Editura Allfa va prezinta urmatoarele titluri:

9 Nov 2008
Editura Allfa va prezinta urmatoarele titluri:

Magical Mystery Tours: Viata mea cu The Beatles Tony Bramwell, Rosemary Kingsland

„Daca vrei sa afli ceva despre beatles, intreaba-l pe tony bramwell. isi aminteste mai mult decat mine”. Sir Paul McCartney

Povestea lui Tony Bramwell a inceput intr-o suburbie din Liverpool, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, fiind prieten din copilarie cu trei dintre Beatles, cu mult inainte ca acestia sa devina faimosi. Iar la ora la care se intalnea cu George Harrison pe strapontina autobuzului, in drum spre a-i vedea pe „The Beatles, direct de la Hamburg” – unul dintre ei dovedindu-se a fi George – Tony era deja pe cale de a deveni companionul nedespartit, martorul evolutiei lor fulgeratoare.

Daca era nevoie de ceva, orice, Tony Bramwell era omul pe care Beatles il chemau, omul in care stiau ca puteau avea incredere. Povestea lui a fost indelung solicitata de-a lungul anilor, si acum iat-o aici, abundand de aventuri necunoscute, detailand cu ochiul celui privilegiat, ascensiunea incomparabila a imperiului Apple, cochetariile lui Brian Epstein, comportamentul excentric al celor de la Merry Pranksters, episoadele cu Ken Kesey si Phil Spector, plus noi amanunte despre Yoko Ono, Rolling Stones si viata – viata lui. De la conceperea primelor clipuri video pentru melodiile Beatles-ilor si pana la a fi promovat in conducerea companiei Apple, de la a concura cu bicicletele si a face schimb de discuri cu George Harrison, la a lucra si chefui cu toata lumea, de la Beatles la Hendrix, Ray Charles si The Who, viata lui Tony s-a impletit cu aceea a elitei rock and roll-ului.

El ne ofera sansa unor incursiuni privilegiate in copilaria si viata de familie a Beatles-ilor, a primelor inregistrari si compozitii, a politicii de la Apple, a vanatorii exercitate de Yoko pentru acostarea lui John si a influentei ei tot mai mari asupra vietii Beatles-ilor. in plus, Tony Bramwell ne furnizeaza informatii suplimentare despre filmul concertului de la Shea Stadium, despre evadarile nocturne ale lui John Lennon, etc. De la Cavern Club la concertul de pe acoperis, de la primul numarul unu in topuri la ultimul, de la fragmentele de texte de muzica si pana la descoperirea faimosului poster al circului lui Mr. Kite, Tony Bramwell chiar le-a vazut pe toate. Familiar, direct si onest, cel mai intim cunoscator al Beatles-ilor ne impartaseste versiunea lui privind ascensiunea frenetica si glorioasa a celor patru baieti din Liverpool la statutul de regi ai rock and roll-ului.

BOB DYLAN Cronica vietii mele

„Veneam de departe si ma indreptam si mai departe. insa, acum, destinul incepea sa-si faca simtita prezenta. Simteam ca ma priveste drept in fata, pe mine, pe nimeni altcineva...”

Asa scrie Bob Dylan in Cronica vietii mele, volumul 1, remarcabila lui carte explorand momentele de cotitura ale vietii si carierei lui. Prin ochii larg deschisi ai lui Dylan, vedem Greenwich Village in preajma anului 1961, cand el soseste in Manhattan. New York al lui Dylan este un oras magic al tuturor posibilitatilor: petreceri intinse pana dimineata, pline de fum de tiagra; zorii de zi ai literaturii; iubiri trecatoare si prietenii eterne. Comentariile elegiace sunt punctate de izbucniri violente ale memoriei dure si neconcesive. Incursiunile la New Orleans, Woodstock, in Minnesota si in Vest fac din acest prim volum al autobiografiei lui Dylan o antologie profund personala de intamplari din acele timpuri extraordinare.

Dependenta de dragoste Kate Moss, Fred Vermorel

Cartea de fata este o analiza independenta si detaliata a carierei si personalitatii faimosului top model, ce are ca punct de plecare perioada plina de rataciri a adolescentei din inverzitul Croydon si ajungand pana la evolutia uimitoare a lui Kate Moss. Sunt trecuti in revista fotografii si iubitii care au ajutat-o de-a lungul drumului in viata, printre care faimosul actor Johnny Deep, dar si bizarul Peter Doherty, care a facut-o sa isi piarda multi prieteni din cauza aparitiei in paginile ziarelor de scandal.

Kate Moss iubeste riscul – „este dependenta de dragoste”. Provoaca orice si pe oricine, uneori poate manata de un impuls auto-distructiv. Dar, datorita integritatii si stilului pe care il abordeaza, este mult mai mult decat un chip dragalas. Moss este un adevarat simbol cultural.

Dependenta de dragoste este o carte la fel de sexy, provocatoare si alerta ca si supermodelul pe care il are drept personaj, in linia biografiilor anterioare care au daramat tabuuri semnate de Fred Vermorel, de la Sex Pistols la Kate Bush si Vivienne Westwood.

Mel Gibson. Un barbat in misiune Wensly Clarkson

De la actorul de film la regizorul hollywoodian, trecand prin partituri dintre cele mai diverse, cum ar fi cele din seria Lethal Weapon (Arma mortala) ori thrillerul paranormal Signs, Mel Gibson si-a asigurat locul intre actorii Hollywoodului. Prestanta si magnetismul de leader i-au asigurat un constant succes de casa si fani devotati. Prezenta sa scenica denota un farmec aparte, care a inrobit inimi de spectatori din intreaga lume, consolidandu-i imaginea de cap de afis si, totodata, de actor respectat.

In ultima vreme, actorul a trecut in spatele camerei de filmat, dovedindu-se un regizor talentat, cu hit-uri la activ, cum ar fi Braveheart (Inima neinfricata). Ultimul sau proiect, The passion of Christ (Patimile lui Cristos) a acaparat din nou centrul atentiei, actorul fiind nevoit sa lupte pentru a-si apara filmul care a starnit dezbateri religioase furtunoase. in aceasta carte, autorul ei, Wensley Clarkson ne dezvaluie climatul religios familial puternic ce l-a condus pe Mel Gibson la realizarea filmului, cat si pozitia regizorului in controversata disputa din jurul proiectului. De asemenea, ne vom familiariza cu: anii de iubiri, alcool si jocuri de carti detalii ale mariajului sau cu Robyn si secretele vietii sale de parinte, inconjurat de multi copii. povestea afacerilor lui Mel, la Hollywood si a persoanelor influente care l-au ajutat sa depaseasca faza dependentei de alcool si tutun.

Mel Gibson - Un barbat in misiune ofera o vedere din interior a vietii unui actor care, in ciuda aparentei sale de persoana publica, este un tip extrem de retras, despre a carui viata intima se stiu foarte putine lucruri adevarate. Wensley Clarkson este ziarist-reporter special, cu numeroase carti de specialitate si scenarii pentru documentare de televiziune. Cartile sale s-au vandut in peste un milion de exemplare, traduse in 17 tari din toata lumea.

Totul despre Oscar Levy Emanuel

Istoria si politica decernarii premiilor Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice. O carte pentru toti iubitorii de film! Totul despre Oscar trece in revista o perioada de 75 de ani, bazandu-se pe cercetarile unei autoritati in materie: Emanuel Levy. V-ati intrebat vreodata de unde vine numele de Oscar? Dar cine a fost nominalizat de cele mai multe ori fara sa castige? De ce oare ceremonia de decernare a premiilor Oscar este urmarita in fiecare an de peste un miliard de oameni din intreaga lume? Aici veti gasi toate raspunsurile!" 

Un studiu cuprinzator si documentat despre tot ceea ce inseamna Premiile Oscar. O abordare analitica a Premiilor Academiei - mult mai complexa decat cele cuprinse in cartile obisnuite care au supralicitat acest subiect. ( Variety )

Cartea lui Levy cade direct pe subiect … este analiza cea mai potrivita pe care o merita Premiile Oscar. (America)

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells