De la San Sebastian la Bucuresti

de Razvan Boboc în 26 Nov 2007
De la San Sebastian la Bucuresti

Noua cinematografie hispano-americana de la San Sebastian direct la Bucuresti. "Cine en Construccion" se va desfasura intre 26-29 noiembrie 2007 la Cinema Studio. Institutul Cervantes prezinta o noua serie de proiectii de film, patru lungmetraje din sectiunea "Cine en construccion" din cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian si a celui de la Toulouse. Au fost selectionate trei filme argentiniene si unul columbian. Manifestarea este organizata de Institutul Cervantes din Bucuresti cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania. Programul filmelor:

Luni, 26 noiembrie, ora 19:00, Miercuri, 28 noiembrie, ora 20:00

”Sumas y Restas” (Regia: Victor Gaviria, 2003, 100 minute). Santiago este un inginer columbian care se amesteca pentru o vreme in traficul de droguri in ideea de a se imbogati rapid. Cu toate ca la inceput un voia decit sa intre in traficul de droguri si apoi sa renunte, afacerile pe care le avea il fac sa devina victima unei capcane mortale. Dupa un sechestru neasteptat, i se confisca toate bunurile si se vede fara nici un ban, fie din cei obtinuti legal, fie din cei negri.

Marti, 27 noiembrie, ora 18:00, Joi, 29 noiembrie, ora 18:00

”Parapalos” (Regia: Ana Poliak, 2003, 93 minute) O imensa sala de bowling inca neautomatizata. Los Parapalos sunt cei care ridica popicele si inapoiaza bila jucatorilor. Un tinar din provincie se angajeaza Parapalos. Locuieste impreuna cu o vara de-a lui. Impart aceeasi camera, acelasi pat. Cind el se intoarce de la lucru, pleaca ea la lucru. Cind pentru unul ziua de munca se termina, pentru celalalt abia incepe. O apropiere de o lume intunecata luminata doar de oamenii care o populeaza.

Marti, 27 noiembrie, ora 20:00, Miercuri, 28 noiembrie, ora 18:00

”Bar el Chino” (Regia Daniel Burak, 2003, 100 minute) Jorge incearca sa-si realizeze unul din proiectele lui de cineast. Din pricina a tot felul de greutati, renunta la a mai face un documentar despre un local de tango numit Bar El Chino. Acest local emblematic si personajele lui fac cultiva valori si idealuri care nu mai sunt la moda, dar care ii dau o anume identitate. Prezenta tinerei Martina il determina sa-si reia proiectul impreuna cu ea. Haosul socio-politic din Argentina de la finele anului 2001 face ca Martina sa plece in Spania. Trist si fara resusrse economice, Jorge decide sa-si continue proiectul. In filmul de fictiune apar si cadre din documentarul pe care ar fi dorit sa-l faca: show, cantece, tango, marturii ale personajelor.

Joi, 29 noiembrie, ora 20:00

”Cautiva” (Regia: Gaston Luis Biraben, Argentina 2002, 120 minute) Cristina este o tanara de cincisprezece ani care locuieste intr-o suburbie din Buenos Aires. Deodata, intr-o dimineata, este scoasa de la ore si dusa in fata unui judecator. Acolo i se arata probe care dovedesc ca ea ar fi , in realitate, Sofia Lombardi, fiica unor tineri arhitecti disparuti in timpul "razboiului murdar" din deceniul anilor 70, cind mii de persoane au fost sechestrate de fortele armate si nu au mai fost gasite niciodata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells