Cele mai bune filme pentru copii ale momentului vin la Kinodiseea 2012

de Cinemagia în 29 Oct 2012
Cele mai bune filme pentru copii ale momentului vin la Kinodiseea 2012

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin sau la European Film Awards, sosesc în Competiţie la Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, între 16 şi 21 noiembrie, în Bucureşti.

Capetele de afiş sunt Zarafa, povestea prieteniei dintre un băieţel şi o girafă şi a călătoriilor lor pline de neprevăzut, Gattu, un film despre un oraş fantastic, plin de zmee şi Dragonul de gheaţă - povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulţime de aventuri, se îndrăgosteşte pentru prima oară, descoperă balenele şi îşi face prieteni neobişnuiţi. Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfăşura la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu. Proiecţiile sunt programate în fiecare zi de la orele 10:00, 12:00 şi 19:00.

Filmele din competiţie provin din Cehia, Olanda, Franţa, Suedia, India, Estonia şi Letonia şi sunt atât producţii de animaţie, cât şi filme cu actori. La finalul proiecţiilor speciale ale filmelor din Competiţie, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran şi le vor putea pune întrebări legate de filme. De asemenea, cu mic, cu mare, spectatorii se vor putea bucura în acest an de o secţiune specială dedicată filmelor clasice Disney şi vor putea participa la ateliere de iniţiere în cinematografie, la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susţinute de specialişti care îi vor iniţia, pre.cum şi la un bal mascat. Cartea junglei, Regele Leu sau Frumoasa şi Bestia sunt doar câteva dintre titlurile care vor anima programul Kinodiseea. Accesul la Retrospectiva Disney este gratuit, în limita locurilor disponibile.

"Copiii au nevoie de eroi şi de poveşti, iar accesul la filme de calitate, potrivite pentru vârsta lor, îi va pune faţă în faţă cu eroi adevăraţi, îi va fascina, le va deschide orizontul şi provoca imaginaţia. De aceea am şi înfiinţat acest festival – pentru că acest tip de cultură croită pe măsura celor mici este atât de puţin accesibilă în România, dar atât de necesară pentru minţi mai deschise şi un imaginar mai divers, lucruri care dau culoarea oricărei copilării fericite", spune Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcţie de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor.

Taguri:  Zarafa, Gattu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alesszia pe 5 noiembrie 2012 20:39
Daca aveam copil in mod cert l-as fi dus la un astfel de festival. Felicitari o initiativa foarte portivita !
alex_il_fenomeno pe 29 noiembrie 2012 14:28
o adevarata odisee de filme interesante. foarte frumos.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells