După ce a fost Thanos într-un clip controversat, Donald Trump alterează o secvență din Independence Day

de Gloria Sauciuc în 21 Mai 2020
„Niciodată nu ați avut autoritatea sau curajul personajului din film! Niciodată!”

Președintele SUA Donald Trump a publicat un extras modificat din filmul Independence Day (1996), în care rostește celebrul discurs prezidențial din producția SF. Nu e prima „intrare” a lui Trump pe teritoriul filmului - în decembrie, anul trecut, își asocia imaginea cu cea a lui Thanos, gest catalogat de creatorul personajului Marvel ca fiind „dezaxat”.

Nu doar că Trump și-a suprapus imaginea peste cea din filmul Ziua Independenței, de Roland Emmerich, dar mai apar și alte figuri în rândul celorlalte personaje: Ted Cruz, Donald Trump Jr., dar și celebritățile Fox News Tucker Carlson și Sean Hannity.

Curând, postarea președintelui a fost retransmisă pe Tweeter de 50.000 de ori și a strâns peste 153.000 de like-uri.

Actorul Bill Pullman, care a jucat în 1996 rolul președintelui american, a vizionat și el videoclipul. Și a dat o replică: „Vocea mea nu aparține altcuiva decât mie însumi, și nu candidez pentru președinție - cel puțin nu anul acesta”, a declarat Pullman pentru The Hollywood Reporter. Asta pentru că numai fața lui Trump este suprapusă în materialul video, vocea rămânând cea a actorului.

Nu e clară motivația pentru care Trump a hotărât să comande montajul, scrie presa internațională.

Actrița din filmul lui Roland Emmerich Vivica A. Fox și-a exprimat dezgustul pentru montaj pe social media: „Aveți impresia că știți ce faceți? Nu îmi imaginez că sunteți în stare să insultați în asemenea hal un film clasic! Dar fie! Comportament tipic de .....! Niciodată nu ați avut autoritatea sau curajul personajului din film! Niciodată!”, scria actrița pe Twitter.

Totuși, un alt actor din film care chiar apărea în scenă se declară favorabil poziției președintelui. „La premiera filmului nostru publicul de pe o rază de două străzi a sărit în picioare, ovaționând cu entuziasm patriotic. Nu am mai văzut o asemenea fervoare până la adunările de suporteri pro-Trump”, scria luni pe Twitter Randy Quaid, un suporter fervent al actualului președinte.

În film joacă Bill Pullman, Vivica Fox, Randy Quaid, Will Smith și Jeff Goldblum. Personajul lui Pullman, președintele Thomas Whitmore, rostește un discurs paroxistic în fața trupelor americane, înainte ca acestea să înceapă asaltul final împotriva invadatorilor extratereștri. O continuare a filmului a fost lansată în 2016.

 

Exploreaza subiecte similare:

Donald Trump, Bill Pullman, Independence Day

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 20 mai 2020 12:38
Recomand si TRUMBO - FIRST BLOOD pe youtube.
blackmore pe 24 mai 2020 01:21
Mai era ceva de stricat in Independece Day?
alex_il_fenomeno pe 27 iulie 2021 15:02
Pai in ce nu se amesteca Mr. Trump?!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells