Cinema în aer liber: Ce filme poți vedea în următoarea perioadă și unde

de Georgiana Dorobanțu în 4 Aug 2020
Dacă cinematografele sunt închise, nu ne rămân decât festivalurile de film în aer liber din această vară.

Descoperă unde poți vedea filme în aer liber în perioada următoare și ce proiecții te așteaptă.

Weekend cu filme aduse de Caravana Les Films de Cannes à Snagov

Ediția a 3-a a Caravanei Les Films de Cannes își începe călătoria la cinematograful în aer liber de la Event Park Snagov, în weekend-ul 8-9 august. Caravana Les Films de Cannes à Snagov invită publicul la un weekend cu povești de neratat despre prietenie și fericire cu Matthias et Maxime, de Xavier Dolan și Little Joe, regizat de Jessica Hausner.

Sâmbătă, 8 august, de la ora 21:00 rulează Little Joe, în regia Jessicăi Hausner, un film despre nevoia oamenilor de a fi fericiți. Cum atingi fericirea? Aflăm de la Alice, mamă singură și o foarte dedicată fitogeneticiană, angajată într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetică, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebită, nu doar datorită frumuseții ei, ci și valorii terapeutice. Dacă e ținută la temperatura ideală, hrănită conform instrucțiunilor și dacă i se vorbește constant, planta își face fericit proprietarul. Deși politica internă a companiei o interzice, Alice își ia acasă un exemplar și i-l oferă cadou fiului ei, Joe. O botează împreună „Little Joe”. Dar pe măsură ce crește planta, cresc și suspiciunile lui Alice că noua sa creație nu e chiar atât de inofensivă pe cât o sugerează numele de alint. Little Joe a primit la Cannes Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, acordat actriței Emily Beecham.

Duminică, pe 9 august, de la aceeași oră, rulează un film despre maturizarea la 30 de ani, un portret al unor prieteni ale căror vieți nu vor mai fi la fel după evenimentele petrecute în acea vară. Matthias et Maxime este un film personal al regizorului Xavier Dolan despre un grup de prieteni. Unul este Maxime (interpretat chiar de regizor), ale cărui planuri de carieră au fost zădărnicite de grija pe care a trebuit să i-o acorde mamei sale bolnave (Anne Dorval). După câteva certuri ireconciliabile cu aceasta, Max decide să călătorească în Australia și să-și lase mama în grija mătușii. În același timp, cercul său de prieteni este afectat de plecarea lui Max. Lucrurile se schimbă când sora unuia dintre prietenii grupului, filmează un scurtmetraj și-i convinge pe Matthias și Maxime să fie actorii principali.

Biletele la film sunt disponibile pe platforma Eventpark.
Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

A 5-a ediție Película: filme online și în aer liber între 9 și 16 septembrie 2020

A 5-a ediție a festivalului Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, va avea loc între 9 și 16 septembrie 2020, respectând toate normele și măsurile în vigoare pentru organizarea de evenimente.

Toate filmele din selecția festivalului vor putea fi vizionate online, cu subtitrare în limba română, în perioada 9-16 septembrie 2020, iar între 9 și 13 septembrie, în fiecare seară, la Cinema Elvire Popesco en plein air, vor rula 5 dintre cele mai importante filme ibero-americane ale ultimilor ani.

Ținând cont de contextul actual, Película renunță anul acesta la secțiunea competițională și la focusul dedicat unei țari anume și își concentrează conținutul online, pe platforma Cinesquare. Alături de filme recente, festivalul propune anul acesta și un catalog de titluri care au fost prezente în ediții anterioare ale festivalului, precum Neruda (Chile, R: Pablo Larrain), Marina Abramovic: The Space in Between (Brazilia, R: Marco Del Fiol), Retablo ( Peru, R: Alvaro Delgado-Aparicio, film câstigător al ediției din 2018) sau La camarista (Mexic, R: Lila Aviles, film câștigător al ediției 2019). Toate aceste titluri prezente în edițiile anterioare vor fi disponibile doar online între 9-16 septembrie.

Selecția de filme din acest an cuprinde producții din Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Peru, Spania și Uruguay. Dintre noile titluri menționăm: Tu me manques (Bolivia, R: Rodrigo Bellot, cu Oscar Martinez – propunerea Boliviei la Premiile Oscar), Planta Permanente (Argentina/Uruguay, R: Ezequiel Radusky) sau Aleli (Uruguay, R: Leticia Jorge Romero).

Programul complet va fi disponibil la data de 25 august pe site-ul festivalului, iar biletele vor fi disponibile pe Eventbook.ro începând cu 25 august 2020. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achiziționate și direct de pe platforma Cinesquare pe parcusul zilelor de desfășurare a festivalului.

ANONIMUL 2020: 12-16 august, Sfântu Gheorghe, Delta Dunării

De la SUNDANCE în deschiderea Anonimul IIFF: THE FATHER, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman

Prezentat în premieră internațională la Sundance Film Festival și programat pentru a fi lansat în cinematografe în cursul anului viitor, The Father, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman, laureați ai Premiilor Oscar, în rolurile principale, va fi proiectat la ANONIMUL IIFF, 12-16 august, Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Având la bază apreciata piesă de teatru câștigătoare a premiului Molière, THE FATHER, scris și regizat de dramaturgul francez Florian Zeller, a atras atenția publicului și a presei de specialitate încă de la prima vizionare: „Cel mai bun film care vorbește despre bătrânețe, de la Amour încoace, aruncă o privire clară, dar subtilă și nuanțată, asupra unei boli devastatoare, demența, precum și asupra impactului pe care îl are asupra celor din imediata apropiere a suferinzilor.”- Todd McCarthy, The Hollywood

The Father este debutul în lungmetraj de ficțiune al lui Florian Zeller, care a mărturisit că este un film personal, inspirat de povestea bunicii sale, cea care l-a crescut și care a început să sufere de demență pe când Zeller avea 15 ani.

ANONIMUL IIFF 2020 se va desfășura în exclusivitate în aer liber, cu un număr maxim de 400 de participanți la fiecare proiecție. Accesul la proiecții este gratuit și se va face doar în baza rezervărilor electronice (bilete cu valoare 0), disponibile pe Eventbook, începând cu 11 august.

Regulamentul festivalului este disponibil AICI.

Exploreaza subiecte similare:

Little Joe, Neruda, The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil , Retablo , La camarista, Tu Me Manques 

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells