Neruda

(2016)

Neruda

Poster Neruda Postere Neruda

Sinopsis Neruda

Mai mult
Neruda RO

1948. Un Chile afectat de Războiul Rece. În Congres, senatorul Pablo Neruda (Luis Gnecco) critică guvernul la scenă deschisă și este destituit din funcție de Preşedintele Gabriel González Videla. Tânărul inspector Óscar Peluchonneau (Gael García Bernal) primeşte misiunea de a-l aresta pe celebrul poet chilian.

Persecutat de regimul comunist al lui Videla, Neruda încearcă să fugă din țară împreună cu soția sa, pictoriția Delia del Carril (Mercedes Morán), însă sunt forțați să se ascundă.…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8

Caseta tehnică

Produs de

AZ Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

The Orchard

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Neruda

Weekend premieră (21.08.2017)
  • Loc 20
  • Spectatori 767
  • Încasări (RON) 9.191,00
Total
  • Spectatori 1.472
  • Încasări (RON) 17.049,00
  • Încasări (USD) 4.403,76

Părerea criticului

Gloria pe 25 August 2017 16:48
Neruda, o biografie atipică pentru poetul latino-american Pablo Neruda, câștigător de premiu Nobel
Neruda, în regia lui Pablo Larraín (No și Jackie), propunerea Chile la Oscar, rulează de vineri, 25 august, în cinematografele noastre. Titlul se referă la Pablo Neruda, poet chilean adulat de unii și criticat de alții. Geniu, câștigător de premiu Nobel și om politic, pentru unii. Trădător cu stilou în mână - pentru alţii. Un personaj controversat. Prin orientarea sa de stânga, a fost văzut fie ca aliatul și prietenul oamenilor simpli, adeseori oprimați și ținuți în sărăcie de un sistem politic ostil, fie ca agentul comunismului în America de Sud.

Imaginea lui, complexă și cu aspecte adesea derutante, e greu de surprins într-o biografie. Şi, totuşi, ce reuşeşte Pablo Larraín este, evitând un ton neutru, partizan sau ostil, să surprindă câteva episoade biografice ale lui Neruda, pe care le relatează subiectiv. Așa cum poate ar fi… citeşte

1 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
borisvultur pe 30 August 2017 21:06
Altceva decât IL POSTINO
Michael Radford a realizat în 1994 un film despre Neruda (Il postino), cu Philippe Noiret în rolul titular. Acolo era un Neruda exilat în Italia, calm, înconjurat de poezie. Aici, în filmul lui Larrain, poetul e hăituit de un fel de Javert (excelent Garcia Bernal în rolul lui Oscar). Totuși...filmul are o structură de...evantai...pornește în mai multe direcții...dar asta nu înseamnă că filmul nu-și atinge scopul artistic.
2 1
GabrielaSirbu pe 18 Decembrie 2017 11:27
La cinema cu voi.....tot nu s-a scos prostia cu "minim 50 caractere"
0 1

Spune-ţi părerea despre Neruda

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Neruda
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells