Concertul, 720.000 de spectatori în Franţa

de Ştefan Dobroiu în 25 Nov 2009
Concertul, 720.000 de spectatori în Franţa

Le concert/Concertul, ultimul film al lui Radu Mihăileanu, a fost pe placul francezilor, mai bine de 720.000 din cinefilii din Hexagon plătind un bilet la această coproducţie franco-ruso-română. Aflat la a doua săptămână de rulare în Franţa, unde a fost lansat cu o săptămână înainte de premiera românească, Concertul a avut săli pline în aproape întreaga ţară. În acest moment se află pe locul trei în box-office-ul centralizat de allocine, fiind întrecut doar de 2012 şi filmul francez Tresor, ambele aflate la debut în circuitul cinematografic.

În comparaţie, premiera românească a Concertului a atras weekendul trecut doar 3.220 de spectatori în cele nouă săli de cinema în care a rulat filmul în Bucureşti, Iaşi, Piteşti şi Cluj.

Ca să echilibrăm un pic lucrurile (Concertul chiar merită văzut, are o inimă mare de tot), Cinemagia te invită să-l vezi la cinema şi să afli povestea lui Andrei Filipov, dirijorul prestigioasei orchestre a teatrului Balşoi, concediat cu trei decenii în urmă pentru că refuzase să renunţe la interpreţii evrei din orchestră. În prezent, Andrei lucrează ca om de serviciu în acelaşi teatru, iar un fax venit chiar când protagonistul curăţa biroul actualului director este punctul de pornire al unei mari călătorii şi-al împlinirii unui vis frumos.

Pentru o cronică a filmului, click aici.

Dacă eşti unul dintre cei (puţini) care au văzut Concertul, spune-ne ce crezi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gabi pe 8 decembrie 2009 22:02
Fara nici o indoiala unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima perioada. Atat de complex, de nou, de incitant, comedie si drama in acelasi timp, te tine captivat de la inceput la sfarsit. Il recomand tuturor.
Mihaela pe 2 ianuarie 2010 18:21
Un film emotionant,cu multe ingrediente.Merita vazut! ...Este si parerea barbatilor care au vazut filmul.
naivatco pe 8 ianuarie 2010 22:13
foarte bun filmul, uitati-va fara nici o retinere

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells