"Centenar Bette Davis" - o legenda a Hollywoodului

4 Apr 2008
"Centenar Bette Davis" -  o legenda a Hollywoodului

In aceasta seara, de la ora 21.00, "Tema de vineri" va propune "Centenar Bette Davis". Veti afla cine este Bette Davis de la Florin Iaru si invitatii sai. Primul film documentar, baza a discutiei de la Tema de vineri, este "Povestea lui Bette Davis" ("Stardust: The Bette Davis Story" - SUA, 2005), in regia lui Peter Jones. Este o incursiune in biografia uneia dintre legendele Hollywoodului, ilustrata cu secvente din cele mai importante filme ale sale. Rolul de narator este indeplinit de o mare admiratoare a lui Bette Davis, actrita Susan Sarandon.

In cea de-a doua parte a emisiunii, de la ora 23.00, TVR Cultural a programat filmul "Ce s-a intamplat cu Baby Jane?" ("Whatever Happend to Baby Jane?" - SUA, 1962), in regia lui Robert Aldrich, avandu-i in distributie pe: Bette Davis, Joan Crawford, Victor Buono. Jane Huston e un copil minune, care atrage mii de spectatori dornici s-o admire cantand si dansand. Cativa ani mai tarziu, Blanche, sora sa, devine o vedeta de cinema, in timp ce steaua lui Jane pare sa fi apus definitiv. In urma unui accident de masina, Blanche ramane imobilizata intr-un scaun de invalid, la cheremul surorii sale, care o sechestreaza si ii face viata un calvar. Numai ca lucrurile nu sunt deloc ceea ce par…

Inspirat din romanul lui Henry Farrell, "Ce s-a intamplat cu Baby Jane?" a relansat carierele lui Bette Davis si a lui Joan Crawford, a caror relatie incordata din viata reala a transparut si pe ecran, dar nu in detrimentul filmului. Pe langa premiul Oscar pentru costume obtinut in 1963, filmul a mai adunat doua nominalizari la Oscar in acelasi an pentru actor in rol secundar (Victor Buono), actrita in rol principal (Bette Davis), o nominalizare la premiile BAFTA (1963), pentru cea mai buna actrita straina (Joan Crawford, Bette Davis), precum si doua nominalizari la Globul de Aur, tot in 1963, pentru actrita in rol principal (Bette Davis) si actor in rol secundar (Victor Buono).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells