cu toate acestea, experienta artistica dobandita gratie rolurilor de functionari, soldati si tarani i-a prins bine si a fructificat-o în cel de-al doilea roman al sau, Dublura (The Understudy, 2005).

De-a lungul anilor David Nicholls si-a facut un nume în lumea televizunii si a cinematografului, scriind scenarii pentru productii precum Cold Feet (pentru care a primit o nominalizare BAFTA), Rescue Me si I Saw You. Este coscenaristul filmului Simpatico avandu-i ca protagonisti pe Sharon Stone, Jeff Bridges si Nick Nolte, iar în 2005 a scris o adaptare moderna a piesei shakespeariene Mult zgomot pentru nimic difuzata de postul BBC.

Rivalul îti sufla cele mai bune roluri. si fata. Iar viata ta pare o simpla repetitie cu costume. Bine ati venit în culisele existentei lui Stephen C. McQueen!

Pentru sex-simbolul Josh Harper show-business-ul înseamna bani, faima, o sotie superba si numai roluri principale pe scena unui faimos teatru londonez. Pentru Stephen C. McQueen, pe de alta parte, înseamna cariera de doi bani, un impresar incompetent si roluri de figuratie atat de jenante, încat nici nu vrea sa vorbeasca despre asta. si cum o nenorocire nu vine niciodata singura, Stephen ajunge sa fie dublura lui Josh a carui viata glamouroasa o invidiaza si de a carui sotie se îndragosteste lulea. Va avea Stephen curajul sa paseasca în lumina reflectoarelor si sa demonstreze ca fiecare actor de rol secundar are stofa de leading man?

„Funny, funny, funny!“ OK!

„David Nicholls e genial.“ Daily Mail

„Fabulos. Dublura te va face sa razi cu lacrimi.“ Company

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells